موشک ضد ماهواره

موشک ضد ماهواره روسیه خشم مقامات نظامی آمریکا را برانگیخت

موشک ضد ماهواره روسیه به تازگی در طی یک پرتاب آزمایشی با موفقیت مورد ارزیابی قرار گرفت. این پرتاب خشم مقامات نظامی آمریکا را برانگیخت.

در دوران جنگ سرد و در زمانی که تولید و استقرار انواع موشک‌های بالستیک مجهز به کلاهک هسته‌ای در اوج خود بود، شوروی و آمریکا برای محافظت از خود دست به تولید سامانه‌های دفاع موشکی زدند. این سامانه‌ها معمولا شامل رادارهای پیش اخطار و موشک‌های بسیار بزرگ مجهز به کلاهک هسته‌ای بودند، زیرا هیچ کدام از این کشورها تکنولوژی نابودی موشک‌های بالستیک پر سرعت با استفاده از کلاهک متعارف و یا کلاهک‌های انرژی جنبشی را در اختیار نداشتند.

موشک ضد ماهواره

با گذشت زمان اما آمریکا با سرمایه گذاری زیاد در این بخش توانست به این قابلیت دست یابد. روسیه اما تا چند سال پیش تنها یک سامانه دفاعی در اختیار داشت که وظیفه آن محافظت از مسکو بود. این سامانه که A-135 نام دارد، از همان روش قدیمی، یعنی استفاده از کلاهک هسته‌ای برای نابودی موشک‌های بالستیک استفاده می‌کرد. از آن جایی که بیش از 3 دهه از ورود به خدمت این سامانه می‌گذرد، روسیه تصمیم گرفت که سپر دفاع موشکی خود را به روز رسانی کند.

موشک ضد ماهواره

رادار سامانه A-135 خارج از مسکو

موشک ضد ماهواره روسیه جایگزین سامانه قدیمی A-135 می‌شود

سامانه دفاع موشکی و ضد ماهواره A-235 Nudol برای جایگزینی سامانه قدیمی‌تر A-135 توسط شرکت معروف آلماز-آنتی توسعه یافته است. این سامانه دارای 3 نوع موشک مختلف است که دارای برد و ارتفاع عملیاتی متفاوت از یکدیگر هستند. بر اساس گزارشات این سامانه دارای یک موشک کوتاه برد برای درگیری در فاصله 350 و ارتفاع 40-50 کیلومتر، یک موشک میان برد برای درگیری در فاصله 1000 و ارتفاع 120 کیلومتر و یک موشک دوربرد برای درگیری در فاصله 1500 و ارتفاع 800 کیلومتر (خارج از جو) است.

موشک ضد ماهواره

موشک 51T6 سامانه A-135

این موشک‌ها احتمالا هم توانایی حمل کلاهک هسته‌ای و هم قابلیت نابودی اهداف با کلاهک متعارف یا انرژی جنبشی را خواهند داشت. موشک دوربرد این سامانه علاوه بر نقش ضد موشک، می‌تواند به عنوان یک موشک ضد ماهواره نیز به کار رود و وزارت دفاع روسیه هم چندین بار این سامانه را برای همین هدف مورد آزمایش قرارداده است. با استفاده از این موشک ضد ماهواره، روسیه می‌تواند از ماهواره‌های موقعیت یاب نظامی گرفته، تا ماهواره‌ای جاسوسی را مورد هدف قرار دهد. این مساله ظاهرا به مذاق مقامات آمریکا به عنوان کشوری که به شدت به ماهوره‌ها وابسته است خوش نیامده است و فرمانده نیروی فضایی آمریکا آزمایش اخیر این سامانه را محکوم کرده است.

موشک ضد ماهواره

آزمایش سامانه A-235 در سال 2019

روسیه در سال‌های گذشته به میزان زیادی بر روی توانایی‌های خود در خارج از جو سرمایه گذاری کرده است و در صورت وقوع جنگ ماهواره‌های کشورهای غربی قطعا در معرض خطر خواهند بود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*

2 دیدگاه

  1. انسان کثیف ترین موجود زنده س

  2. ابر قدرت های شرق و غرب در رقابت با یکدیگر باید دید کدوم یکی موفق میشه
    کاش به جنگ راه بیفته این دو تا کشور به جون هم بیفتن تا تموم بشه این داستان ها