ام جی HS به عنوان جدیدترین شاسی بلند شرکت بریتانیایی MG محسوب میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با مشخصات، امکانات، نقاط ضعف و قوت این کراس اوور آشنا کنیم.
ام جی HS را باید جدیدترین کراس اوور شرکت ام جی بریتانیا دانست. برندی که مدتی است به خوبی احیا شده و با ارائه محصولات جدید به همراه قیمت رقابتی و گارانتی 7 ساله به مشتریان زیادی دست پیدا کرده است. برای مثال خودرو الکتریکی ZS این شرکت موفق شد در نخستین ماه فروش به ثبت سفارش 2 هزار دستگاهی برسد. بدون شک تولید خودروهایی با سایز بزرگ برای این برند خودروسازی یک چالش خواهد بود. امروزه مشتریان به دنبال خودروهای جذاب و لوکس هستند و به دلیل اینکه در این کلاس خودروهای متعددی وجود دارند، کراس اوور ام جی HS میبایست به خوبی نگاه مصرفکنندگان را جلب کند. در ردیف این کراس اوور، دو خودرو نیسان قشقایی و اشکودا کاروک وجود دارند.
مشخصات ام جی HS
شرکت ام جی برای این کراس اوور تریمهای سادهای را عرضه کرده است. 3 تریم و یک موتور 1.5 لیتری توربو بنزینی که این خودرو از آنها بهره میبرد و مشتریان برای انتقال قدرت میتوانند گیربکس 6 سرعت دستی یا 7 سرعت دو کلاچه را انتخاب کنند. این خودرو از استایل سادهای نیز برخوردار است. در نمای جلو شاهد نمایی همانند سایر محصولات ام جی هستیم، اما نسبت به قبل دارای فرمی عریضتر و مستطیلی است. ام جی HS را نمیتوان یک خودرو کاملا متفاوت در نظر گرفت، اما طراحی مناسبی دارد.
این کراس اوور از لحاظ طول بین دو خودرو نیسان قشقایی و اشکودا کاروک قرار میگیرد، اما از لحاظ عرض و ارتفاع از اشکودا حدود چند میلیمتر کوچکتر است. طبق اعلام شرکت ام جی این خودرو از نظر برخورداری از فضای کابین جزو بهترینهای کلاس خود محسوب میشود. این خودرو از فضای پای مناسبی بهره میبرد و فضای سر نیز بسیار زیاد است. در صندلی عقب به آسانی 3 سرنشین میتوانند جای بگیرند. حجم صندوق این خودرو 450 لیتر اعلام شده که از نیسان قشقایی بیشتر است، اما قابل مقایسه با فضای صندوق اشکودا نخواهد بود.
در گذشته به دلیل استفاده از متریال ارزانقیمت در محصولات ام جی انتقادات زیادی مطرح میشد، اما در این خودرو شرکت ام جی به نظرات کاربران توجه کرده و در طراحی کابین و داشبورد شاهد پلاستیک نرم و چرم هستیم و پلاستیکهای سخت نیز دیده نمیشوند. به طور کلی کابین این خودرو هوشمند و مینیمالیستی است. در داشبورد دکمههای فیزیکی زیادی به چشم نمیخورد و سوئیچهای پایین ورودیهای هوا دارای ظاهر خوبی هستند، اما تعداد آنها کافی به نظر نمیرسد. کلیه تنظیماتی که به بخاری و کولر مربوط میشود نیز از طریق صفحه لمسی قابل انجام است. همچنین کابین این خودرو از صفحه لمسی 10.1 اینچی بهره میبرد که در آن سه میانبر بزرگ برای سیستم صوتی، ناوبری و سیستم مطبوع وجود دارد و تمامی آنها از گرافیکهای روشن و رنگی برخوردار هستند.
کراس اوور ام جی HS همانند اشکودا کاروک سواری نسبتا راحت و هندلینگ مناسبی را ارائه میدهد. سیستم تعلیق این شاسی بلند بر روی سنگفرشها یا دستاندازیهای کوچک با کمی سفتی روبهرو است و انتظار میرفت این خودرو در سرعتهای بالا کنترل بدنه خوبی را نشان دهد، اما برخلاف انتظار بود. هرچه میزان حرکات و نوسانها بیشتر میشد، شاهد تکانهای بیشتر بدنه بودهایم. فرمان نیز حس مبهمی را ارائه میداد، اما دارای سنگینی ویژهای است.
