اگر از کاربران جدید اندرویدی هستید حتماً در نصب مهمترین اپ ها دچار سردگمی شده اید. البته استورهایی چون گوگل پلی و یا استورهای جانبی دیگر با داشتن بیش از هزاران اپ می توانند بسیاری از نیازهای شما را در زمینه های مدیریت فایل، پخش موزیک و فیلم، ویرایشگر عکس، اخبار و فید، ذفترچه تلفن و تقویم و دیگر برنامه ها برطرف سازند. اما چیزی که مهم است این است که در بین این همه اپ که در یک موضوع خاص به شما سرویس می دهند کدام را انتخاب کنید. لیست پیش رو ۲۰ اپ مهم اندرویدی را برای کاربران تازه وارد و یا حتی حرفه ای معرفی می کند که هر کدام در زمینه ای به یاری شما می آیند.
۱) Nova Launcher : لانچری برای سفارشی سازی اندروید
یکی از خوبی های سیستم عامل اندروید این است که امکان شخصی سازی هر چه بیشتر را برای کاربر فراهم می سازد، یکی از این موارد شخصی سازی مربوط به ظاهر اندروید می باشد. یکی از برنامه های شاخص در این زمینه نوا لانچر است که لانچری سریع، زیبا با حداکثر امکانات سفارشی سازی است. نوا لانچر ابزار سفارشی سازی گسترده ای دارد که بدون کند کردن عملکرد گوشی هوشمند، بسیاری از گزینه ها، همچون پس زمینه، آیکون ها، نمایش اپ، تنظیمات، صفحه قفل شده و … را به کل تغییر و زیبایی بی نظیری را به آن می بخشد. توجه داشته باشدی که این لانچر را بر روی اندروید استوک نصب نمایید.
۲) Evernote : همگام سازی و آپلود نوشتار، عکس، فیلم و صدا
Evernote یکی از اپ های یادداشت برداری متداول در تمام پلت فرم های موجود از جمله اندروید، iOS و انواع ویندوز است. با این اپ اندرویدی کاربران می توانند یادداشت ها، عکس ها، صدا و ویدئو را آپلود نمایند و با سازماندهی، آنها را در دستگاههای مختلف همگام سازی کرده و استفاده نمایند. قدرت سازماندهی و به اشتراک گذاری و همگام سازی این اپ بسیار بالاست و با ارائه اپ های قوی رقیب چون Catch Notes و Google Keep، این اپ همچنان پادشاهی می کند. نسخه رایگان این اپ حداکثر تا ۶۰ مگابایت امکان آپلود را به طور ماهانه در اختیار شما قرار می دهد.
۳) Microsoft Office Mobile : ایجاد و ویرایش فایل های آفیس
همانطور که از نام این اپلیکیشن مشخص است، برنامه ای برای باز کردن و ویرایش و حتی ایجاد فایل های آفیس در گوشی اندرویدی شماست. این اپ از زمانی که الزام به اشتراک پرمیموم آفیس ۳۶۰ را برای دسترسی، حذف کرده بیش از پیش محبوب شده. همچنین این اپلیکیشن می تواند نوشته ها، چارت ها و انیمشن ها و گرافیک ها را اجرا و بکار بگیرد و خود را به یک اپ بزرگ برای فایلهای آفیسی تبدیل نماید.
۴) Yahoo Weather : پیش بینی و نمایش وضعیت آب و هوایی
شاید اپلیکیشن های آب و هوا از تعداد موهای سر ما هم بیشتر باشند! اما قابل ذکر است که اپ یاهو برنده جایزه طراحی اپل در سال ۲۰۱۳ شده. اپ آب و هوای یاهو واقعا زیبا است و جذابیت خاصی به صفحه اصلی گوشی اندرویدی شما می دهد، همچنین علاوه بر عکس محیطی از موقعیت و زمان محلی، جزئیات آب و هوا برای ۵ روز آینده را پیش بینی می کند.
اطلاعات راداری و ماهواره ای از وضعیت آب و هوا، گرما و ابرها و میزان سرعت باد و… از جمله اطلاعاتی است که Yahoo Weather به ما خواهد داد. سادگی، زیبایی و اطلاعات مفید و دقیق از جمله ویژگی های بارز این اپ آب و هوا است.
