کمپانی گوگل سرانجام پشتیبانی از عینک واقعیت افزوده گوگل گلس (Google Glass) را متوقف کرد. با این اوصاف، باید نام این دیوایس را نیز به فهرست پروژههای شکست خوردهی دنیای فناوری اضافه کنیم.
گوگل پشتیبانی از نسخهی Explorer گوگل گلس خود را پایان میبخشد. گوگل گلس یک دستگاه واقعیت افزوده است که در قالب یک عینک، نمایشگر کوچکی را درست در جلوی چشم شما قرار میدهد. گوگل نسخهی Explorer این دیوایس را برای مشتریان عادی عرضه کرده بود.
تاریخچهی مختصر گوگل گلس
باید به سال 2012 بازگردیم. گوگل در آن زمان یک ویدیوی مفهومی از دیوایسی که Project Glass مینامید را منتشر کرد. این ویدیو با عنوان سادهی «یک روزی…» نشان دهندهی یک روز عادی از زندگی شخصی بود که یک دیوایس واقعیت افزوده را به چشم زده است که آن دیوایس در واقع همان گوگل گلس بود. سرانجام گوگل گلس در سال 2013 عرضه شد که بررسیهای آن را میتوانید در سایت بیابید. این دیوایس خیلی سریع عنوان یک وسیلهی مصرفی را به خاطر قیمت بالایی که داشت و برخی نگرانیها در مورد حفظ حریم شخصی، از دست داد.
در سال 2017، گوگل این دیوایس را برای کسب و کارها عرضه کرد. Google Glass Enterprise Edition با هدف کمک به کاربران فعال در مشاغل مختلف طراحی شده است. حال به نظر میرسد نسخهی عمومی آن دیگر توسط سازنده پشتیبانی نخواهد شد و انتشار بهروزرسانی نرم افزاری آن به ایستگاه آخر رسیده است.
نحوهی دریافت آخرین بهروزرسانی
گوگل العام کرده است که آخرین بهروزرسانی برای نسخهی Explorer این دیوایس منتشر شده است. این بهروزرسانی نیاز و قابلیت استفاده از حساب کاربری گوگل در دستگاه را حذف میکند. آن همچنین اتصالات به سرویسهای بکاند را نیز حذف خواهد کرد.
نصب این بهروزرسانی بدان معناست که شما همچنان قادر به جفتسازی آن به گوشی خود و استفاده از آن، عکاسی و فیلمبرداری با گلس و استفاده از اپلیکیشنها خواهید بود. با این حال از 25 فوریه سال 2020 اپلیکیشنهایی نظیر جیمیل، یوتیوب و هنگ اوت دیگر در دسترس کاربران نخواهند بود. گوگل همچنین پیشنهاد میدهد برای استفادهی بدون مشکل از دستگاه، حتما این بهروزرسانی را نصب کنید. گرچه آن هم اکنون روی تمام نسخههای Explorer عینک واقعیت افزوده گوگل موجود است، اما باید شما به صورت دستی آن را نصب کنید.
آیا گوگل گلس یک برند شکست خورده است؟
گوگل گلس را باید یکی از بزرگترین فناوریهای شکست خوردهی این دهه دانست. و به راستی هم اینطور ات. آن در زمان عرضه خیلی درخشان نبود و هرگز هم نتوانستیم روی آن به عنوان روشی برای برقراری تعامل با یکدیگر بر بستر اینترنت حساب باز کنیم. با توجه به گوشیهای هوشمند فوقالعادهای که وجود دارد، بعید به نظر میرسد کسی قصد داشته باشد یک عینک به چشم خود بزند و به واسطهی نمایشگر کوچکی که در جلوی چشمش قرار میگیرد، با دنیا در ارتباط باشد!