شارژ وای فای گوشی با گرافین مشکل مصرف انرژی بالای این گجتها را حل میکند. ایده جدید محققان MIT، ساخت یک دستگاه با گرافین، با توانایی تولید انرژی از امواج الکترومغناطیسی است.
گوشیهای هوشمند جدید از نظر توان پردازشی و قابلیتها، فوقالعاده هستند. برخی از آنها را باید دوربینهایی با قابلیت نصب اپلیکیشنهای کاربردی و برقرار تماس دانست! برخی دیگر، به اندازه گرانترین لپ تاپهای بازار، توان پردازشی و رم در اختیارتان قرار میدهند. البته، به محض این که بعد از چند ساعت استفاده، شارژ باتری آنها تمام شد، باید به صفحه نمایش خاموششان زل بزنید!
نه تنها برای گوشیهای هوشمند، بلکه برای همه گجت های الکترونیکی، مصرف سریع انرژی و کفاف ندادن باتریهای داخلی برای حتی یک روز استفاده کامل، یک معضل اساسی است. دانشمندان دانشگاه MIT با هدف برطرف کردن این مشکل، دست به توسعه یک راهکار اساسی زدند.
طبق گفتههای این محققان، در اطراف ما وسایل متعددی امواج کم انرژی در حد تراهزتز تابش میکنند. فرکانس کاری این امواج بین مایکروویو و مادون قرمز است. به عنوان نمونه باید به گجتهای دارای چیپستهای وای فای و همچنین دستگاههای دارای آنتنهای LTE یا 5G اشاره کرد که فرکانس کاری امواج تولید شده توسط آنها در حد تراهرتز است.
دانشمندان دانشگاه MIT با استفاده از ماده گرافین توانستند دستگاهی با توانایی جذب این امواج و تبدیلشان به انرژی قابل استفاده، طراحی کنند. به لطف استفاده از چنین دستگاهی میتوان امواجی که پیشتر بیهوده در فضا پخش میشدند را دریافت و از آنها برای شارژ خود دستگاههای متصاعدکننده، استفاده کرد.
کاربرد دستگاه شارژ وای فای گوشی با گرافین
برای راهکار جدید محققان دانشگاه ام آی تی کاربردهای فوقالعادهای میتوان در نظر گرفت. اگر دستگاه ساخته شده با گرافین آنها کوچک طراحی شده و بتوان آن را به گوشی هوشمند متصل کرد، دستگاه به طور پیوسته از محیط انرژی دریافت کرده و شارژ خواهد شد. از طرفی میدانیم اکنون در همه مناطق شهری، امواج وای فای و LTE قابل دریافت هستند، در نتیجه گوشی هوشمندتان همیشه شارژ باقی خواهد ماند.
روش دیگر، پیادهسازی راهکاری برای انرژی دادن به ماژولهای پر مصرف گوشیهای هوشمند با استفاده از گرافین است. به عنوان نمونه باید به تراشه وای فای، مودم 5G، تراشه جی پی اس و مخصوصا آنتنهای دریافتکننده امواج شبکههای موبایل اشاره کرد.
بر اساس گفتههای یکی از محققان دانشگاه ام آی تی که در این پروژه حضور داشت، از نظر کاربرد، دستگاه آنها شبیه به پنلهای خورشیدی است، با این تفاوت که برای دریافت امواجی با فرکانس کاری متفاوت از امواج ساطع شده از خوشید، طراحی میشود.
در واقعیت، هنوز دستگاهی با قابلیت شارژ وای فای گوشی با گرافین وجود نداشته و راهکاری که در بالا به آن اشاره کردیم، یک ایده محققان دانشگاه MIT محسوب میشود.