صبح روز 1 تیر 99، یک خورشید گرفتگی حلقوی در ایران و برخی کشورهای جهان رخ داد. در ادامه، ویدیو و عکس های خورشیدگرفتگی اول تیر 99 را مشاهده میکنید.
امروز اول تیرماه 99، آخرین خورشیدگرفتگی سال از حدود ساعت 09:05 صبح به وقت ایران آغاز شد. اوج گرفتگی در ساعت 10:20 صبح به وقت کشورمان و آخرین تماس در حدود ساعت 11:37 بود. این خورشیدگرفتگی که با نام آخرین خورشید گرفتگی قرن نیز شناخته میشود در تمام کشورهای قاره آفریقا، آسیا و همچنین شمال استرالیا و جنوب اروپا قابل رویت بود. در کشور ما، استان سیستان و بلوچستان بهترین منطقه برای رصد این پدیده نجومی بود که در آن ماه حدود 98 درصد خورشید را پوشاند. در مجموع، شهرهای جنوب شرق کشور، بیشترین میزان گرفتگی را مشاهده کردند. کمترین گرفتگی هم مربوط به شهرهای شمال غرب کشور بود. در تهران نیز 48 درصد گرفتگی رصد شد.
این پدیده نجومی، یک خورشیدگرفتگی حلقوی بود؛ یعنی در زمان بیشترین گرفت، کل خورشید تیره نشد و حلقه روشنی در دور آن قابل مشاهده بود. خورشیدگرفتگی یا کسوف زمانی رخ میدهد که ماه از بین زمین و خورشید عبور کند و تصویر خورشید به طور کامل یا جزئی برای بیننده روی زمین محو میشود. خورشید گرفتگی حلقوی هم زمانی اتفاق میافتد که قطر ظاهری ماه از خورشید کوچکتر باشد و باعث میشود خورشید مانند یک حلقه آتش به نظر برسد.
خورشید گرفتگی بعدی که در ایران قابل مشاهده خواهد بود، در 3 آبان 1401 اتفاق میافتد که حداکثر گرفتگی آن 60 درصد است. بعد از آن نیز در 11 مرداد 1406 شاهد یک خورشیدگرفتگی جزئی خواهیم بود. گرفتگی کامل خورشید در ایران در 13 سال دیگر رخ میدهد.