ما با مقایسه اپلیکیشن زوم با مایکروسافت تیمز و گوگل میت (Zoom vs Microsoft Teams vs Google Meet)، بهترین پلتفرم ویدیو کنفرانس را انتخاب خواهیم کرد.
نرم افزار و اپلیکیشن های کنفرانس ویدیویی، ابزاری اساسی برای ارتباطگیری همهی افراد و مشاغل هستند. فرقی نمیکند شما در یک ارتباط دوستانهی از راه دور قرار دارید، باید در یک کلاس مجازی حضور پیدا کنید یا در خانه کار میکنید، شما به راهی نیاز دارید تا بتوانید با یکدیگر از طریق یک کنفرانس ویدیویی ارتباط داشته باشید. محصولاتی مانند Zoom ، Microsoft Teams و Google Meet (پیشتر به نام Hangouts آن را میشناختیم) هم اکنون جزو محبوبترین اپلیکیشن های ویدیو کنفرانس که میتوانید استفاده کنید هستند. به همین بهانه ما تصمیم گرفتیم در اینجا به مقایسه اپلیکیشن زوم با مایکروسافت تیمز و گوگل میت بپردازیم.
مقایسه اپلیکیشن زوم با مایکروسافت تیمز و گوگل میت
برای آنکه بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید، ما امکاناتی که این اپلیکیشنها در اختیار شما قرار میدهند را به ترتیب لیست کردهایم.
زوم – Zoom
Zoom یک سرویس ویدیو کنفرانس است که شما میتوانید از آن برای مکالمه با دیگر کاربران (ویدیویی، صوتی یا هر دو)، درعین حال که در همه حالت چت زنده را ارائه میکنند، استفاده کنید. علاوه بر این شما میتوانید این مکالمات را ضبط کنید تا در آینده آنها را مشاهده کنید. زوم ابتدا یک سرویس مختص به مشتریان تجری بود. اما حالا آن بیش از 200 میلیون کاربر روزانه دارد!
این رشد سریع برخی مشکلات را هم برای آنها به همراه داشت. حفرهای در این اپلیکیشن به وجود آمده بود که شرکت کنندگانی بدون دعوت به جلسات اضافه میشدند. اما زوم با انتشار نسخهی 5.0 اپلیکیشن خود موفق به مهار تمام مشکلات امنیتی به وجود آمده شد.
امکانات
وقتی مردم در مورد Zoom صحبت میکنند، شما معمولا کلماتی مانند زوم میتینگ و زوم روم را میشنوید. زوم میتینگ (Zoom Meeting) به ویدیو کنفرانسی اشاره دارد که توسط اپلیکیشن میزبانی میشود. شما میتوانید با یک وبکم یا گوشی خود به این جلسات بپیوندید. اما زوم روم (Zoom Room) یک ستاپ فیزیکی سخت افزاری است که شرکتها را قادر میسازد از اتاقهای کنفرانس خود، زوم میتینگها را برگزار کنند.
علیرغم هزینهی اندکی که این سرویس دارد، زوم به شما امکان میدهد با لپ تاپ یا گوشیهای هوشمند خود هم بتواند به سادگی به جلسات اضافه شوید. شما میتوانید به تعداد نامحدودی جلسات دو نفره و جلسات با گروههای بزرگ برقرار کنید، محتوای به نمایش درآمده روی مانیتور خود را به اشتراک بگذارید و حتی پس زمینهی خودتان را در صحنه بدون نیاز به پردهی سبز تغییر دهید.
دستگاههای پشتیبانی کننده
نسخهی دسکتاپی این اپلیکیشن برای ویندوز و مک او اس موجود است، در حالی که نسخهی موبایلی آن را هم میتوانید روی گوشی اندرویدی یا آی او اسی خود نصب کنید.
