گروه iFixit گوشی موتورولا ریزر منعطف (Motorola Razr) را زیر تیغ برده و ادعا میکند پیچیدهترین کالبدشکافی بین گوشیها متعلق به همین دیوایس است! امتیاز تعمیرپذیری این گوشی 1 از 10 است!
گروه iFixit جزئیاتی از کالبدشکافی گوشی موتورولا ریزر منعطف را منتشر کرده است که در آن نگاهی به قطعات داخلی و مکانیزم مکانیکی لولای میاندازد. گرچه iFixit بسیاری از شاهکارهای مهندسی که این شرکت در طراحی خود به کار برده را ستایش میکند٬ اما میگوید پیچیدگی آن باعث شده تا ریزر «پیچیدهترین کالبدشکافی گروه iFixit» را به نام خود اختصاص دهد.
پایینترین امتیاز برای کالبدشکافی موتورولا ریزر منعطف
دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد. استفادهی بیدلیل از چسب توسط موتورولا باعث سخت شدن باز کردن قاب گوشی در مرحلهی نخست شده است و پس از آن کابلهای انعطافپذیر زیادی وجود دارد که به راحتی به هم میپیچند و باعث به وجود آمدن تلههای بزرگی برای تعمیرکاران میشوند. آنقدر پیچیده است که iFixit میگوید چگونه موتورولا فقط با 299 دلار نمایشگر موتو ریزر را تعمیر میکند! این گروه امتیاز تعمیرپذیری 1 از 10 را به این تلفن تاشو اعطا کرده است٬ اما همچنین در گزارش خود بدین مورد اشاره کرده است که انتظار داشتن از تعمیر تمام و کمال در نسل نخست دستگاههای منعطف سخت است.
وقتی به موضوع دستگاههایی با گوشیهای منعطف مینگریم٬ تعمیرپذیری بسیار بااهمیت است. چرا که هنوز اطمینان کاملی در مورد نمایشگرهای تاشو و مکانیزم لولاها وجود ندارد. iFixit در یادداشتی اشاره کرده است یک حفرهی کوچک بین لولا و نمایشگر در هر سمت دیوایس وجود دارد که وقتی گوشی در حالت نیمه تاشو قرار دارد ظاهر میشود. این شکاف مشابه همان حفرهای است که در نسخهی اولیهی گلکسی فولد سامسونگ مشکلات زیادی را به وجود آورده بود.
همهی اینها بدان معناست که هنوز سوالهای زیادی در مورد اینکه آیا ریزر برای استفادهی روزمره مناسب است یا خیر٬ وجود دارد. آزمایشهای CNET نشان میدهد که لولاهای این گوشی ممکن است در کمتر از یک سال از بین برود. این درحالیست که موتورولا معتقد است٬ این گوشی طول عمر طولانیتری داشته باشد. در نهایت ما بر این باوریم که گوشیهایی با نمایشگر منعطف چند سالی با ورود انبوه به بازار فاصله دارند.