6 نکته مهم که باید برای افزایش قدرت یادگیری مغز خود بدانید

آیا به دنبال یادگیری زبان جدیدی هستید؟ می خواهید روش های آشپزی و یا کار با آلات موسیقی را بیاموزید؟ و یا اینکه درک بهتری از کتابی که می خوانید داشته باشید؟ برای اینکه بتوانید به این مهم دست یابید ابتداً باید بدانید که مغزتان به چه شیوه ای کار می کند؟ همچنین خوب است که به شما یادآور شوم که شیوه یادگیری در انسانهای مختلف، کمی متفاوت است با این حال می توان با تکیه بر شباهت های موجود استراتژی کار آمدی را برای بهبود عملکرد مغز بکار گرفت. در ادامه مطلب، گجت نیوز ۶ نکته مهم در این باره را با شما به اشتراک می گذارد که شما را به مطالعه آنها دعوت می کنیم فقط سوال اصلی این است که آماده جهش در میزان یادگیریتان هستید یا نه؟!

۱- اطلاعات را زمانی که دیداری باشد بهتر یاد می گیریم

چند لحظه ای به این فکر کنید: نیمی از قدرت مغز شما به چشمانتان و پردازش اطلاعاتی که دیده اید صرف می شود. نیم دیگر آن نیز مسئولیت کنترل عملکردهای بدن شما را بر عهده می گیرد. مشاهده این قابلیت را دارد تا تمام حس های مختلف ما در در حین دریافت اطلاعات، بکار وا دارد، در واقع مغز ما قادر است که نظر مان نسبت به یک اتفاق از خوردن تا رانندگی و …. را تغییر دهد. از دیگر یافته های شگفت آور در مورد مشاهده این است که مغز نوشته ها را همچون عکس در مغز ثبت می کند. در واقع زمانی که شما این پاراگراف را می خوانید مغزتان تما مطالب را به عنوان عکسی ذخیره می کند و اطلاعات را به این شیوه کسب می کند. پس حال می دانیم  مغز ما اطلاعات دریافتی را به عکس تبدیل می کند حال می توان به راحتی تصور کرد که چگونه مغزمان می تواند راحتر و ساده تر عکس ها را به عنوان اطلاعات دریافت کند به این معنا که به جای تبدیل، مستقیماً عکس ها را به خورد مغزمان دهیم. علاوه بر اینها مغز ما نسبت به آن چیزهایی که حرکت می کنند نیز توجه بیشتری می کند لذا می توان انیمیشن را موثرتر از عکس دانست، در کل می توان تایید کرد که  عکس ها و انیمیشن ها بهترین دوستان مغز در زمینه یادگیری هستند.

اقدام عملی: بهتر است فلش کارت هایی را خریداری و یا بسازید و عکس ها و تصاویر مرتبط با موضوعی که قصد یادگیری آن را دارید روی آن قرار دهید. استفاده از رنگ های متفاوت و نمودار می تواند بر یادگیری سریعتر شما تاثیر بگذارد.

visual-brain-1

۲- عکس های بزرگ بهتر از جزئیات در ذهن ما باقی می ماند – ارتباط بین موضوعات یادگیری انها را ساده می کند

وقتی قرار است اطلاعات و مفاهیم جدید بی شماری را یاد بگیرید قطعاً در حجم گسترده ی جزئیات آنها غرق خواهید شد. یکی از راه های موثر در جلوگیری از فرو رفتن در چنین باتلاقی می تواند بکارگیری عکس های بزرگ به عنوان مرجع اصلی یادگیری جزئیات باشد. زمانی که به دنبال یادگیری مفاهیم جدید هستید استفاده از عکس های بزرگ احتمالاً می تواند توان یادگیری مغز شما را چندین برابر کند چرا که مغز ما در یادگیری مفاهیم جدید، تمایل بالایی در دریافت جان کلام و مساله اساسی به جای جزئیات دارد پس طبیعی تر این است که طبق روش مغزمان بازی را ادامه دهیم. از طرفی زمانی که مغز اطلاعات جدید را دریافت می کند، اگر سابقه ای هر چند جزئی در ارتباط با موضوع جدید بداند، بهتر می تواند آن را یاد بگبرد. پس اینجاست که جان کلام ارزش بیشتری پیدا می کند در واقع اگر قبل از یادگیری موضوعات جدید، هسته ی اصلی آن موضوع را بیاموزید بهتر می توانید در آینده بر روی جزئیات آن تمرکز کنید چرا که مغز می تواند جزئیات جدید را به هسته اصلی موضوع ارتباط دهد و آن را بهتر بیاموزد. در کل می توان گفت ذهن ما موضوعات مرتبط به هم را بهتر در خود نگه می دارد.

