طبق گزارشهای منتشر شده، در زمان بحران کرونا رکورد بیشترین فشار بر شبکه اینترنت به کاربران ایرانی اختصاص دارد. در این لیست پس از ایران کشورهای مالزی، اکوادور و کلمبیا قرار دارند.
با شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان و محدودیتهایی که کشورها برای در خانه ماندن مردم در نظر گرفتند، میزان فشار به زیرساختهای اینترنتی به شکل بیسابقهای افزایش پیدا کرده و در این میان کشورهایی که به زیرساختهای اینترنتی قدرتمندی دسترسی نداشتند، با مشکلات فراوانی از جمله کاهش سرعت و کیفیت خدمات مواجه شدند.
ایران رکورددار بیشترین فشار بر شبکه اینترنت
بر اساس گزارشی که توسط شرکت تحقیقاتی و آماری KASPR Datahaus منتشر شده است، کاربران ایرانی رکورددار اعمال بیشترین فشار بر شبکه اینترنت است. در نمودار زیر میزان فشار بر شبکه اینترنت کشورهای مختلف از جمله ایران را مشاهده میکنید:
همانطور که در جدول فوق دیده میشود، ایران در بازه زمانی 12 فوریه تا 20 مارس سال 2020 بیشترین فشار به شبکه اینترنت را تجربه کرده است و پس از ایران، کشورهای مالزی، اکوادور و کلمبیا قرار دارند.
بر اساس این آمار زیرساختهای اینترنتی کشورهای فنلاند، لهستان، دانمارک، روسیه، آلمان، استرالیا و هلند با فشار کمتری مواجه شدند؛ چراکه زیرساختهای شبکه اینترنت این کشورها به دلیل قدرت و کیفیت مناسب در چنین شرایطی به خوبی به نیاز کاربران پاسخ میدهد. از طرفی در این کشورها ویروس کرونا همانند سایر کشورها شیوع پیدا نکرده و محدودیتهای جدی برای تردد افراد نیز اعمال نشده است.
کارشناسان حوزه تکنولوژی اعلام کردند فشار بر زیرساختهای اینترنت در چنین شرایطی طبیعی بوده و متاسفانه اکثر کشورها زیرساختهای اینترنتی خود را برای شرایط بحرانی این چنینی آماده نکرده بودند. همچنین بسیاری از مردم به اجبار یا به صورت داوطلبانه برای قطع زنجیره شیوع ویروس کرونا در خانههای خود ماندهاند و برای گذراندن اوقات فراغت خود به استفاده از اینترنت روی آوردند. در همین رابطه پلتفرمهای پخش آنلاین فیلم و سریال چون نت فلیکس، یوتیوب، آمازون و اپل تصمیم گرفتهاند کیفیت و حجم محتوای خود را کاهش دهند تا کاربران بتوانند به آسانی و بدون مشکلی محتواهای این سرویسها را مشاهده کنند.