پیشرانه ام جی HS به عنوان بزرگترین نقطه ضعف این خودرو محسوب میشود. موتور 1.5 لیتری توربو این خودرو میتواند قدرتی حدود 160 اسب بخار و گشتاور 250 نیوتنمتری را ارائه دهد که قدرت خوبی به نظر میرسد، اما هنگام رانندگی در جاده حس سریع بودن را ارائه نمیکند. در حالی که نیسان قشقایی با موتور 1.3 لیتری و قدرت 138 اسب بخاری و خودرو اشکودا کاروک با موتور 1.5 لیتری و قدرت 148 اسب بخاری شتاب بهتری را ارائه میدهند.
به طور کلی ام جی HS پرفورمنس خوبی را به همراه دارد، اما آرامش و رفاه داخل کابین آنقدر هم مناسب نیست. این کراس اوور در هنگام شتابگیری عادی نیز پر سروصدا است و در دور 4000 هزار موتور در کابین شاهد جو کاملا بدی هستیم. در سرعتهای بزرگراهی صدای پیشرانه بیشتر خواهد شد و صدای سیستم تعلیق و باد نیز آرامش کابین را برهم میزند. این کراس اوور نسبت به نیسان قشقایی یا کاروک مصرف سوخت بیشتری را به همراه دارد و آلایندگی دیاکسید کربن این خودرو نیز نسبت به دو رقیب خود بیشتر است.
گیربکس دستی این خودرو در وضعیت خوبی قرار دارد، اما گیربکس اتوماتیک نیز تا حدودی ضعف پیشرانه را پوشش میدهد، اما در معکوس دادن تعلل زیادی داشته و مانور با آن در سرعتهای پایین دشوار است. در زیر فرمان یک دکمه قرمز تعبیه شده که میتوان با آن حالت سوپر اسپرت را فعال کرد که پاسخ پدال گاز را تیزتر کرده و باعث نورپردازی قرمز کابین میشود. از امکانات تریم اکسپلورر ام جی HS میتوان به کروز کنترل، پوشش چرم، صفحه لمسی 10.1 اینچی، ترمز اضطراری فعال با تشخیص عابران پیاده، سیستم تهویه مطبوع، اپل کارپلی و اندروید اتو و رینگهای 17 اینچی اشاره کرد که چنین تجهیزاتی در نیسان قشقایی نیز وجود دارد، اما از این خودرو چند هزار پوند گرانتر است.
ام جی HS به میزان کافی ارزان است و طبق اعلام شرکت ام جی بسیاری از افراد از انتخاب تریم رده میانی صرف نظر خواهند کرد و فقط مدل فول Exclusive این خودرو را خریداری میکنند. از امکانات این مدل نیز میتوان به دوربین دنده عقب، چراغهای جلوی LED، سانروف پانورامیک و پوشش چرم کابین اشاره کرد که قیمت نسخه دستی این مدل فقط 22 هزار و 995 خواهد بود. در چنین شرایطی این سوال مطرح میشود که آیا مشتریان، قیمت ارزان این خودرو را به عنوان اولویت انتخاب قبول کرده و نقاط ضعف آن را فراموش میکنند؟
شرکت ام جی با معرفی شاسی بلند HS برای قرارگیری در لیست خودروسازان تثبیت شده قدم بزرگی را برداشته است. به طور کلی باید بگوییم این خودرو از فضای کابین مناسب، قیمت رقابتی و گارانتی 7 ساله بهره میبرد که در کنار کیفیت و طراحی کابین مناسب میتواند نگاه مشتریان زیادی را به خوبی جلب کند. هرچند در بخش سواری هندلینگ و صدای موتور میتواند ارتقا پیدا کرده و به انتخاب بسیاری از مشتریان تبدیل شود.
مشخصات ام جی HS مدل Exclusive
قیمت | 22 هزار و 995 پوند |
موتور | 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو بنزینی |
حداکثر قدرت | 160 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 250 نیوتنمتر |
گیربکس | 6 سرعت دستی، دیفرانسیل جلو |
شتاب | 9.9 ثانیه از صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت |
حداکثر سرعت | 190 کیلومتر بر ساعت |
مصرف سوخت | 7.6 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر |