هواوی Kirin 820 5G

برتری‌های تراشه هواوی Kirin 820 5G نسبت به اسنپدراگون 765G

تراشه هواوی Kirin 820 5G و اسنپدراگون 765G دو چیپست میان رده جدید بازار محسوب می‌شوند. اما این دو پردازنده نسبت به یکدیگر چه تفاوتی دارند؟

هواوی و کوالکام در سال جدید میلادی تراشه‌های میان رده‌ای با قابلیت 5G عرضه کرده‌اند. در این مطلب نگاهی به مشخصات چیپست جدید Kirin 820 5G به عنوان یکی از قدرتمندترین تراشه های میان رده بازار می‌اندازیم و آن را با Snapdragon 765G مقایسه می‌کنیم.

هواوی Kirin 820 5G

هواوی برای این که بتواند در سال 2020 بالاترین توان پردازشی در رده میانی بازار را در اختیار کاربران خود قرار دهد، تراشه Kirin 820 5G با لیتوگرافی 7 نانومتری را عرضه کرده است.

مقایسه هواوی Kirin 820 5G با اسنپدراگون 765G

پردازنده

در بخش پردازنده این شرکت ساختار سه کلاستر را با استفاده از قدرتمندترین هسته‌های پردازشی فعلی شرکت ARM یعنی Cortex-A76 در فرکانس 2.36 گیگاهرتز برای کلاستر اول، سه هسته از همین نوع را با فرکانس بیشینه 2.22 گیگاهرتز برای کلاستر میانی و همچنین چهار هسته با فرکانس بیشینه 1.84 گیگاهرتز از نوع Cortex-A55 را نیز برای کلاستر کم‌مصرف دستگاه در نظر گرفته است.

در نقطه مقابل کوالکام از هسته‌های سفارشی‌سازی شده Kryo 475 در سه نوع Prime، Gold و Silver به ترتیب با یک هسته Gold در فرکانس 2.4 گیگاهرتز، یک هسته Gold با فرکانس بیشینه 2.2 گیگاهرتز برای کلاستر میانی و شش هسته Silver با فرکانس نهایی 1.8 گیگاهرتز را برای کلاستر کم‌مصرف دستگاه استفاده کرده است.

در Snapdragon 765G نیز مانند Kirin 820 5G برای هسته‌های پرقدرت از پایه هسته‌های Cortex-A76 و برای هسته‌های کم‌مصرف از پایه هسته‌های Cortex-A55 بهره گرفته شده.

صرفا با توجه به مشخصات و اعداد و ارقام نمی‌توان به توان پردازشی دو دستگاه پی برد. بهتر است اولین بررسی‌های منتشر شده از دو دستگاه در بنچمارک‌های تخصصی را مرور کنیم.

در بخش پردازنده شاهد انتشار نتایج آزمون GeekBench دو گوشی نمونه با دو تراشه مذکور بوده‌ایم که در ادامه آنها را مشاهده می‌کنید:

هواوی Kirin 820 5G

همان‌طور که مشخص است، استفاده از دو هسته میانی Cortex-A76 در تراشه Kirin 820 5G باعث شده تا در آزمون چند هسته‌ای که هدف آن استفاده از بیشترین توان پردازشی CPU است، میزان امتیاز کسب شده توسط Kirin 820 5G اختلافی بسیار زیاد با رقیب آمریکایی خود داشته باشد. همچنین در بخش تک هسته‌ای نیز با توجه به استفاده از فرکانس کلاک بیشتر، امتیاز کسب شده برای هسته‌های تراشه Kirin 820 5G بیشتر از رقیب مستقیم کوالکامی خود است. هواوی با انتخاب صحیح‌تر هسته‌های پردازنده و آن هم در فرکانس بالاتر توانسته به توان پردازشی بیشتری دست پیدا کند.

هواوی Kirin 820 5G

پردازنده گرافیکی

پردازنده‌های گرافیکی دو تراشه بر خلاف CPU تفاوت‌های بسیار زیادی با هم دارند. هواوی با توجه به ساختار تراشه‌های خود تصمیم گرفته تا همکاری خود با شرکت ARM را ادامه بدهد و از پردازنده گرافیکی Mali-G57 در Kirin 820 5G استفاده کند. این در حالی است که شرکت کوالکام مانند قدیم، همچنان خودکفاست و استفاده از تراشه Adreno 620 را در دستور کار دارد.

