مدارگرد خورشید ESA به نزدیک‌ترین فاصله تا خورشید رسید

مدارگرد خورشید ESA به نزدیک‌ترین فاصله تا خورشید رسید

آژانس فضایی اروپا (ESA) مدتی پیش مدارگرد خورشید خود را به قصد بررسی ستاره منظومه شمسی به فضا پرتاب کرد و به تازگی خبر رسیده که این کاوشگر شگفت‌انگیز به فاصله بسیار نزدیکی از خورشید سوزان ما رسیده است.

مدارگرد خورشید آژانس فضایی اروپا (ESA) اخیرا در تازه‌ترین بخش از ماموریت شگفت‌انگیز خود برای بررسی ستاره منظومه ما، به فاصله فوق‌العاده نزدیکی از خورشید رسیده است. در بررسی این خبر با ما همراه باشید.

این اتفاق برای اولین بار در طی ماموریت کاوشگر ESA رخ داده و آژانس فضایی اروپا اعلام کرد که در دوشنبه گذشته، 15 ژوئن، مدارگرد به فاصله 77 میلیون کیلومتری از سطح خورشید رسیده است. این فاصله نصف مسافت بین زمین و خورشید بوده و گفته شده که در هفته‌های آینده، دانشمندان مشغول آزمایش تمامی ده تجهیزات علمی خواهند بود که سوار بر این کاوشگر خورشیدی به فضا فرستاده شده‌اند.

در بین این ده دسته تجهیزات 6 تلسکوپ وجود دارد که در روزهای آینده و در صورت فراهم شدن شرایط مناسب، هم‌زمان تصاویری را از سطح خورشید خواهند گرفت و این تصاویر در اواسط ماه جولای در دسترس عموم قرار خواهند گرفت. گفته شده که ثبت تصاویر مورد نظر رکورد نزدیک‌ترین عکس‌های تهیه شده از ستاره منظومه شمسی را می‌شکند.

توانایی‌های مدارگرد خورشید ESA

دنیل مولر (Daniel Muller)، یکی از دانشمندان پروژه مدارگرد خورشید می‌گوید که تا پیش از این هیچ تصویری از فاصله‌ای نزدیک‌تر ثبت نشده است؛ با اینکه دانشمندان می‌توانند با تجهیزات فوق پیشرفته خود روی زمین، عکس‌های باکیفیتی را از خورشید ثبت کنند، اتمسفر زمین در هنگام عکس‌برداری بین ما و ستاره منظومه شمسی قرار دارد و به همین دلیل، تنها مقدار کمی از طیف نورهای دریافتی از خورشید توسط تجهیزات ما ثبت می‌شوند. این در حالی بوده که عکس‌برداری از خورشید در فضا اطلاعات بسیار ارزشمندتری را به ما می‌دهد.

به علاوه، در سال 2018 ناسا کاوشگر خورشیدی پارکر (Parker Solar Probe) را به فضا فرستاد و با اینکه این ربات پیشرفته می‌تواند از مدارگرد خورشید ESA در فاصله نزدیک‌تری از ستاره منظومه قرار بگیرد، متاسفانه تجهیزات مناسبی برای تصویربرداری مستقیم از خورشید بر روی پارکر وجود ندارد.

از طرف دیگر آژانس فضایی آمریکا یک ربات دیگر با نام رصدخانه پویایی‌شناسی خورشید (SDO) را در فضا دارد که عکس‌های با کیفیت حال حاضر از خورشید را ثبت می‌کند، اما این رصدخانه در مدار زمین قرار گرفته است. با این تفاسیر قرارگیری مدارگرد آژانس فضایی اروپا در فاصله کنونی‌اش امکان تهیه عکس‌هایی با دو برابر کیفیت رصدخانه SDO ناسا را فراهم می‌کند.

گفته شده که هدف اصلی از تصویربرداری‌های حال حاضر این مدارگرد خورشید آزمایش توانایی‌ها و کارایی تجهیزات به کار رفته در ساخت کاوشگر بوده و به علاوه این تصاویر، اطلاعات مهمی از میدان مغناطیسی و ذرات تشکیل دهنده بادهای خورشیدی هم جمع‌آوری خواهد شد.