کرونا

حتما ببینید: آشنایی کامل با کرونا ویروس و خطراتی که زندگی بشر را تهدید می‌کند

در ادامه شما را به تماشای کامل ترین ویدیوی ساخته شده در مورد کرونا ویروس و خطراتی که زندگی بشر را تهدید می‌کند دعوت می‌کنیم.

ظهور یک ویروس کرونا جدید برای نخستین مرتبه در 31 دسامبر سال 2019 (آخرین روز سال میلادی گذشته، مصادف با روز دهم دی ماه 1398) توسط دولت چین تایید شد. البته شیوع ویروس کرونا جدید از مدت‌ها قبل در پیام‌رسان وی چت گزارش شده بود! اگرچه دولت چین هرگز این موضوع را به صورت رسمی تایید نکرد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد از حدود شش هفته قبل از اعلام رسمی ظهور یک بیماری تنفسی جدید، میزان جستجوی عباراتی همچون «تنگی نفس» و «مشکلات تنفسی» در پیام‌رسان ویچت و بایدو، موتور جستجوی وب اختصاصی کاربران چینی، به شدت افزایش پیدا کرده بود.

کروناویروس‌ها، خانواده‌ای متشکل از هفت عضو (با احتساب ویروس تازه کشف شده) است. چهار مورد از آن‌ها سبب سرماخوردگی عادی شده و مشکل جدی ایجاد نمی‌کنند. در سال 2003، پنجمین عضو با نام SARS-COV شناخته شد. بیماری ناشی از آن سارس نام گرفت و کانون شیوعش کشور چین بود. در مجموع، در حدود 25 کشور دنیا، 8 هزار نفر به آن مبتلا شده و از این بین 800 نفر جان خود را از دست دادند.

ششمین عضو در سال 2012 در کشور عربستان ظاهر شد. ویروس جدید MERS-COV و بیماری ناشی از آن مرس نام داشت. این بیماری تعداد کمتری را بیماری کرد و در تعداد انگشت شماری کشور شایع شد، اما شدت کشندگی بالاتری داشت. ریشه هر دو بیماری سارس و مرس، خفاش‌ها محسوب می‌شوند. جالب است بدانید ریشه برخی از مرگبارترین ویروسها همچون ابولاویروس‌ها و ماربورگ نیز این جانوران هستند! خفاش، به عنوان تنها پستاندار پرنده، میزبان ویروس‌های مرگبار متعددی است. این ویروس‌ها خود خفاش‌ها را بیمار نمی‌کنند، اما در صورت انتقال پیدا کردن به انسان‌ها، مرگبار ظاهر خواهند شد.

هفتمین ویروس کرونا اواخر سال 2019 ظهور کرد. هنوز دانسته‌ها درباره این ویروس محدود است، اما شباهت ژنتیکی 80 درصدی آن با ویروس عامل بیماری سارس سبب شد دانشمندان نام آن را SARS-COV-2 انتخاب کنند. نام بیماری تنفسی ناشی از آن کووید 19 انتخاب شده است. ریشه ویروس جدید هنوز به طور دقیق مشخص نیست، اما انگشت اتهام به سوی خفاش‌ها رفته است.

متاسفانه آمار مرگ و میر، میزان مبتلایان و گستردگی شیوع کووید 19 بسیار بدتر از سارس و مرس است. تا لحظه نگارش مطلب در روز سوم فروردین ماه 1399، در سراسر دنیا 307 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده و این تعداد حدود 13 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. بیماری به 171 کشور / منطقه دنیا سرایت کرد! این موضوع سبب شد سازمان بهداشت جهانی، هفته گذشته کووید 19 را پاندمیک اعلام کند. اگرچه نرخ مرگ و میر بر اساس درصد و با در نظر گرفتن تعداد کل مبتلایان پایین‌تر از سارس و مرس است، اما در مجموع، کووید 19 در مقایسه با دو بیماری تنفسی دیگر با عوامل کروناویروسی، جان تعداد بسیار بیشتری را گرفته است.

در ویدیوی زیر به اطلاعات بیشتری درباره ویروس کرونا جدید دست پیدا خواهید کرد. متاسفانه این ویروس خیلی گردن‌کش و افسارگسیخته عمل کرده و روز به روز به آمار مبتلایان و افراد درگذشته در پی آن افزوده می‌شود. ویدیوی زیر کمک می‌کند بیشتر با حقایق مربوط به این بیماری آشنا شده و بر اساس آموزه‌های علمی با آن مبارزه کنید.