باستان شناسان اخیرا موفق به کشف 30 مومیایی شدهاند که برخی از آنها در دوران زندگیشان کشیش بودهاند. در ادامه میتوانید اطلاعات و تصاویر مربوط به این مومیایی های 3 هزار ساله را نیز تماشا کنید.
چندی پیش باستان شناسان در حوالی شهر اقصر (یا با نام عربی و مصری الاقصر به معنای “قصرها”) که البته در زبان انگلیسی با نام Luxor شناخته میشود، موفق به کشف مومیایی های 3 هزار ساله شدند. شهر اقصر که در جنوب کشور مصر واقع شده است، یکی از اصلیترین شهرهای توریستی این کشور هم به حساب میرود. این شهر مملو از کاخها و قصرهای باستانی است و هزاران سال پیش فرعون های بسیار زیادی در این شهر زندگی میکردهاند. اقصر هماکنون جمعیتی حدود 200 هزار نفر دارد.
مومیایی های 3 هزار ساله مصری
تابوت های این مومیایی ها در یک قبرستان باستانی، یا به تعبیر دقیقتر آن، یک شهر مردگان (Necropolis) در حوالی شهر اقصر پیدا شدهاند. شمار این تابوت ها به 30 عدد میرسد. عمر مومیایی های یافت شده در داخل این تابوتها حدودا 3 هزار سال تخمین زده شده است!
باستان شناسان، نام “نهانگاه کشیشان” (Cachette of the Priests) را برای این همنشینی مومیاییای در نظر گرفتهاند! دلیل این موضوع این است که برخی از تابوت های کشف شده، متعلق به کشیشان مصر باستان هستند.
اگر به طور دقیقتری بخواهیم به این مومیایی ها نگاه کنیم، باید بگوییم که از میان 30 مومیایی کشف شده، 23 عدد از آنها متعلق به مردان بالغ و 5 عدد از آنها متعلق به زنان بالغ هستند. در دو تابوت باقیمانده هم مومیایی دو کودک قرار داده شده است. ضمن اینکه دو عدد از این تابوت ها در مقابل دوربین های خبرنگاران باز شدند و مشخص شد بافت بکار رفته برای مومیایی کردن این جنازه ها، کماکان دست نخورده باقی مانده است. این موضوع خبر بسیار خوبی برای باستان شناسان و دیگر محققان است چرا که اکنون میتوان مطمئن بود که بدنهای این مومیایی ها هم به خوبی از گذر چیزی حدود 3 هزاره، در امان باقی ماندهاند.
در تصویر بعدی میتوانید آقای خالد العَنانی، وزیر حفظ آثار باستانی کشور مصر را در حال بررسی دقیقتر یکی از تابوت ها مشاهده کنید. در این نما، طرحهای زیبای تابوت ها هم کاملا قابل مشاهده هستند.
همانگونه که در تصویر بعدی هم مشاهده میکنید، این تابوت های باستانی دارای رنگ آمیزی های متنوع و قابل توجهی هستند. نقشهای به تصویر کشیده شده در این تابوتها هم مربوط به باورها، داستان های اساطیری و خدایان مصر باستان میشوند. ضمن اینکه ماندگاری باورنکردنی رنگهای بکار رفته در این تابوت ها هم در نوع خودش بسیار عجیب و جالب است. همانگونه که چندین بار هم اشاره شد، عمر این تابوت ها به چیزی حدود 3 هزار سال میرسد!
در تصویر بعدی میتوانید به خوبی هنر خراطی بی نظیر مصر باستان را نیز مشاهده کنید. همانگونه که در تصویر هم مشخص است، این تابوتهای چوبی انقدر زیبا کندهکاری و خراطی شدهاند که حتی اگر داخلشان هم مومیایی قرار نداشت، باز هم میتوانستند ارزش تاریخی بسیار بالایی داشته باشند. درواقع خود این تابوت ها هم فارغ از مومیایی های 3 هزار ساله آرمیده در آنها، از آثار دستی باستانی زیبای مصر به شمار میروند.
همانگونه که در تصویر بعدی هم میتوانید مشاهده کنید، این تابوتها در کنار یکدیگر قرار نگرفته بودند و در یک ساختار دو طبقهای آرمیده بودهاند. 18 تابوت در طبقه بالا و 12 تابوت هم در طبقه پایین قرار گرفته بودهاند.
درنهایت هم اینکه کار آنالیز روی این تابوت ها و مومیایی های 3 هزار ساله هنوز به اتمام نرسیده است. در واقع حتی حفاری و بیرون کشیدن این تابوت ها هم به مرحله نهایی خودش نرسیده است و هنوز آنها برای آزمایشات و بررسیهای بیشتر مورد آنالیز حرفهای در محیط های آزمایشگاهی قرار نگرفتهاند. پس میتوان مطمئن بود که در روزهای آینده اطلاعات بیشتری راجع به این تابوت های زیبا و مومیایی های داخل آنها، توسط باستان شناسان منتشر خواهد شد.