نوت 20 و برادر بزرگترش از مورد انتظارترین گوشیهای سال جاری بودند و حالا با تست باتری گلکسی نوت 20 اولترا – Galaxy Note 20 Ultra قصد داریم پرچمدار کرهای را به چالش بکشیم.
مدت زیادی از معرفی پرچمداران نیمه دوم سال 2020 سامسونگ نمیگذرد و برادران نوت 20 قدرتمندتر از همیشه آمدهاند تا سهام کرهایها را از بازار موبایل افزایش دهند. نوت 20 و مدل اولترای آن در هر زمینهای حریف میطلبند و عملکرد فوقالعادهای در عکاسی و همچنین توان پردازشی از خود به نمایش میگذارند، اما اگر شارژ باتری به اتمام برسد دیگر چیزی برای رقابت باقی نخواهد ماند. بنابراین در ادامه قصد داریم با تست باتری گلکسی نوت 20 اولترا در شرایط روزمره و واقعی عملکرد این قطعه حیاتی را بسنجیم.
پسوند «Ultra» به تازگی و در سال جاری میلادی به روند نامگذاری محصولات سامسونگ اضافه شده است، بنابراین نوت 20 اولترا بایستی با نوت 10 پلاس مقایسه شود که نسخه بزرگتر نوت در سال 2019 به حساب میرود. یکی از بزرگترین تفاوتهای میان این دو اسمارت فون که در عملکرد باتری تاثیر به سزایی دارد نرخ تازهسازی تصویر بوده که نوت 20 اولترا از نرخ 120 هرتزی پشتیبانی میکند. باید ببینیم این تفاوت در مشخصات فنی نمایشگر چه تاثیری روی دوام باتری خواهد گذاشت. در نظر داشته باشید گلکسی نوت 10 پلاس مجهز به باتری 4300 میلیآمپری بوده و نوت 20 اولترا از باتری 4500 میلیآمپری برخوردار است.
نتایج تست باتری هنگام استفاده از مرورگر وب
نوت 20 اولترا 200 میلیآمپر ظرفیت بیشتری نسبت به پرچمدار سال قبل دارد و همین موضوع باعث شده تا 11 ساعت و 57 دقیقه هنگام وبگردی دوام بیاورد. این میزان حدود 30 دقیقه بیشتر از نوت 10 پلاس بوده و البته با تنظیمات نرخ تازهسازی 60 هرتزی نمایشگر انجام شده است. هنگامی که نرخ تازهسازی را روی حالت خودکار بگذاریم از عمر باتری دو ساعت و نیم کاسته میشود. به هر حال هر چیزی بهایی دارد و بهای نمایشگر با نرخ 120 هرتزی همین است.
نتایج تست باتری هنگام پخش ویدیو در یوتوب
معمولا در این تست گوشیهای سامسونگ بهترین عملکرد را از خود نشان میدهند اما نوت 20 اولترا آمده تا این سنت را به فراموشی بسپارد. پرچمدار سامسونگ در حالت نرخ تازهسازی 60 هرتزی این تست را انجام داد و البته اپلیکیشن یوتوب از نرخهای بالاتر از 60 هرتز نیز پشتیبانی نمیکند، اما نوت 20 اولترا با وجود باتری بزرگتر حدود یک ساعت کمتر از نوت 10 پلاس دوام آورد. دوام هفت ساعته برای تماشای ویدیو، پرچمدار بزرگ سامسونگ را پشت سر سایر پرچمداران امسال قرار میدهد و نقطه ضعف بزرگی نمایشگر زیبایش محسوب میشود.
تست باتری هنگام اجرای بازیهای سه بعدی
موبایل گیمینگ شاید بهترین سناریو برای به چالش کشیدن نرخ تازهسازی نمایشگر نوت 20 اولترا باشد. خوشبختانه پس از مدتها بازیها با نرخ رفرش بالا برای پلتفرم موبایل هم عرضه شدند و کاربران میتوانند هیجان بازی را بیشتر از قبل درک کنند. اما هیچ چیز مانند بازی کردن با نرخ رفرش 120 هرتزی شارژ باتری نوت 20 اولترا را تخلیه نمیکند. نتایجی که در عکس مشهود است مربوط به تنظیمات با نرخ رفرش 60 هرتزی بوده و اگر تنظیمات مربوط به نرخ 120 هرتزی را فعال کنیم تنها 5 ساعت و 8 دقیقه مجاز به بازی کردن خواهیم بود. گرچه بازیهای کمی از نرخ تازهسازی بالا پشتیبانی میکنند اما نشان دادن فریمهای اضافه، شارژ اضافهتری هم میطلبد.
نتیجهگیری
گلکسی نوت 20 اولترا شاهکاری از مهندسی سامسونگ به شمار میآید. شما میتوانید در این مطلب نگاهی نزدیکتر به پرچمدار نیمه دوم 2020 سامسونگ داشته باشید تا از قابلیتها و جذابیتهای ظاهری آن آگاه شوید. با اینکه کرهایها با پرچمدار جدیدشان گامهای بزرگ و مهمی به سوی آینده برداشتهاند اما متاسفانه عملکرد آنها در زمینه باتری کمی ناامید کننده است. اگر قابلیت نرخ رفرش 120 هرتزی را به طور دائم خاموش نگه داریم باز هم در مقابل رقبا حرف زیادی برای گفتن ندارد و محکوم به شکست است، حتی با وجود باتری بزرگتر و برچسب قیمتی گرانتر.
ممکن است سامسونگ در روزهای آتی با ارائه آپدیتهای نرم افزاری مصرف باتری نوت 20 اولترا را بهینهتر کند، اما در حال حاضر عمر و عملکرد باتری این گوشی نسبت به نسل پیشینش از نقاط ضعف آن برشمرده میشود.