اقدام عملی: دیاگرام بزرگ و یا صفحه ای از دست نوشته هایی که عکس بزرگ را که قبلا دیده اید توصیف می کند تهیه کنید. و در طول یادگیری های خود جزئیات را به آن اضافه کنید. این عمل جزئیات را به موضوع اصلی مرتبط می کند و می تواند جزئیات را بهتر به شما بیاموزاند.

۳- تاثیر خواب بر یادگیری غیر قابل انکار است

مطالعات نشان می دهد خواب شبانه در خلال یادگیری مطالب جدید می تواند تاثیر بسزایی در یادگیری آن موضوع، داشته باشد. در مطالعه انجام شده کسانی که مهارت جدیدی را آموخته اند پس از ۱۲ ساعت و خواب شبانه مناسب، تا ۲۰٫۵ درصد عملکرد بهتری در به یاد آوری موضوعات داشتند این در حالی است که کاربرانی که نخوابیده اند و پس از چهار ساعت مورد تست قرار گرفتند تنها ۳٫۹ درصد از مطالب را توانسته اند به یاد بیاورند. چرت زدن های گاه و بی گاه روزانه نیز می تواند به مانند خواب شبانه در یادگیری تاثیر گذار باشد، مطالعه انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا، نشان داد که شرکت کنندگانی که پس از اتمام یک کار چالشی، چرت زده اند بسیار بهتر از کسانی که این خواب کوتاه را نداشته اند، توانسته اند آن کار چالشی را مجدداً،  بهتر و سریعتر انجام دهند. خواب قبل از آموختن و یادگیری نیز به همان میزان می تواند مفید واقع گردد. دکتر متی واکر محقق و استاد دانشگاه کالیفرنیا در این باره تاکید دارد که خواب مغز ما را به مانند یک اسفنج خشک که آماده دریافت آب است، برای یادگیری موضوعات جدید آماده می کند.

اقدام عملی: بهتر از مطالبی که قصد آموختن آنها را دارید را قبل از خواب و چرت زدن بیاموزید. پس از بیدار شدن از خواب هر آنچه را که از موضوع بیادتان مانده بنویسید.

۴- کمبود خواب به طور قابل توجهی توانایی مغز در یادگیری را کاهش می دهد

محرومیت از خواب چیزی ترسناک است چرا که ما هدف کلی از خواب را نمی دانیم و تنها زمانی که به آن نیاز داریم آن را اجابت می کنیم! اگرچه نمی توان صراحتاً گفت خواب چه تاثیری بر روی ما و زندگیمان می گذارد با این حال می توان گفت که کمبود آن چه ضررهایی به بدن و مغز ما وارد می کند. محرومیت از خواب باعث می شود تا ما در مسیر امن حرکت کنیم در واقع ما را از انجام هر گونه ریسکی باز می دارد و ما را وادار می کند که در مسیر عادت هایمان رفتار و عمل کنیم. بی خوابی منجر به ضرر جسمی به ما نیز می شود چرا که بی خوابی عاملی تاثر گذار در پایین آوردن سطح عملکرد اجزای بدن است. طبق تحقیقات انجام شده محرومیت از خواب تا ۴۰ درصد از توانایی مغز در یادگیری نسبت به زمانی که خوب خوابیده ایم می گذارد. عکس زیر تاثیرات بی خوابی بر روی قسمت های مختلف بدن را نشان می دهد:

1200px-Effects_of_sleep_dep

مطالعات دانشگاه پزشکی هاروارد نشان می دهد که تا ۳۰ ساعت بعد از یادگیری مفهوم تازه بسیار حیاتی است چرا که بی خوابی در این بازه می تواند تمام آن چیزی را که یاد گرفته ایم به باد هوا دهد.

