کامپیوتر کوانتومی گوگل

کامپیوتر کوانتومی گوگل با عملکرد فوق‌العاده، برتری خود را به رخ کشید

مدت زیادی از ساخت کامپیوتر کوانتومی توسط گوگل نمی‌گذرد و حالا به واسطه عملکرد فوق‌العاده کامپیوتر کوانتومی گوگل می‌توانیم بگوییم این غول تکنولوژی به برتری کوانتومی دست پیدا کرده است.

محققان گوگل روز چهارشنبه 23 اکتبر به صورت رسمی اعلام کردند کامپیوتر کوانتومی گوگل به دلیل عملکرد خود توانسته است به برتری کوانتومی برسد. محققان این غول تکنولوژی در مقاله‌ای عنوان کردند محاسبه‌هایی که با کمک پیشرفته‌ترین کامپیوتر دنیا به نام سامیت (Summit) حدود 10 هزار سال به طور می‌انجامد، به واسطه کامپیوتر کوانتومی جدید می‌توانیم این محاسبه را فقط ظرف مدت 3 دقیقه و 20 ثانیه انجام دهیم.

جزئیات کامپیوتر کوانتومی گوگل

فناوری جدید گوگل را می‌توان جهشی چشمگیر در علوم بشر دانست که جزو آرزوهای قدیمی دانشمندان محسوب می‌شود. در واقع پژوهشگران بیش از 30 سال در تلاش بودند تا به چنین فناوری دست پیدا کنند. جالب است بدانید در گذشته دانشمندان بر این باورند بودند که برای دسترسی به یک کامپیوتر کوانتومی قدرتمند می‌بایست یک ماشین پردازشگر قدرتمند به اندازه یک زمین فوتبال تهیه کرد. به طور کلی رایانه‌های کوانتومی این توانایی را دارند تا میلیون‌ها حالت یک مسئله را در مدت 1 ثانیه مورد بررسی قرار داده و آن را محاسبه کنند. در حالی که چنین موضوعی در علوم شیمی، ریاضی، زیست‌شناسی، فیزیک، هوش مصنوعی و سایر شاخه‌های علوم تا به امروز ممکن نبوده است.

کامپیوتر کوانتومی گوگل

از آنجایی که این فناوری در آینده جهان به ویژه در حوزه‌های نظامی و امنیتی نقش گسترده‌ای خواهد داشت، در حال حاضر کامپیوترهای کوانتومی به یک موضوع امنیت ملی تبدیل شده‌اند و طی سال‌های گذشته کشورهای آمریکا و چین برای این فناوری سرمایه‌گذاری‌هایی را به صورت گسترده انجام دادند. هم‌اکنون دولت چین به آزمایشگاه کوانتومی ملی خود بودجه‌ی 400 میلیون دلاری را اختصاص داد و همچنین رئیس جمهور آمریکا نیز سرمایه‌گذاری 1.2 میلیارد دلاری در این حوزه را تعهد داده است. علاوه بر این، دونالد ترامپ در روز چهارشنبه هفته گذشته با امضای یک دستور اجرایی مبنی بر فرمان کوانتوم ملی بودجه جدیدی را برای واحد تحقیق و توسعه این حوزه اختصاص داد.

کامپیوتر کوانتومی گوگل

در همین رابطه ساندرا پیچاى، مدیرعامل گوگل عنوان کرد این فناوری جدید به سال‌های متمادی کار مهندسی و علمی نیاز دارد تا بتوانیم به صورت کامل از قدرت آن بهره‌مند شویم. همچنین مدیرعامل گوگل در مصاحبه‌ای که با دانشگاه ام آی تی انجام داده است در خصوص قدرت کامپیوتر کوانتومی جدید این شرکت با تشبیه آن به هواپیما عنوان کرد هواپیمای اول فقط برای 12 ثانیه پرواز کرد، به همین دلیل نمی‌توان کاربرد عملی برای آن در نظر گرفت، اما این آزمایش نشان داده هواپیما توانایی پرواز کردن را دارد. گفتنی است هر واحد اطلاعات در کامپیوترهای کلاسیک که یک بیت محسوب می‌شوند، دارای ارزش 0 یا 1 است، اما در کامپیوتر کوانتومی جدیدی که آن را با نام سیکامور می‌شناسند، هر بیت قادر است 0 یا به صورت همزمان 1 باشد و این امکان را فراهم می‌کند تا شرایط محاسبه چندجانبه و همزمان ایجاد شود.