دوره نهفتگی ویروس کرونا

متوسط دوره نهفتگی ویروس کرونا توسط دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز اعلام شد

دانشمندان به اطلاعات دقیق‌تری درباره دوره نهفتگی ویروس کرونا دست پیدا کردند. اکنون می‌دانیم حداقل و حداکثر دوره کمون بیماری کووید 19 بعد از ورود ویروس عامل آن به بدن چقدر است.

رفته رفته اطلاعات دقیق‌تری درباره ویروس کرونا جدید با نام SARS-COV-2، عامل بیماری کووید 19، در اختیارمان قرار می‌گیرد. این بیماری تا مدت‌ها قبل کاملا ناشناخته بود و سازمان بهداشت جهانی یا پزشکان، بر اساس یافته‌ها درباره کروناویروس‌های قبلی یا بر حسب احتیاط، یک سری توصیه داشتند، اما دنیای پزشکی کم کم در حال شناخت بیشتر کروناویروس نوظهور است. به عنوان نمونه باید به جدیدترین یافته‌ها درباره دوره نهفتگی ویروس کرونا اشاره کرد.

جدیدترین تحقیق دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز نشان داد دوره نهفتگی ویروس کرونا جدید حدود 5.1 روز است. تحقیقات اخیر مشخص کرد دوره قرنطینه چهارده روزه‌ای که در سراسر دنیا برای اطمینان از سالم بودن یک فرد در نظر گرفته شده کاملا صحیح است.

در مطالعه اخیر دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز، قبل از بیست و چهارم فوریه (پنجم اسفند)، 181 مبتلا به کووید 19 خارج از استان هوبی چین (استان در بر دارنده شهر ووهان کانون شیوع ویروس) در نظر گرفته شد. ارزیابی زمان احتمالی قرارگیری در معرض خطر، زمان ظهور نشانه‌های بیماری و همچنین زمان تایید ابتلای بیماران به کووید 19 به دانشمندان کمک کرد مدلی از دوره کمون ویروس کرونا SARS-COV-2 ایجاد کنند.

به شکل ساده و قابل فهم، منظور از دوره نهفتگی، بازه زمانی بین ورود عامل ایجاد بیماری به بدن تا ظهور علائم بیماری است. این بازه معمولا پیش از زمان قرارگیری در فاز واگیرداری است، هر چند برخی محققان، کروناویروس جدید را حتی در دوره کمون نیز قابل انتقال می‌دانند! هنوز درباره میزان واگیرداری بیماری قبل از ظهور علائم در یک فرد اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما گزارش‌های متعددی درباره انتقال بیماری از یک فرد بدون هر گونه علائم اما بیمار به فرد دیگر، منتشر شده است.

درباره سایر کروناویروس‌ها، مخصوصا چهار موردی که سبب ابتلا به سرماخوردگی‌های عادی می‌شوند، احتمال انتقال ویروس به فردی دیگر بعد از بروز نشانه‌های مریضی همچون عطسه یا سرفه بسیار بیشتر است.

دوره نهفتگی ویروس کرونا

دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز دریافتند کمتر از 2.5 درصد افراد مبتلا به کووید 19، زودتر از 2.2 روز نشانه‌های بیماری را بروز می‌دهند. به طور متوسط دوره نهفتگی ویروس کرونا 5.1 روز اعلام شد. اعلام عددی به عنوان متوسط نشان می‌دهد دوره کمون برای برخی افراد بیشتر از 5.1 روز و برای عده‌ای دیگر کمتر از آن است.

97.5 درصد بیماران تا 11.5 روز (حداکثر) بعد از ورود ویروس به بدنشان، علائم آن را نشان می‌دهند. به عقیده یکی از افراد گروه تحقیقاتی، دوره 14 روزه‌ای که برای قرنطینه در نظر گرفته شده کاملا منطقی است، هر چند در مدت زمانی طولانی، احتمال از دست رفتن برخی مبتلایان با در نظر گرفتن دوره 14 روزه قرنطینه وجود دارد.

این دسته اطلاعات برای گرفتن تصمیم‌های حیاتی توسط مسئولان بسیار حائز اهمیت هستند. پیشتر، وقتی که گروه‌های تحقیقاتی دیگری دوره کمون ویروس نوظهور را 19 الی 24 روز اعلام کردند، نگرانی درباره کافی نبودن دوره قرنطینه دو هفته‌ای افزایش پیدا کرد.

افزایش دوره نهفتگی ویروس کرونا از 14 روز

مدل ایجاد شده به دست دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز نشان داد از بین هر 10 هزار نفری که برای دو هفته در قرنطینه نگه داشته می‌شوند، 101 نفر بعد از این دوره علائم را نشان خواهند داد. به عبارتی برای این تعداد نفر دوره کمون بیماری طولانی‌تر از دو هفته است.

با وجود دستاورد بسیار خوب دانشگاه جانز هاپکینز نمی‌توان به نتایج تحقیق آن‌ها استناد قوی کرد. در مطالعه اخیر تنها 181 بیمار مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. برای دستیابی به نتیجه‌ای محکم و قابل استناد، باید یک تحقیق روی جامعه‌ای متشکل از حداقل چند ده هزار نفر صورت بگیرد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*