سیاره جهنمی

سیاره جهنمی با دمای حدود 770 درجه توسط تلسکوپ اسپیتزر کشف شد

ستاره‌شناسان ناسا اخیرا توانستند سیاره‌ای را با تلسکوپ اسپیتزر کشف کنند. آنها به دلیل دمای بسیار زیاد برای آن لقب سیاره جهنمی را در نظر گرفته‌اند.

تلسکوپ اسپیتزر به ستاره‌شناسان ناسا کمک کرد تا بتوانند سیاره‌ای به نام LHS 3844b را شناسایی کنند. با توجه به اینکه در سطح این سیاره همواره گدازه‌های آتشفشانی فعالیت دارند و هیچ‌گونه جو پایداری نیز به دور این سیاره نیست، دمای آن به چند صد درجه سانتی‌گراد می‌رسد و به همین دلیل به آن لقب سیاره جهنمی را اختصاص دادند.

ویژگی‌های سیاره جهنمی

ستاره‌شناسان توانستند به کمک تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا اطلاعاتی از آن را به دست بیاورند که طبق این اطلاعات، این سیاره با زمین حدود 48.6 سال نوری فاصله دارد و به دور ستاره کوتوله می‌چرخد. همچنین سیاره LHS 3844b قسمت زیادی از حرارت و انرژی خود را از دست داده و در دوره پایانی زندگی خود قرار دارد. سیاره جهنمی هر 11 ساعت دور ستاره کوتوله گردش می‌کند و چنین موضوعی نشان می‌دهد فاصله آن با ستاره کوتوله بسیار کم است.

نیمی از سیاره LHS 3844b همواره رو به ستاره کوتوله بوده که به همین دلیل دمای آن تا 770 درجه افزایش پیدا می‌کند و چنین گرما و درخششی باعث شد تا ستاره‌شناسان بتوانند آن را کشف کنند. نیمه دیگر این سیاره به دلیل اینکه به روی سیاره کوتوله نیست، خنک‌تر بوده و همین موضوع نشان می‌دهد این سیاره جو پایدار ندارد؛ زیرا در صورت وجود جو پایدار، وزش باد باعث جابه‌جایی گرما به بخش سردتر می‌شد.