اقدام عملی: شب زنده داری مداوم را بی خیال شوید! مطالعات خود را به روز منتقل نمایید و سعی کنید خواب روزانه و شبانه کافی و منظم داشته باشید. دقت کنید که بی خوابی بعد از یادگیری نیز باعث می شود هر آنچه که آموخته اید به راحتی فراموش کنید.

 ۵-  تاثیر آموزش توسط دیگران بر روی یادگیری

مغز ما در یادگیری موضوعاتی که توسط دیگران به ما آموزش داده می شود عملکرد بهتر از خود نشان می دهد و نگاه و تمرکز بهتری بر اطلاعات جدیدی دریافتی می گذارد. در واقع ما مطالب جدید را بهتر سازماندهی می کنیم و به شکل بهتری آن را به یاد خواهیم آورد بویژه در بیاد آوری قسمت های مهم آن، عملکرد بهتری از خود نشان خواهیم داد. در مطالعه انجام شده بین دو گروه: خود خوان و دیگری یعنی مورد آموزش قرار گرفته مشخص گردید کسانی که توسط فرد دیگری آموزش دیده بودند مهارت بالاتری در به یاد آوری و یادگیری از خود نشان داده اند. بالعکس ان نیز صادق است و شما می توانید موضوعات تازه یاد گرفته شده را با آموزش به دیگران بهتر درک و به خاطر بسپارید.

اقدام عملی: آنچه را که یاد گرفته اید در لپ تاپ و یا وبلاگ خود بنویسید. نوشتن در مورد آنچه که یاد گرفته اید علاوه بر اینکه به دیگران کمک می کند تا چیزی یاد بگیرند، به شما نیز کمک می کند تا مطالب را به یاد بسپارید.

۶- مطالب مختلط و در هم آمیخته بهتر در ذهن ما جای می گیرند
وقتی شما با تمرین و فوکس بر موضوعی به دنبال یادگیری آن با یک روش خاص هستید هستید باید بدانید که در مسیر غلطی حرکت می کنید که به گفته پرفسور UCLA دیک اشمیت آن را می توان حالت بلوک پراکتیس نامید. (block practice) به عنوان مثال فرض کنید که برای چند ساعت مداوم، تاریخ مطالعه می کنید و یا تمرینات تنیس انجام می دهید. اشمیت به این شیوه عملکرد اعتقادی ندارد لذا روش دیگری موسوم به اینترلیو (interleave) یا میکس را معرفی می کند که اقدام به اختلاط اطلاعات و مهارت های مختلف، که به دنبال یادگیری آنها هستید، می کند؟! محقق دیگر UCLA باب جورج این روش را در آزمایشهایی مطالعه کرده است. یکی از تست ای او در مورد آموزش فن های هنری با نمایش یک سری عکس و تصویر بر روی صحنه نمایش بود. ابتدا عده ای را با نمایش ۶ عکس از یک استایل خاص نقاشی مورد آزمایش قرار داد و این شیوه را برای استایل بعدی نیز ادامه داد این روش همان روش بلوک پراکتیس است. با این حال به گروه دیگری عکس هایی در بردارنده استایل متفاوت را نشان داد که با هم مخلوط شده بودند سپس آن دو گروه مورد امتحان قرار گرفتند که در تشخیص استایل و سبک نقاشی ها، گروه اینترلیو نمرات در حدود ۶۰ درصد را تصاحب کردند در حالی که گروه بلوک پراکتیس چیزی بیشتر از ۳۰ درصد امتیاز کسب ننمودند.

