هواپیماهای ATR

آشنایی با هواپیماهای ATR در ایران

اگر تاکنون بلیط هواپیمای خود را از سایت www.safarme.com تهیه کرده باشید، احتمالا چند باری واژه ATR به گوشتان خورده است. به روی بلیط هواپیمای خود دقت کنید. چند بار واژه ATR را روی بلیط هواپیمایتان دیده‌اید؟ آیا هواپیمای ATR را می‌شناسید؟

افرادی که سفرهای هوایی‌شان بسیار زیاد بوده است این واژه را روی بلیط هواپیما یشان بسیار دیده‌اند. در این مقاله می‌خواهیم در مورد هواپیمای ATR مطالبی را را ارائه دهیم.

ATR چیست؟

کلمه ATR از کلمه ‘Aerei de Trasporto Regionale’ یا ‘Avions de transport regional’ به معنی حمل و نقل هوایی منطقه‌ای گرفته شده است. آژانس های هواپیمایی سفرمی که بلیط هواپیما چارتر (از اینجا خریداری کنید) ارائه می‌دهند از این هواپیما بسیار استفاده می‌کنند. ATR نام یک شرکت فرانسوی – ایتالیایی است و از شرکت سازنده هواپیمایی می‌باشد. دفتر مرکزی شرکت هواپیمایی ATR در فرودگاه بین المللی بلنیک تولوز (Toulouse Blagnac International Airport) در فرانسه واقع است. شرکت َATR در سال ۱۹۸۱ توسط کمپانی Aerospatiale فرانسه که این شرکت هم اکنون با نام ایرباس در بین مردم شناخته شده است و کمپانی ایتالیایی Aeritalia که امروزه نیز نام لئوناردو به خود گرفته است، تاسیس شد.

شرکت هواپیمایی ATR تا کنون دو مدل از این هواپیما را در اختیار شرکت های چارتر کننده www.safarme.com و هواپیمایی‌ها قرار داده است این مدل‌ها ATR۷۲ ، ATR و ATR42 است که در اختیار بیش از 200 شرکت در سراسر جهان قرار گرفته است.

شرکت هواپیمایی ATR شرکت دو ملیتی ایتالیایی-فرانسوی می‌باشد که ساخت تجهیزات را به شرکت لئوناردو که در نزدیکی ناپل ایتالیا واقع شده، واگذار کرده است. ساخت بدنه و بخش دم هواپیما را نیز این شرکت انجام می‌دهد. بال‌های هواپیمای ATR در بخش غربی فرانسه توسط کمپانی ایرباس انجام می‌شود. در نهایت سرهم کردن و تست پرواز و آزمایش این هواپیما به عهده شرکت تولوز (Toulouse) فرانسه واگذار شده است. آژانس‌های هواپیمایی بیشتر برای بلیط‌هایی که در مسیر داخلی هستند از این هواپیما استفاده می‌کند.

شرکت ATR در ایران

در ایران نیز آژانس های هواپیمایی سفرمی برای بلیط هواپیمای کیش و چارتر کردن آن از این هواپیما بسیار استفاده می‌کنند. شرکت ATR تاکنون دو مدل هواپیمای مسافربری وارد بازار کرده است که عبارتند از ATR42 سری 600 و ATR72 سری ۶۰۰.

مشخصات هواپیمای ATR42

هواپیمای ATR42 سری ۶۰۰ دارای ۴۸ صندلی و طولی در حدود ۲۳ متر می‌باشد. عرض بال‌های آن تقریبا ۲۵ متر است و ارتفاع  هواپیما در حدود 27 متر از زمین می‌باشد. هواپیمای ATR72 سری ۶۰۰ نیز دارای ۷۰ صندلی و طولی برابر ۲۷ متر می‌باشد. عرض این هواپیما ۲۷ متر برآورد شده است و ارتفاع آن از زمین ۷.۶۵ متر است.

شرکت‌های هواپیمایی www.safarme.com بلیط ‌های خود را با توجه حداکثر وزن هواپیما هنگام بلند شدن از زمین که در مدل ATR42 برابر 18600 کیلو گرم است و در مدل  ATR72 در حدود ۲۳ هزار کیلو گرم است به فروش می‌رساند. شرکت‌هایی که می‌خواهند چارتر این هواپیما را به عهده بگیرند حتما باید این اطلاعات کافی را داشته باشد.

هر دو نوع هواپیما به موتور PW127M کمپانی پرَت اند ویتنی کانادا (Pratt &Whitney Canada) مجهز شده‌اند. موتور این هواپیما توربوپراپ است.  موتورهای توربوپراپ دارای یک پروانه ملخی هستند و در سرعت‌های بیش از ۷۳۰ کیلومتر در ساعت کارایی ندارند. چرا که در این سرعت و بالاتر از آن موتور صدای بسیار زیادی تولید می‌کند. بنابراین از این نوع موتور تنها در هواپیماهای کوچک استفاده می‌شود پرمصرف‌ترین مدل هواپیمای ای تی آر مدل ATR72 سری ۶۰۰ است و همانطور که گفته شد برای مسافرت‌های کوتاه بسیار به صرفه می‌باشد. شرکت‌های هواپیمایی از جمله شرکت هواپیمایی سفرمی با فروش بلیط هواپیمای ATR و بلیط هواپیما چارتر می‌توانند با هزینه‌های به صرفه مسافران خود را به مقصد برسانند.

برای آشنایی با محدودیت‌های پزشکی سفر با هواپیما به این لینک مراجعه کنید.

مجهز شدن هواپیماهای ATR

در سری ۶۰۰ هواپیمای ATR نوآوری‌ها بیشتری قرار داده شده است. عنوان LCD ساده‌تر اما پیشرفته‌تر، افزایش کنترل خلبان، هزینه نگهداری کمتر و کم شدن وزن این هواپیما از مهم‌ترین آنها می‌باشد. همچنین بعضی از ویژگی‌های قابل لمس برای مسافران صندلی‌های راحت‌تر و جای چمدان‌های بزرگ‌تر آن است.

این هواپیمای کوچک ملخی می‌تواند مسافتی بین ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلومتر را طی کند و برای شرکت‌های مسافرتی که قصد چارتر کردن هواپیما دارند، www.safarme.com بسیار به صرفه است و امروزه بسیار از آن استفاده می‌کنند تا مسافران بیشتری برای بلیط‌های هواپیمایی خود جذب کنند.

این مطلب در قالب رپورتاژ آگهی و توسط شرکت های ثالث به عنوان بیانیه مطبوعاتی یا متن تبلیغاتی برای گجت نیوز ارسال شده و گجت نیوز در قبال موارد مندرج در آن مسئولیتی ندارد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*