قیمت
زوم اجازه میدهد به مقدار نامحدودی مکالمات دو نفره داشته باشید، اما در مکالمات گروهی فقط تا 40 دقیقه و به تعداد 100 نفر مجاز هستید که رایگان استفاده کنید. برای دسترسی به امکانات بیشتر باید ماهیانه 15 دلار بپردازید. زوم روم هم نیازمند یک حق اشتراک جداگانه است.
مایکروسافت تیمز – Microsoft Teams
مایکروسافت تیمز یک فضای کاری مبتنی بر چت در Microsoft 365 (که پیشتر Office 365 نام داشت) است. این اپلیکیشن برای کاربران مایکروسافت 365 در نظر گرفته شده است. پس اگر شرکت یا مجموعهی شما عضوی از Google G Suite باشید، این گزینهی جالبی برای شما نخواهد بود و احتمالاً Slack مورد بهتری برای استفادهی شما است. در واقت مایکروسافت تیمز بیشتر رقیب اسلک است تا زوم؛ چراکه روی چت بیشتر از ویدیو متمرکز است.
اما از آنجایی که تیمز به قابلیت تماس تصویری نیز مجهز است، پس نمیتوان آن را در نظر نگرفت. این اپلیکیشن در حال حاضر 44 میلیون کاربر فعال دارد و هزاران کسب و کار، مدرسه و کالج از آن استفاده میکنند.
امکانات
Teams با تمام اپلیکیشنهای مایکروسافت شامل اسکایپ و اپلیکیشنهای رایج آفیس نظیر Outlook سازگار است. آن ترکیبی از تماس VoIP تجاری، همکاری و ویدیو کنفرانس در قالب یک اپلیکیشن است. این برنامه به شما امکان میدهد تا در چتهای خود جستجو کند. بنابراین شما میتوانید بدون استفاده از ایمیل، روی همهچیز مسلط باشید.
تیمز به شکلی طراحی شده تا افراد بتوانند درحالی که از اپلیکیشنهای Microsoft 365 استفاده میکنند، همکاری مؤثرتری را با یکدیگر داشته باشند. شما میتوانید برای جلسات خود با تقویم زمان تعیین کنید، محتوا خلق کنید و به اشتراک بگذارید و با اعضای تیم خود مکالمه کنید. این اپلیکیشن همچنین قادر به ارائهی ویدیو کنفرانس با حداکثر 250 کاربرو قابلیت اشتراکگذاری صفحه نمایش و ضبط تماس است.
دستگاههای پشتیبانی کننده
مایکروسافت تیمس با ویندوز، مک او اس، اندروید و آی او اس سازگار است و درست مانند اپلیکیشنهای مایکروسافت 365، یک نسخهی تحت وب از آن نیز موجود است.
قیمت
مایکروسافت تیمز همراه اشتراک مایکروسافت 365 است که با قیمت 5 دلار در ماه آغاز به کار میکند. اما در اینجا یک نسخهی رایگان نیز وجود دارد که ویدیو کنفرانسهایی با حداکثر 300 کاربر را ارائه میکند. شما همچنین به طور نامحدودی میتوانید چت کرده و در بین چتهایتان جستجو کنید. به جز این 10 اپلیکیشن ادغام شده، 5 گیگابایت فضای ذخیره سازی و چتهای ویدیویی 2 نفره را نیز در اختیار خواهید داشت.
گوگل میت – Google Meets
گوگل به تازگی اپلیکیشن Hangouts خودش را با نام تازهی Meet منتشر کرده است. این یک روش ویدیو کنفرانس قرار گرفته در جیمیل، یوتیوب و گوگل وویس است. به علاوه اینکه در قالب یک اپلیکیشن برای پلتفرمهای اندروید و آی او اس منتشر شده و یک نسخهی تحت وب از آن نیز وجود دارد. Google Meet پلتفرمی ارزان و کاربردی برای کاربران معمولی و تجاری است. آن خیلی سبک، با رابط کاربری سریع است که به راحتی میتواند جلساتی با حداکثر 250 کاربر را مدیریت کند.