۵) IFTTT : ایجاد وظایف اینترنتی اتوماتیک
اگر از جمله کسانی هستید که برای انجام کارهای اینترنتی دچار مشکل تنظیم وقت و حتی یادآوری هستید و یا حتی دوست دارید که برخی وظایف اینترنتی تان اتوماتیک انجام شود به شما پیشنهاد می شود تا از اپ IFTTT برای جلوگیری از هدر رفتن وقتتان استفاده نمایید. این اپ به کاربر این اجازه را می دهد تا بطور کامل اقدام به ساخت دستور العمل های اینترنتی خود نمایند. این وظایف در دو قالب If this و then that برنامه ریزی می شوند.
IFTTT از طیف گسترده ای از عوامل و برنامه ها و حتی دیگر دستگاهها استفاده می کند که مهمترین آنها شامل: توییتر، جیمیل، فیس بوک و دستگاههایی چون Philips Hue, Belkin WeMo و UP از Jawbone و حتی واتس اپ می باشند. دستورالعمل های بسیاری در این اپ وجود دارد و حتی رتبه بندی نیز شده اند و حتی دستور العمل های دیگران نیز برای شما نمایش داده می شود و شما می توانید از انها استفاده نمایید و یا اینکه خودتان دستور العملی را ایجاد نمایید. برای مثال می توانید رول زیررا تعیرف نمایید: اگر در فیسبوک پستی ارسال کردم بعداً آن را در واتس اپ نیز منتشر کن! به همین ترتیب می توانید رول دیگر نیز تعریف کنید: اگر در فیسبوک پستی دادم بعداً آن را در توییتر نیز منتشر کن.
۶) Pocket : ایجاد آرشیو از سایت های اینترنتی، عکس ها و ویدئوها
پاکت نسخه ای تغییر برند داده شده از سرویس Read It Later است که ابزار قدرتمندی در خصوص مطالعه آفلاین محسوب می شود. پاکت به شما اجازه می دهد تا به ذخیره سازی مقالات، عکس ها و ویدئوها بپردازید تا سر فرصت آنها را مشاهده نمایید. طراحی شفاف این اپ، مطالعه و مشاهده آفلاین محتواهای اینترنتی را لذت بخش می کند. از قابلیت های مهم این اپلیکیشن امکان سینک و همگام سازی آن در پلت فرم های مختلف از اندروید گرفته تا مرورگر های فایرفاکس و کروم است.
۷) Feedly: خواندن سایت های دلخواه شما
یکی از اپ های قدرتمند مطالعه اخبار، Feedly است. این اپلیکیشن به دلیل اینکه آپشن های زیادی را پیش روی کاربر قرار می دهد برجسته است. شما می توانید نحوه نمایش اخبار را انتخاب نمایید اینکه، بصورت مجله ای نمایش داده شود و با به صورت لیست وار. Feedly همچنین دارای بخش همگام سازی است که باعث سینک و در دسترس بودن فیدهای شما در همه پلت فرم های موبایلی و دسکتاپی می شود.
۸) Spotify: استریم رایگان آهنگ
اپلیکیشنی برای استریم موزیک است و به لطف رابط کاربری آشنا و ادغام با فیسبوک و وجود بیش از ۲۰ میلیون موسیقی، می توان آن را جز بهترین اپ های استریمینگ به حساب آورد. کاربران قادر خواهند بود تا به موزیک هر خواننده ای و هر آلبومی را از مخزن بزرگ Spotify را به صورت مجانی گوش فرا دهند. این اپ دارای بخش پرمیوم نیز هست که تجربه استفاده بدون تبلیغ و همچنین دانلود موزیک برای استریم آفلاین را نصیب آن دسته از کاربران علاقه مند می کند.
۹) MX Player : پخش کننده حرفه ای ویدئو
MX Player یکی از بهترین اپلیکیشن های پخش فیلم است که تاکنون با آن روبرو شده ام. پخش ویدئویی این پلیر بسیار گسترده است و می توان گفت، تقریبا تمام فرمت های ویدئویی را به راحتی پخش می کند. این اپ با افزایش سرعت سخت افزاری و همچنین دیکودینگ چند هسته ای، رندرینگ و کیفیت پخش را بالا می برد. قابلیت بزرگ نمایی و زیرنویس دهی (امکان عقب و جلو بردن زیرنویس نیز در آن وجود دارد) و قفل کودک از ویژگی های جالب دیگر این اپ است.