جالب است بدانید که ۷۰ درصد از شرکت کنندگان روش بلوک پراکتیس تاکید کرده بودند که این روش در یادگیری آنها بسیار موثر بوده است! عجیب نیست که ما همه کار خواهیم کرد تا روشی که به فهم سریعتر ما کمک کند، برگزینیم از همینرو بهتر است بدانید که محققان UCLA معتقدند که روش مخلوط سازی اطلاعات می تواند توانایی طبیعی ما را برای تشخیص الگوها به بازی وارد کند. پس باید چه کار کرد؟

اقدام عملی: همانطور که گفته شده تمرینات خود را به صورت میکس و مخلوط شده دنبال کنید. فرض کنید می خواهید زبان خارجی جدیدی را یاد بگیرید بهترین کار این است که خود را در مراحل مخلوط شده: گوشی دادن (لیسینسگ)، خواندن (ریدینگ)، نوشتن (رایتینگ) قرار دهید و از اصرار بر تمرین یک مورد خاص به طور مستمر اجتناب کنید. همچنین اگر قصد یادگیری تنیس دارید به جای کار بر روی یک تمرین خاص چنذین حالت مثلا بکهند، فورهند و.. را دنبال کنید.

با به کارگیری روش های فوق می توان امیداوار بود که مغزمان بهتر از گذشته در یادگیری مطالب عمل کند. در .اقع اگر بدانیم چطور مطالعاتمان را مدیریت کنیم می توانیم بگوییم که نصف راه یادگیری را طی کرده ایم.

منبع : pickcrew via parsish

6 important things you should know about how your brain learns

6 important things you should know about how your brain learns

Whether you want to learn a new language, learn to cook, take up a musical instrument, or just get more out of the books you read, it helps to know how your brain learns. While everyone learns slightly differently, we do have similarities in the way our brains take in new information, and knowing how this works can help us choose the most efficient strategies for learning new things.

Here are six things you should know about the brain’s learning systems.

1. We take in information better when it’s visual
The brain uses 50% of its resources on vision.

Think about that for a minute. Half of your brain power goes to your eyes and the processes in your brain that turn what you see into information. The other half has to be split up among all the other functions your body has.

Vision is not only a power-hungry sense, but it trumps our other senses when it comes to taking in information.

Image credit: Amit Kapoor – Storytelling with Data – See | Show | Tell | Engage

A perfect example of this is an experiment where 54 wine aficionados were asked to taste wine samples. The experimenters dropped odorless, tasteless red dye into white wines to see whether the wine tasters would still know they were white based on the taste and smell. They didn’t. Vision is such a big part of how we interpret the world that it can overwhelm our other senses.

Another surprising finding about vision is that we treat text as images. As you read this paragraph, your brain is interpreting each letter as an image. This makes reading incredibly inefficient when compared to how quickly and easily we can take in information from a picture.

More than just static visuals, we pay special attention to anything we see that’s moving. So pictures and animations are your best friends when it comes to learning.

Action: Find or make flash cards with images on them. Add doodles, photos, or pictures from magazines and newspapers to your notes. Use colors and diagrams to illustrate new concepts you learn.

2. We remember the big picture better than the details
When you’re learning lots of new concepts, it’s easy to get lost in the barrage of information. One way to avoid being overwhelmed is to keep referring back to the big picture. This is probably where you’ll start with something new, so coming back to explore how the new concept you just learned fits into that big picture can be helpful.

In fact, our brains tend to hang onto the gist of what we’re learning better than the details, so we might as well play into our brains’ natural tendencies.

When the brain takes in new information, it hangs onto it better if it already has some information to relate it to. This is where starting with the gist of an idea can be helpful: it gives you something to hang each detail on as you learn it.

I read a metaphor about this concept once that I loved: imagine your brain is like a closet full of shelves: as you add more clothes they fill up more of the shelves and you start categorizing them.

Now if you add a black sweater (a new piece of information) it can go on the sweater shelf, the black clothes shelf, the winter clothes shelf, or the wool shelf. In real life you can’t put your sweater on more than one shelf, but in your brain that new piece of information gets linked to each of those existing ideas. You’ll more easily remember that information later because when you learned it you related it to various other things you already knew.

Action: Keep a large diagram or page of notes handy that explains the big picture of what you’re learning and add to it each major concept you learn along the way.

3. Sleep largely affects learning and memory
Studies have shown that a night of sleep in-between learning something new and being tested on it can significantly improve performance. In a study of motor skills, participants who were tested 12 hours after learning a new skill with a night of sleep in-between improved by 20.5%, compared to just 3.9% improvement for participants who were tested at 4-hour intervals during waking hours.

Naps can improve learning just like a full night of sleep can. A study from the University of California found that participants who napped after completing a challenging task performed better when completing the task again later, compared to participants who stayed awake in-between tests.

