ظاهرا چین سرمایهگذاری عظیمی را در حوزه تراشههای نیمه هادی انجام داده است تا بتواند چیپستهای بومی خود را جایگزین تراشه های آمریکایی کند. این میتواند اقدام متقابلی به تحریمهای آمریکا باشد.
پس از تحریمهای ایالات متحده در اوایل سال 2019 میلادی که شرکتهای چینی را از عناصر مهم فناوری محروم کرد٬ جنگ تجاری بین چین و آمریکا شکل جدیدی به خود گرفت. ظاهرا چین برای جایگزین کردن تراشه های آمریکایی با نمونههای داخلی٬ سرمایهگذاری 204 میلیارد یوانی معادل 29 میلیارد دلار در صنعت نیمه هادی انجام داده است.
دولت چین 44.5 میلیارد یوان آن را از طریق بانکها و صندوقهای وزارت دارایی خود تامین کرده است و این مبلغ از کمک هزینههای شرکتهای تحت امر دولت کسر شده است. ماهیت استفاده از این سهم٬ تمایل ملی در چین برای این سرمایهگذاری را نشان میدهد.
چین به دنبال حذف وابستگی به تراشه های آمریکایی است
چرا ما وقتی از سرمایهگذاری برای ساخت تراشه خبر دادیم٬ آن را به جنگ تجاری بین چین و آمریکا ربط دادیم؟ صرفا به این دلیل که موضوع استقلال تکنولوژیکی است؛ مشکلی که اخیرا با اعمال تحریمهای سنگین توسط دونالد ترامپ روی شرکتهای چینی مانند هواوی مطرح شده است. هواوی و برخی دیگر از سازندگان چینی٬ نه تنها با مشکل استفاده از سرویسهای نرم افزاری نظیر اندروید مواجه شدهاند٬ بلکه دیگر قادر به استفاده از تراشه های آمریکایی نیز نیستند. حتی اگر تراشههای کایرین تا حدی توسط خود شرکت هواوی توسعه پیدا کرده باشد. معماری ARM که در قلب این تراشهها قرار دارد٬ به فناوریهای آمریکایی متکی است. هرچند ARM یک شرکت بریتانیایی است٬ اما به حق اختراعات ثبت شده٬ ماشین آلات و مهندسین آمریکایی مرتبط است.
اگر چین بخواهد به طور کامل در صنعت نیمه هادی مستقل شود٬ این سرمایهگذاری بیتردید میتواند برای دولت چشم بادومیها مهم باشد. آنها نه تنها باید معماری خانگی خود را توسعه دهند٬ بلکه فرآیندهای جدید تولیدی را نیز اختراع کنند. با توجه به قدرت برخی غولهای چینی نظیر هواوی٬ هیچ چیزی غیر ممکن به نظر نمیرسد.