۱۰) Camera MX : اپ حرفه ای عکس برداری
Camera MX اپلیکیشن رایگان عکس برداری است که با چندین ویژگی اضافی و افکت های خاص و ابزار ویرایش، کاملاً حرفه ای ظاهر می شود. رابط کاربری این اپ قادر به فوکس، زوم، تایمر دهی است و منوی FX آن چندین فیلتر را ارائه می دهد. برخی از افکت ها قابلیت نمایش real time را حین عکس برداری و فیلم برداری دارند. این اپ دارای ابزار ویرایش قدرتمندی برای بالانس نور سفید، کنتراست و … است.
۱۱) Facebook & Messenger : مسنجر فیسبوکی
اپلیکیشن فیسبوک معمولاً بصورت پیش فرض در بسیاری از گوشی ها نصب است. اما چیزی که در این اپ می بینیم دقیقاً مانند صفحه سایت facebook.com است که البته برای نمایش در اسمارت فون ها بهینه سازی شده است. این اپ قابلیت به اشتراک گذاری عکس، ویدئو و نوشته هایتان را از دستگاه اندرویدی دارد. اما Messenger اپلیکیشن جداگانه ای است که برای چت کردن در فضای فیسبوک، نصب می شود که دربر دارنده تمام دوستان فیسبوکی شماست.
۱۲) Contacts+: دفترچه تلفن پیشرفته
این اپلیکیشن در واقع یک جایگزین برای دفترچه تلفن گوشی تان محسوب می شود که به کمک آن می توانید به سازماندهی مخاطبین خود اقدام نمایید. این اپ بصورت خودکار اقدام به ادغام با حساب های اجتماعی شما می کند و اطلاعات شما را از شبکه های اجتماعی همچون فیسبوک، توییتر، گوگل پلاس دریافت می نماید که می تواند شامل عکس های مخاطبانتان هم باشد. این اپ امکان نمایش کامل ارتباطات اخیر با هر کاربر را به شما نشان می دهد که به معنای جمع آوری تاریخچه ای از تماس ها و پیام ها با مخاطبین است.
۱۳) ES File Manager: منیجر حرفه ای فایل ها
یکی از بهترین اپلیکیشن های مدیریت فایل که محبوب ترین فایل منیجر نزد کاربران اندروید نیز محسوب می شود. این فایل منیجر به خوبی اصول اولیه مدیریت فایل همچون کپی پیست و جابجایی را انجام می دهد. نوار کناری امکان دسترسی به پوشه های مورد علاقه ، ذخیره ساز محلی و گالری مدیا، پلیر سبک و بخش آرشیو سازی را فراهم می آورد. علاوه بر اینها این اپ می تواند به عنوان حافظه ابری عمل کرده و اطلاعات شما را در سایت های ذخیره سازی چون گوگل درایو و یا درآپ باکس ذخیره کند. اپ ES File Manager از FTP و LAN Samba نیز ساپورت می کند.
۱۴) Asphalt 8: Airborne: بازی با گرافیک بالا
بازی های سه بعدی و اجرای آنها یکی از راه های اصلی برای تست قدرت سخت افزاری و صفحه نمایش گوشی هوشمند و یا تبلت است. یکی از انتخاب های پیش رو بازی Asphalt 8: Airborne است که همانطور که از نام آن نیز پیداست به رقابت ماشین های مسابقه ای می پردازد. این بازی سه بعدی دارای گرافیک خیره کننده ای است که دارای ۵۶ خودرو و بیش از ۱۸۰ رویداد محیطی می باشد و به شما تجربه هیجان انگیز خوبی از بازی روی تلفن همراهتان می دهد.
۱۵) Tiny Flashlight + LED: چراغ قوه همه کاره!
اگر گوشی شما مجهز به فلاش دوربین می باشد پس بهتر است اپ Tiny Flashlight + LED را از دست ندهید. این اپ گوشی شما را به یک چراغ قوه پیشرفته تبدیل می کند و امکانات متعددی با رنگ بندی های مختلف را پیش روی شما می گذارد که می تواند شامل چراغ چشمک زن، چراغ SOS، چراغ پلیس و .. باشد. این چراغ قوه در مواقع ضروری و حتی در مواقع قطع برق و یا درخواست کمک می تواند به یاری شما بیاید.