Sleeping before you learn can also be beneficial. Dr Matthew Walker, the lead researcher of the University of California study, said “Sleep prepares the brain like a dry sponge, ready to soak up new information”.

Action: Try practicing your new skill—or reading about it—before going to bed or taking a nap. When you wake up, write some notes on what you remember from your last study session.

4. Sleep deprivation significantly reduces your ability to learn new information
Sleep deprivation is a scary thing. Because we don’t fully understand sleep and its purpose yet (though we have some ideas) we don’t always respect our need for sleep.

But although we can’t say definitively what sleep does for us, we know what happens if you don’t get enough. Sleep deprivation makes us play it safe by avoiding risks and leaning on old habits. It also increases our likelihood of being physically injured, since our bodies don’t perform as well when we’re tired.

Most importantly for learning: sleep deprivation can cut your brain’s ability to take in new information by almost 40%. Compared to getting a good night’s sleep and waking up refreshed and ready to learn, an all-nighter doesn’t seem worth the effort.

Image credit: Mikael Häggström

A Harvard Medical School study found that the first 30 hours after learning something are critical, and sleep deprivation during this time can cancel out any learning benefits of getting a full night’s sleep after those 30 hours are up.

Action: Forget all-nighters. Save practice and study sessions for days when you’re alert and well-rested. And definitely avoid sleep deprivation right after learning something new.

5. We learn best by teaching others
When we expect to have to teach other people what we’re learning, we take in new information better. We organize it better in our minds, remember it more correctly, and we’re better at remembering the most important parts of what we’ve learned.

One study told half the participants they would be tested on the information they were learning, and told the other half they would have to teach someone else what they learned. Both sets of participants were tested on the information and didn’t have to teach anyone else, but the subjects who thought they’d be teaching others performed better on the test.

The study’s lead author, Dr. John Nestojko, said the study implied that students’ mindsets before and during learning can make a big difference to how well we learn new information. “Positively altering a student’s mindset can be effectively achieved through rather simple instructions,” he said.

Though we don’t realize it, learning with the idea that we’ll have to teach this information later tends to invoke better methods for learning subconsciously. For instance, we focus on the most important pieces of information, the relationships between different concepts, and we carefully organize the information in our minds.

Action: Keep a notebook or blog where you write about what you’ve learned. Write about each new concept you learn as if it’s a lesson for others.

6. We learn new information better when it’s interleaved
A common learning approach is what UCLA researcher Dick Schmidt calls ‘block practice’. When you practice or focus on learning one particular thing over and over, that’s block practice. For instance, you might study history for a few hours in a row, or practice just your serve in a tennis lesson.

Schmidt advocates a different approach to learning called interleaving, which mixes up the information or skills you practice. Another UCLA researcher, Bob Bjork, studies interleaving in his psychology lab. One of his experiments involves teaching participants about artistic styles by showing them a series of images on a screen. Some of the participants are exposed to block practice of artistic styles (all 6 examples of a painter’s style are shown before moving on to another painter’s style), while others have their images interleaved (examples of different painter’s styles are mixed in together).

When the two groups are tested afterwards on how well they can recognize a painter’s style in a painting they haven’t seen before, the interleaving group usually scores around 60%, while the block group scores around 30%.

Surprisingly, around 70% of the participants in this experiment say they think the block practice was most effective in helping them learn. Clearly we have some work to do to understand what helps us learn best.

Bjork believes interleaving works better because it plays into our natural abilities to recognize patterns and outliers. When applied in the real world it also provides an opportunity for us to review information regularly, as we interleave what we already know with new information.

Some examples for interleaving could be cycling through three different subjects you need to study before exams, practicing speaking, listening, and writing skills of a foreign language in tandem rather than in blocks, or practicing your forehand, backhand, and serves in a single tennis lesson rather than setting aside one lesson for each.

Action: When you’re learning or practicing a new technique, practice it interleaved with other techniques. For instance, if you’re practicing a particular golf swing, practice other swings at the same time to mix it up. If you’re learning new information, mix in information you already know—old vocabulary words and new when you’re learning a foreign language, for instance.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*