این سرویس ویدیو کنفرانس روزانه در حدود 2 میلیون کاربر جدید را جذب خودش میکند که شامل مشتریان G Suite و شرکتی نیز میشود.
امکانات
گوگل Meet میتواند در هر مکالمه تا 250 کاربر را مدیریت کند و پخش زنده تا 100 هزار تماشاگر را بدون یک دامنه ارائه کند. آن همچنین میتواند جلسات را در حساب کاربری گوگل درایو شما نیز ذخیره کند. گوگل میت به تازگی آپدیتی را دریافت کرده که به آن اجازه میدهد یک نمای گالری شکل از کاربران، نظیر اپلیکیشن Zoom در اختیار شما قرار بگیرد. در حالی که تا پیش از این شما فقط قادر به مکالمه با 4 کاربر کنار یکدیگر بودهاید، اکنون این تعداد به 16 کاربر رسیده است.
برای برقراری جلسات شما باید یک اکانت در G Suite داشته باشید، اما پیوستن به یک جلسه با یک اکانت رایگان گوگل هم کفایت میکند. هماهنگ کنندگان جلسات میتوانند تماسها را از طریق تقویم گوگل برقرار کنند، لینک جلسات را به صورت کد یا URL در اختیار بگیرند، با شمارهی تلفن کاربران تماس حاصل کرده و از بخش سخت افزاری گوگل میت نظیر کروم باکس و کروم بیس در اتاق کنفرانس شرکت خود استفاده کنند.
دستگاههای پشتیبانی کننده
گوگل میت روی دستگاههای اندرویدی و آی او اسی موجود است. شما همچنین میتوانید از طریق مرورگرهای کروم، موزیلا، مایکروسافت یا سافاری نیز به Meet دسترسی پیدا کنید.
قیمت
گوگل از 30 سپتامبر، استفاده از Meet را برای مدارس و کسب و کارها رایگان کرده است. البته این جزئی از باندل G Suite است که با قیمت پایه 6 دلار در ماه آغاز میشود. شما علاوه بر Meet، امکان استفاده از دیگر اپلیکیشنهای G Suite و 30 گیگابایت حافظهی ابری را نیز در اختیار خواهید داشت.
کدام اپلیکیشن مناسب شماست؟
حالا با مقایسه اپلیکیشن زوم با مایکروسافت تیمز و گوگل میت میتوان تصمیم بهتری گرفت. آیا میخواهید با اعضای خانواده و دوستان خود در ارتباط باشید؟ از Zoom یا Google Meet استفاده کنید. آیا یکی از کاربران G Suite هستید؟ پس قطعاً Google Meet بهترین گزینه است. آیا یک کاربر Microsoft 365 هستید؟ از Microsoft Teams استفاده کنید. آیا برای کسب و کار یا مدرسه میخواهید از یک پلتفرم ویدیو کنفرانس استفاده کنید؟ شما میتوانید از سرویس گوگل استفاده کنید.
زوم و گوگل میت سریعترین و سادهترین راه برای شروع تماسهای ویدیویی با استفاده از لینکهای تقویم، نشانیهای اینترنتی (URL) جلسات و شماره تلفن کاربران هستند. حتی در زوم نیازی به ساخت یک حساب کاربری هم نیست، درحالی که برای استفاده از گوگل میت باید حتماً یک اکانت گوگل داشته باشید. در سمتی دیگر مایکروسافت تیمز وقتی به تماس ویدیویی و جستجو در چتهای همکارانتان نیاز دارید، واقعاً میدرخشد.
اگر به دنبال پیشنهاد ما هستید، توصیهی ما استفاده از Zoom است. درحالی که توسعه دهندگان آن تلاشهای امنیتی خود را دو چندان کردهاند، این اپلیکیشن میتواند برای هر کسی مفید باشد. در نسخهی 5 این اپلیکیشن تنظیمات کلیدی خوبی در زیرمجموعهی بخش امنیتی موجود در نوار منو قرار گرفته است.