۱۶) avast! Mobile Security : آنتی ویروس پیشرفته
اپلیکیشنی رایگان برای محافظت از تلفن همراهتان در برابر فایلهای مخرب است. یکی از عمده مشکلات دستگاه های اندرویدی، نصب اپ های خراب و مشکل دار است. avast! Mobile Security یکی از بهترین بسته های امنیتی رایگان برای اندروید محسوب می شود. این آنتی ویروس امکانات جانبی دیگری را نیز همچون مدیریت برنامه ها، بلوک تماس و پیام های اسپم و… با خود همراه دارد و اگر گوشی شما روت شده باشد می توانید از دیوار آتشین Mobile Security’s Firewall این شرکت نیز استفاده نمایید و به کنترل ورودی و خروجی های دیتا و … مشغول شوبد.
۱۷) imo: اپ مسنجر، تماس صوتی و ویدئویی پرقدرت
یکی از اپلیکیشن های چت و تماس تحت شبکه اینترنت است. اگرچه اپ هایی همچون واتس اپ و یا وایبر و لاین نیز برای برقراری تماس و ارسال پیام وجود دارند اما imo با ساختاری ساده و کاملاً رایگان، ارسال پیام، ارساب عکس و صوت و ویدئو، تماس صوتی، تماس تصویری و… را فراهم می آورد. توجه داشته باشید که این اپ با فشرده سازی صوت و تصویری در حین تماس، باعث می شود تا با کندترین اتصال اینترنت نیز بتوانید صوت و تصویر را با دوستانتان جابه جا نمایید. با نصب imo از اپ هایی همچون واتس اپ، وایبر، لاین، تنگو و… بی نیاز خواهید شد.
۱۸) Google Massanger: ارسال و دریافت پیامک با قابلیت بلوک سازی
این اپلیکیشن از ساخته های جدید گوگل است که می تواند جایگزینی برای اپ پیامک اندروید شما باشد. این اپ که در نسخه ۵ اندروید موسوم به آبنبات چوبی به طور پیش فرض بکار گرفته شده است دارای طراحی متریال دیزاین است که زیبایی خاص خود را دارد. از انجا که بسیاری از شرکت های سازنده گوشی در آپدیت ورژن اندروید گوشی های خود کوتاهی می کنند شما می توانید شخصاً گوشی خود را به آبنبات چوبی نزدیک تر نمایید. این اپ قابلیت بسیار خوبی از جمله بلوک کردن شماره هایی که اقدام به ارسال پیامک انبوه (اسپم) می نمایند، دارد. همچنین امکان ارسال عکس و … از طریف MMS نیز با این اپ وجود دارد.
۱۹) Zapya : انتقال اطلاعات تحت شبکه وایرلس
این برنامه برای انواع پلت فرم ها ساخته شده است و امکان جا به جایی فایل با سرعت بسیار بالا را از طریق شبکه وای فای ایجاد می کند. این اپ دارای به طور خودکار اقدام به دسته بندی فایل های شما در موضوعات موسیقی، ویدئو، اپ و… می کند و شما تنها با انتخاب فایل و فشردن کلید Send آن را با سرعت بالا به گوشی دیگران و یا ویندوز دسکتاپ خود ارسال می نمایید. قبل از هرگونه اقدام لازم است که یک گوشی به عنوان هات اسپات امکان اتصال گوشی دیگر را فراهم آورد.
۲۰) QR Code Scan: دانلود از بارکد دیجیتالی
اگر قصد دارید از طریق سیستم کامپیوتری خانه اپ دانلود نمایید بهترین کار برای دانلود سریع استفاده، از اسکنر بارکد است که در بسیاری از سایت های دانلود اپ نیز بکار گرفته می شود. بسیاری از سایت ها با قرار دادن بارکدی دیجیتالی از اپ، این امکان را برای شما فراهم می کنند که تنها با اسکن آن بارکد توسط گوشی، اقدام به دانلود اپ نمایید.
برای من که بسیاری از این اپ ها جدید و جالب بودند و بسیاری از آنها را تست کرده ام. چنانچه مشکل و یا سوالی در خصوص هر کدام از اپ های پیش رو دارید آن را در بخش نظرات مطرح سازید تا راهنمایی لازم توسط گجت نیوز و یا دیگران کاربران سایت ارائه شود.
منبع : tomsguide via parsish