با توجه به این موارد می‌توان معیاری در تست‌های GPU آزمون AnTuTu را برای بررسی میزان توان پردازش گرافیکی دو تراشه در نظر گرفت. در این تست‌ها Mali-G57 با توجه به ساختار داخلی و استفاده بهینه‌تر از هسته‌های پردازش گرافیکی توانسته امتیاز 116516 را کسب کند و در نقطه مقابل بخش پردازش گرافیکی Adreno 620 امتیاز 92536 را کسب کرده که فاصله زیادی با هم دارند. در نظر داشته باشید که در این آزمون از گوشی Oppo Reno 3 Pro به عنوان دستگاه تست تراشه Snapdragon 765G استفاده شده است.

هواوی Kirin 820 5G

ارتباطات

در بخش قابلیت‌های ارتباطی و مخابراتی، هواوی و کوالکام هر دو از شبکه‌های 5G نوع SA و NSA پشتیبانی می‌کنند. Snapdragon 765G از بلوتوث نسخه 5.0 بهره می‌برد ولی هواوی تراشه Kirin 820 5G را به نسخه بالاتر 5.1 بلوتوث مجهز کرده است.در مقابل در بخش GPS هواوی Kirin 820 5G فاقد دسترسی به استاندارد خاص NavIC است ولی Snapdragon 765G از این استاندارد پشتیبانی می‌کند.

نتیجه‌گیری

تراشه پردازشی Kirin 820 5G یکی از قدرتمندترین چیپست های میان رده‌ای است که هواوی تا به امروز طراحی و ساخته است و با توجه به نتایجی که به آنها اشاره شد، مدل مشابهی در خانواده کوالکام نمی‌توان پیدا کرد که امتیازاتی معادل با آن را کسب کرده باشد.

با این نتایج می‌توان Kirin 820 5G را قدرتمندترین تراشه میان رده حال حاضر در دنیای گوشی های هوشمند معرفی کرد.

این مطلب در قالب رپورتاژ آگهی و توسط شرکت های ثالث به عنوان بیانیه مطبوعاتی یا متن تبلیغاتی برای گجت نیوز ارسال شده و گجت نیوز در قبال موارد مندرج در آن مسئولیتی ندارد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

6 دیدگاه

  1. شاید روی کاغد و پیش بینی ها با اون چیزی که واقعا هست متفاوت باشه
    قطعا دراگون 765G امتحان اش رو پس داده

  2. حیف نیست پردازنده دراگون 765Gبا پردازنده بنجل و بدرد نخور کایرین 820مقایسه میکنید
    امتیاز 325000و در بعضی مواقع 330000دراگون 765Gبا واقعیت و کاربرد روزمره توسط کاربر یکی هست و هیچ گرما یا افت عملکردی نداره
    ولی 820Gفقط روی اعداد و کاغذ عالی هست از کجا معلوم شاید مثل مدیاتک تقلب کرده و به دنبال بازارگرمی باشه
    دوستان از من نصیحت سعی کنید گوشی بخرید که پردازنده دراگون داشته باشه و لاغیر

    • حیف نیست پردازنده اسنپدراگون ۷۶۵ را با پردازنده قدرتمند ۸۲۰ مقایسه کنند آقا شما حسودی می ترسی کایرن به اسنپدراگون برسه به ما هیچ ربطی نداره همین ۸۱۰ از اسنپدراگون ۷۳۰ و مدیاتک ردمی نوت ۸ پرو قوی تره بعد یک چیز دیگه که خیلی جالبه هر دو را امتحان کردند تو عمل نشون دادن گفتند کایرن قوی تره آقا میاد میگه از رو کاغذ مقایسه نکنید خخخخخخخخخخخخخخخ

  3. همه چیز اعداد و ارقام و امتیاز نیست
    کوالکام USAامتحانش پس داده ،بهینه سازی دما و کم مصرف بودن انرژی باتری و پردازشگر تصویر بهتر همه و همه دوام و عملکرد بهتر اسنپدراگون 765Gرا اثبات میکنه
    گرافیک پردازنده 765Gبدون شک بهتر از 820چرت و بدرد نخور چینی هست
    نوکیا 8.3با پردازنده 765Gامتیاز 325000بدست اورده
    از طرفی پردازنده 765Gدرایور داره (اپدیت کردن پردازنده)که تا 30الی 40درصد باعث افزایش گرافیک و روان بودن و سرعت گوشی میشه