اپلیکیشن شاد

اپلیکیشن شاد ؛ بزرگترین شبکه اجتماعی خاورمیانه و نقطه عطف نظام آموزشی کشور

اپلیکیشن شاد یا شبکه آموزشی دانش آموزان، بزرگترین شبکه اجتماعی خاورمیانه و نقطه عطفی در نظام آموزشی کشور در جهت توسعه آموزش دیجیتال است.

پس از تعطیل شدن مدارس به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، معلم‌ها و دانش آموزان از طریق اینترنت و فضای مجازی، دروس خود را پیگیری کردند و به تحصیل ادامه دادند. به همین دلیل وزارت آموزش و پرورش شبکه اجتماعی کاملا داخلی را به این منظور راه‌اندازی کردند که با نام «شاد» شبکه آموزشی دانش آموز شناخته می‌شود. اپلیکیشن شاد را بزرگترین شبکه اجتماعی خاورمیانه می‌دانند که با توجه به شرایط اضطراری پیش آمده، در کوتاه‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی شد. آموزش مجازی مدارس در دوران کرونا با استفاده از شبکه شاد می‌تواند نقطه عطف نظام آموزشی کشور در جهت توسعه آموزش دیجیتال باشد.

افتتاح شبکه شاد توسط رئیس جمهور

چند روز پیش، روحانی، رئیس جمهور کشور نیز حمایت قاطع و شایسته‌ای از این دستاورد ملی آموزش در دوران بحران کردند. در روز سه شنبه 17 اردیبهشت ماه و در هفته بزرگداشت مقام معلم، با دستور رئیس جمهور، شبکه آموزشی دانش آموز یا شاد به صورت رسمی افتتاح شد. این مراسم به صورت ویدیو کنفرانس با حضور وزیر آموزش و پرورش، برخی از اعضای شورای معاونان، مدیران کل استانی، استانداران و نمایندگان معلمان برگزار شد و رئیس جمهور دستور افتتاح رسمی شبکه شاد را صادر کرد.

اپلیکیشن شاد

اپلیکیشن شاد به عنوان شبکه آموزشی اختصاصی وزارت آموزش و پرورش با امکانات بومی و با بهره‌گیری از توان متخصصان داخلی آماده و راه‌اندازی شده و قرار است در زمان بحران، هر آنچه در مدارس اتفاق می‌افتد در این فضای امن مجازی صورت بگیرد. آموزش تلویزیونی و یک طرفه بودن آموزش‌ها و عدم نظارت و مدیریت بر شبکه های اجتماعی دیگر که پیش از این توسط معلم‌ها و دانش آموزان مورد استفاده قرار می‌گیرد از جمله مشکلاتی بود که قبل از راه‌اندازی این اپلیکیشن وجود داشت و حالا با افتتاح شاد، دیگر شاهد بروز چنین ایرادهایی نخواهیم بود.

در شبکه شاد امکان نظارت و مدیریت بر فعالیت‌های آموزشی وجود خواهد داشت و قرار است در به روزرسانی‌های بعدی، امکانات سنجش آنلاین و برگزاری کلاس‌های آنلاین نیز اضافه شود. در ابتدا قرار بود شبکه آموزشی دانش آموز در پیام رسان‌های داخلی مانند سروش، بله، گپ، آی گپ و روبیکا فعال شود، اما وزارت آموزش و پرورش به این نتیجه رسید که بهتر است پیام رسانی مستقل برای این منظور راه‌اندازی شود و این اپلیکیشن خیلی زود به دست متخصصان داخلی ایجاد شد.

سعید گلبرگ، یکی از کارشناسان ارشد ریاضی و معلم مدرسه در استان گیلان می‌گوید:

با شرایط فعلی و نیازی که برای تدریس غیر حضوری در جهت حفظ سلامت دانش آموزان احساس می‌شد، تاسیس این شبکه تحقق یافت و گام مهمی در استمرار آموزش در فضایی با مالکیت آموزش و پرورش برداشته شد. البته مثل هر کار جدیدی، این اپلیکیشن نیز نیازمند پیشرفت و اصلاحاتی از جمله افزایش سرعت بارگذاری مطالب، رایگان شدن حجم اینترنت برای دانش آموزان و ایجاد امکانات برای دسترسی دانش آموزان کم برخوردار به این شبکه است.

ایرادهای اپلیکیشن شاد برطرف می‌شود

همانطور که گفته شد، قطعا اپلیکیشن شاد هم ایرادهایی دارد که انتظار می‌رود خیلی زود معایب آن برطرف شود. در همین راستا، رئیس جمهور کشورمان در آئین بزرگداشت روز معلم گفت به رئیس مرکز ملی فضای مجازی دستور دادم کمک کنند تا این سامانه که به تازگی شروع شده، کامل و نواقص آن برطرف شود. روحانی قول داد ایرادهای شبکه شاد برطرف می‌شود و این شبکه حتی پس از دایر شدن کلاس‌ها نیز ابزار مهمی در اختیار آموزش و پرورش خواهد بود.

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش هم در این باره گفت به مشکلات و مسائل شبکه شاد واقف هستیم. این شبکه برای کمک به خانواده‌ها و حمایت از دانش آموزان راه‌اندازی شده و از خانواده‌ها نیز انتظار داریم در جهت رفع مشکلات آن به آموزش و پرورش کمک کنند. وی خاطرنشان کرد طبق مصوبه شورای عالی از سال 90 باید آموزش و پرورش به سمت راه‌اندازی شبکه‌ای برای آموزش بر بستر فضای مجازی می‌رفت، ولی فرصت این کار فراهم نشد تا این که اکنون با توجه به شرایط اضطرار کشور، سامانه‌ای را راه‌اندازی کردیم که این تعامل دو سویه بین معلم و دانش آموز را پشتیبانی کند.

اپلیکیشن شاد

وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود اکنون بیش از 10 میلیون نفر از دانش آموزان در اپلیکیشن شاد ثبت نام کرده‌اند که بیش از 7 میلیون نفر روزانه فعال هستند و در این سامانه فعالیت می‌کنند. گروه فنی نیز اطمینان داده‌اند که سرعت بارگذاری فایل و پیام رسانی شبکه شاد از شبکه‌های مشابه خارجی هم بالاتر برود. حسین براهوئی، معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و آموزش نیروی انسانی آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این خصوص اظهار کرد شبکه آموزش شاد یکی از ایمن‌ترین محیط‌های آموزشی آنلاین در کشور است.

مرکز برنامه‌ریزی و فناوری اطلاعات نیز آمارهایی در رابطه با اپلیکیشن شاد ارائه داد و اعلام کرد تا اواسط اردیبهشت ماه، شبکه آموزش دانش آموزی بیش از 13 میلیون بار نصب شده و 950 میلیون فایل و بیش از 2 میلیارد و 700 میلیون پیام در این شبکه مبادله شده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*