رادار ضد هایپرسونیک

رادار ضد هایپرسونیک پیشرفته آمریکا به زودی وارد خدمت خواهد شد

شرکت ریتیان برای اولین بار رادار ضد هایپرسونیک ارتش آمریکا را آزمایش کرد. این رادار جایگزین رادار فعلی سامانه پاتریوت خواهد شد و به زودی عملیاتی می‌شود.

در دوره ای که موشک‌های بالستیک اصلی‌ترین تهدید علیه آمریکا محسوب می‌شدند، این کشور بر روی تولید سامانه‌هایی برای کشف و درگیری با این تسلیحات تمرکز داشت. اما درگیری‌های سال‌های اخیر نشان داده‌اند که این مساله تغییر کرده است. موشک‌های کروز و پهپادهایی که از کشورهای بزرگ گرفته تا گروه‌های شبه نظامی در اختیار دارند و توسعه سلاح‌های جدید مانند موشک‌های هایپرسونیک همگی تهدیدات جدیدی هستند که آمریکا در پیش روی خود می‌بیند.

رادار ضد هایپرسونیک

در چنین شرایطی سامانه‌های پدافندی آمریکا و خصوصا رادار این سامانه‌ها آسیب‌پذیری خود در برابر این تهدات را نشان داده‌اند. حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در سال 2019 که تحت پوشش سامانه پدافندی پاتریوت قرار دارد، مثال خوبی برای نشان دادن این نقطه ضعف سامانه‌های پدافندی آمریکایی است.

رادار ضد هایپرسونیک

دلیل ناتوانی سامانه پاتریوت در دفع این حملات به طراحی این سامانه و خصوصا رادار آن بر می‌گردد. رادار پاتریوت فاقد پوشش 360 درجه‌ای است، چرا که برای کشف  موشک‌های بالستیک طراحی شده است. موشک‌های بالستیک علی‌رغم سرعت بالا، مسیری قابل پیش بینی را به سمت هدف طی می‌کنند و قابلیت مانور و تغییر مسیر را ندارند. بنابراین تنها کافی است که رادار به سمت منطقه‌ای که احتمال شلیک از آن وجود دارد قرار بگیرد و نیازی به پوشش همه جهات نیست.

رادار ضد هایپرسونیک

در حملات به تاسیسات آرامکو از همین مساله استفاده شده و پهپادها و موشک‌های کروز که قابلیت تغییر مسیر را دارند، از جهتی که تحت پوشش رادار پاتریوت نبود روانه تاسیسات نفتی عربستان شده و بدون مواجهه با شلیک حتی یک موشک پاتریوت به اهداف خود اثابت کردند.

رادار ضد هایپرسونیک

ارتش آمریکا برای برطرف کردن این ضعف با شرکت ریتیان قراردادی جهت ساخت یک رادار جدید برای سامانه پاتریوت به امضاء رساند. رادار جدید که “جست و جوگر ارتفاع پایین و دفاع موشکی” یا به اختصار LTAMDS نام دارد، برای کشف تهدیدات جدید از جمله موشک‌های هایپرسونیک طراحی شده و اولین آزمایش آن تنها 5 ماه پس از عقد قرارداد انجام شده است.

رادار ضد هایپرسونیک

این رادار ضد هایپرسونیک دارای یک آنتن بزرگ در جلو و دو آنتن کوچک‌تر در قسمت پشتی است. به این ترتیب پوشش کامل و 360 درجه‌ای را ایجاد می‌کند. به علاوه استفاده از تجهیزات نیمه هادی از جنس نیترید گالیوم باعث شده است که حتی توان آنتن‌های کوچک پشتی دوبرابر رادار فعلی پاتریوت باشد.نیترید گالیم نسبت به آرسنید گالیوم که معمولا در صنایع الکترونیکی به کار می‌روند رسانای بهتری است و به همین دلیل با میزان یکسان جریان ورودی، خروجی قدرتمندتری خواهد داشت.

رادار ضد هایپرسونیک

توانایی‌های این رادار باعث شده که نه تنها به عنوان رادرا سامانه پاتریوت، که هچنین به عنوان جزء مهمی از شبکه فرماندهی یکپارچه دفاع هوایی و موشکی آمریکا در نظر گرفته شود و تمامی سامانه‌های قادر خواهند بود که از اطلاعات این رادار برای درگیری با اهداف استفاده کنند.

رادار ضد هایپرسونیک

آزمایش اخیر در محیط بسته با شرایط جوی کنترل شده و در مقابل اهداف شبیه سازی شده صورت گرفته است و موفقیت آمیز بوده است. ریتیان در نظر دارد که به زودی این رادار ضد هایپرسونیک را در محیط خارجی و در مقابل اهداف حقیقی آزمایش کند و در مدت زمان کوتاهی به ارتش آمریکا و سایر مشتریان پاتریوت تحویل دهد.