شبکه 5G

شبکه 5G چیست و چه مزایایی دارد؟

شبکه 5G از شبکه‌های ارتباطی نسل جدید است که این روزها احتمالاً همه گوشی‌های هوشمند پرچمدار از آن پشتیبانی می‌کنند.

در مورد شبکه 5G به عنوان جدیدترین شبکه ارتباطی اخبار متنوعی به گوش می‌رسد. البته این تکنولوژی خوراک تئوری‌های توطئه هم بوده که موجب به آتش کشیده شدن دکل‌های 5G در برخی کشورها شده است. 5G را به طور مختصر می‌توان به عنوان نسل بعدی تکنولوژی استاندارد شبکه‌های سلولی تعریف کرد که ادامه دهنده راه 4G و 3G است. این شبکه نیز مانند همه تکنولوژی‌ها جدید بهینه‌سازی‌هایی را به نسل پیشین خود می‌افزاید که در این مورد، یعنی سرعت‌های بالاتر انتقال داده موبایل و اتکاپذیری بیشتر. در ادامه به برخی از سوالات رایج در مورد 5G پاسخ داده خواهد شد.

آیا گوشی‌های 4G از شبکه 5G پشتیبانی خواهند کرد؟

متاسفانه گوشی‌هایی که از 5G پشتیبانی نمی‌کنند با بروزرسانی نرم افزاری هم نمی‌توانند به چنین قابلیتی مجهز شوند. گوشی‌های مجهز به 5G از این شبکه در سطح سخت‌افزاری پشتیبانی می‌کنند. این گوشی‌های با پردازنده‌های پشتیبان این شبکه و دیگر سخت‌افزارهای ارتباطی ویژه تولید می‌شوند. البته این بدین معنا نیست که شبکه 4G بلا استفاده خواهد شد و کاربران تا سال‌ها می‌توانند از گوشی‌های مجهز به این شبکه ارتباطی استفاده کنند.

آیا 4G از بین خواهد رفت؟ آیا بروزرسانی گوشی به انواع مجهز به 5G ضروری است؟

تکنولوژی شبکه 4G به این زودی‌ها از میان نخواهد رفت و احتمالاً تا یک دهه دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی امروزه شبکه 3G که در دهه ۲۰۰۰ میلادی معرفی شد به طور گسترده استفاده می‌شود. پس خیالتان راحت باشد که خرید گوشی‌های جدید مجهز به 5G ضرورتی ندارد.

در واقع کمی صبور بودن شاید به نفع شما هم باشد. گوشی‌های دارای 5G در حال حاضر به مراتب گران‌‌تر از مدل‌های 4G هستند؛ همچنین این تکنولوژی هنوز در ابتدای راه است و در بسیاری از نقاط دنیا پشتیبانی نمی‌شود. با توسعه 5G و بهینه‌سازی‌های آن، قیمت‌ گوشی‌‌های هوشمند نیز سیر نزولی در پیش خواهد گرفت.

شبکه 5G

چطور می‌شود فهمید که گوشی هوشمند شما از 5G پشتیبانی می‌کند؟

برای این کار به قسمت مشخصات گوشی رفته و در این صفحه زیر بخش شبکه‌های همراه، اطلاعات شبکه 5G را در صورت پشتیبانی گوشی هوشمند مشاهده کنید. اغلب گوشی‌های پرچمدار جدید با پشتیبانی 5G به بازار می‌آید و ممکن است حتی نام 5G روی جعبه آنها حک شده باشد. برای مثال مدل‌های کنونی اپل آیفون از این شبکه پشتیبانی نمی‌کنند ولی سری آیفون 12 به 5G مجهز می‌شوند.

علاوه برا این، اطلاعات مربوط به پشتیبانی گوشی درون جعبه یا در وبسایت تولیدکننده در دسترس کاربر قرار می‌گیرد.

شبکه 5G

مزایای 5G چیست؟

نسل جدید شبکه‌های 5G همراه، بسیار سریع‌تر از 4G خواهد بود. این شبکه به خصوص برای استریم ویدیوهای با کیفیت و بازی مبتنی بر فضای ابری کاربرد دارد. هوش مصنوعی گوشی هوشمند نیز از 5G بهره خواهد برد.

محاسبات ابری انجام شده توسط دستیار هوشمند یا برخی اپ‌های خاص با استفاده از 5G بسیار سریع‌تر و در مقیاس بزرگ‌تری انجام می‌شود. همچنین تجربه واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) با استفاده از سرعت‌های بالا و تاخیر اندک 5G تا حدود زیادی بهینه می‌شود. با وجود این هنوز نمی‌توان تمامی قابلیت‌های بالقوه این شبکه پرسرعت را پیش‌بینی کرد.

مزایای 5G برای جوامع چیست؟

بعلاوه مزایای ذکر شده در بالا، 5G تأثیر مثبتی بر بخش‌های عمومی و خصوصی خواهد گذاشت. پس همه چیز از زیرساخت‌های شهری گرفته تا بخش‌های مختلف مدیریت شهری کارآمدتر خواهند شد.

این شبکه حتی در صنعت داروسازی و به طور کلی بهداشت تأثیر مثبت خواهد گذاشت؛ از 5G می‌توان در عمل‌های جراحی از راه دور، برنامه‌های آموزشی، پیگیری وضعیت بیمار و موارد بیشتر استفاده کرد. نحوه زندگی، کار و سرگرمی مردم در آینده تا حدود زیادی تحت تأثیر تکنولوژی شبکه استاندارد 5G قرار خواهد گرفت.

فناوری 5G

آیا 5G خطرناک است؟ این شبکه چگونه کار می‌کند؟

شایعات و تئوری‌های توطئه در مورد 5G درست مانند بسیاری از تکنولوژی‌های جدید دیگر فراوان است. بنابراین کسب اطلاعات در مورد این تکنولوژی برای پرهیز از چنین اخباری کاملاً منطقی خواهد بود. مقالات زیادی در مورد بی‌ضرر بودن 5G تاکنون منتشر شد و به طور خلاصه همگی به ایمن بودن آن اشاره دارند.

شبکه 5G از طیف گسترده‌تری از فرکانس‌ها نسبت به تکنولوژی‌های سلولی مانند 4G و 3G استفاده می‌کند ولی این فرکانس‌ها هنوز هم در حیطه ایمن قرار دارند.

طی ماه‌های اخیر تئوری‌های توطئه زیادی در مورد 5G در گوشه و کنار اینترنت شنیده می‌شود که برخی حتی به اخبار نیز راه پیدا کردند. از ادعاهایی در مورد پخش ویروس کووید-۱۹ و کشتن پرنده‌ها گرفته تا استفاده از این ویروس همه گیر برای پنهان کردن زیرساخت‌های 5G؛ همه این تئوری‌ها رد شده‌اند. شاید تنها تئوری محتمل، مضر بودن این شبکه برای پرندگان باشد اما حتی برای این مورد هم شواهد کافی یافت نشده است.

طبق گفته جو کرشوینک متخصص بیوفیزیک انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا، تاکنون اطلاعاتی در مورد نشر موج‌های رادیویی بالاتر از ۱۰ مگاهرتز از آنتن‌ها (شامل آنتن‌های تلفن) ثبت نشده است. بعلاوه، مرگ دسته‌جمعی پرندگان در اغلب موارد به دلایل طبیعی روی داده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*