نوشیدن الکل از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون به عنوان روشی برای از بین بردن ذرات این ویروس مرگبار دستگاه تنفسی مورد توجه قرار گرفته، اما سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیهای اطلاعات بسیار مفیدی را در این باره به اشتراک گذاشته است.
نوشیدن الکل با هدف از بین بردن بیماری کرونا در هفتهها و ماههای گذشته جان بسیاری از افراد را گرفته و این مسئله تا جایی پیش رفته که اخیرا سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیهای شایعات مطرح شده در این رابطه را به کلی رد کرده است.
با اینکه مواد پاک کننده حاوی حداقل 60 درصد الکل برای از بین بردن ذرات بیماری کرونا از سطوح مناسب هستند، اخیرا اطلاعات غلطی در مورد نوشیدن الکل برای مقابله با کووید 19 در بین کاربران فضای مجازی و افراد عادی و نگرانی که به دنبال مصون ماندن از این ویروس مرگبار هستند، دست به دست شده است.
نوشیدن الکل و کووید 19
در هفتهای که گذشت سخنگویی از طرف WHO اعلام کرد که علاوه بر آثار منفی مصرف هر نوع ماده الکلی بر روی سلامت کلی مصرفکننده، نوشیدن مایعات الکلی فوقالعاده قوی مانند اتانول و یا الکلهای داروخانهای که برخی حاوی مقداری متانول هم هستند، به جای کشتن ذرات ویروس کرونا میتواند باعث مرگ خود مصرف کننده شود.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که برخلاف شایعات موجود، نمیتوان با نوشیدن الکل دهان و گلو و یا سیستم گوارشی را ضدعفونی کرد و چنین اقدامی هیچ محافظتی در مقابل بیماری کووید 19 ایجاد نمیکند. از طرف دیگر باوری در بین برخی افراد به وجود آمده بود که مشروبات الکلی و به خصوص الکلهای قوی باعث تحریک سیستم ایمنی میشوند و وضعیت دفاعی بدن در مقابل ذرات بیماریزا کرونا را تقویت میکنند. در این رابطه هم اعلام شده که مصرف ماده مورد نظر به سیستم دفاعی بدن ضرر میزند و برخلاف انتظار به وجود آمده در برخی افراد، ما را نسبت به ویروس ضعیفتر میکند.
کارینا فریرا (Carina Ferreira)، سخنگوی WHO گفته که با قرار گرفتن بخش زیادی از جمعیت جهانی در قرنطینه خانگی و با وجود اعمال قوانین مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی، بسیاری از افراد مجبور هستند تا در منازل خود بمانند و به همین دلیل ممکن است عادت افراد در مورد مصرف الکل شدیدتر شده و علاوه بر تاثیرات مستقیم نوشیدن الکل برای سلامتی، شاهد رفتارهای مخرب و خشونتآمیز بعد از مصرف ماده مورد نظر هم باشیم.
فریرا مجددا تاکید میکند که الکل واکنش سیستم دفاعی بدن ما را به عوامل بیماریزا مختل میکنند و در صورت مصرف بیش از حد، میتواند ریسک بروز مشکلات شدید تنفسی به هنگام ابتلا به بیماری کرونا را افزایش داده و به نوعی نرخ مرگ و میر مصرفکنندگان الکل را بالاتر ببرد.