فلاونوئید

فلاونوئید های موجود در مواد غذایی از بیماری قلبی و سرطان جلوگیری می‌کنند

فلاونوئید‌ها مواد مغذی گیاهی هستند که در برخی مواد غذایی وجود دارند. مصرف مواد غذایی حاوی فلاونوئید می‌تواند از بدن در مقابل بسیاری از بیماری‌ها محافظت کند.

محققان معتقدند که مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها همانند سیب و چای سبز می‌توانند خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهند. تحقیقات نشان داده است که مصرف 500 میلی‌گرم فلاونوئید در روز خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. توجه داشته باشید که مصرف فلاونوئید اضافی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش نمی‌دهد، اما درصد ابتلا به سرطان را کاهش خواهد داد. مصرف یک عدد سیب در روز می‌تواند به جلوگیری از سرطان و بیماری قلبی کمک کند، البته این موضوع در مورد سایر مواد غذایی حاوی فلاونوئید همانند چای سبز هم صدق می‌کند. فلاونوئیدها مواد مغذی گیاهی هستند که در کاهش التهاب موثر بوده و به عنوان آنتی اکسیدان‌های قوی عمل می‌کنند.

تحقیقات مختلف در زمینه تاثیرات فلاونوئید

فلاونوئید

بر اساس نتایج تحقیقات اخیر، افرادی که غذاهای سرشار از فلاونوئید مصرف می‌کنند، کمتر از سایر افراد در معرض سرطان و بیماری های قلبی قرار دارند. دکتر Nicola Bondonno اظهار داشت:

افراد باید بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنند، علی‌الخصوص اگر در معرض خطر بالای سرطان یا بیماری قلبی قرار داشته باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد که هر ساله 7.8 میلیون نفر در سراسر جهان به دلیل مصرف کم میوه و سبزیجات، جان خود را از دست می‌دهند. این میزان به مصرف کمتر از 800 گرم در طول روز اشاره دارد.

وی ادامه داد:

مصرف فلاونوئید ممکن است روشی تازه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها باشد و در عین حال افراد را به ترک سیگار ترغیب کند.

میزان مصرف روزانه فلاونوئید

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف حدود 500 میلی‌گرم فلاونوئید در روز از بدن در برابر بیماری‌ها محافظت خواهد کرد، اما برای جلوگیری از سرطان، بهتر است این مقدار را به 1000 میلی‌گرم افزایش داد. مصرف این میزان فلاونوئید در روز به سادگی در رژیم غذایی قابل دسترس است. دکتر William Li اظهار داشت:

شواهد قانع کننده‌ای مبنی بر مزایای فلاونوئیدها بر روی سلامتی انسان وجود داشته و آن‌ها نقش پررنگی در تغذیه ما خواهند داشت. علت تاثیر فلاونوئیدها بر روی سلامتی انسان، احتمالا به وجود مواد مغذی مربوط می‌شود.

مواد غذایی حاوی فلاونوئیدها شامل میوه‌ها، سبزیجات، شکلات سیاه و چای هستند. دکتر Nicola Bondonno بیان کرد:

مصرف انواع مختلف ترکیبات فلاونوئید موجود در مواد غذایی و نوشیدنی‌های مختلف گیاهی حائز اهمیت است. این کار به راحتی از طریق مصرف رژیم غذایی انجام می‌پذیرد. یک فنجان چای، یک عدد سیب، یک عدد پرتقال، 100 گرم زغال اخته و 100 گرم کلم بروکلی طیف گسترده‌ای از ترکیبات فلاونوئید و بیش از 500 میلی‌گرم از کل فلاونوئیدها را تأمین خواهد کرد.

کاهش التهاب

فلاونوئید

بیش از 6000 ترکیب موجود در غذاهای گیاهی به عنوان فلاونوئید شناسایی می‌شوند. محققان استرالیایی موفق به کشف علت مزایای فلانوئید و نقش آن در جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی نشدند، اما Bondonno گمان می‌کند علت آن خاصیت ضدالتهابی فلاونوئیدها باشد. او افزود:

مصرف الکل و استعمال سیگار، التهاب را افزایش داده و موجب آسیب به عروق خونی می‌شود که این مسئله می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را افزایش دهد. فلاونوئیدها ضدالتهاب هستند و عملکرد رگ‌های خونی را بهبود می‌بخشند؛ این ویژگی ممکن است پاسخگوی کاهش خطر مرگ و میر بر اثر بیماری قلبی و سرطان باشد.

نتایج یک مطالعه در سال 2017 میلادی هم نشان داد که فلاونوئیدها می‌توانند رشد سلول ‌های سرطانی را کاهش دهند. کارشناس تغذیه، Baczkowski اظهار داشت:

دود تنباکو، جذب مواد مغذی در روده را محدود کرده و نیاز به افزایش ویتامین C و انواع ترکیبات موجود در میوه‌ها و سبزیجات را کاهش خواهد داد.

دکتر Anton J. Bilchik هم در این زمینه بیان کرد:

این تحقیقات نشان داده که تغذیه در پیشگیری از بیماری های قلبی و سرطان بسیار مهم و حائز اهمیت است.