کاوشگر استقامت (Perseverance) تازهترین ربات ساخته شده توسط ناسا برای کاوش مریخ بوده که به تازگی امکان پیگیری دقیق و لحظهای سفر آن به سمت سیاره سرخ فراهم شده است.
آژانس فضایی ناسا به تازگی کاوشگر استقامت (Perseverance) را به عنوان تازهترین ماموریت مریخی خود، به سمت سیاره سرخ فرستاد. در همین رابطه، خبر رسیده که این آژانس امکان پیگیری سفر کاوشگر به مریخ را فراهم کرده و از طریق ابزاری رایگان، به شما این امکان را میدهد تا استقامت را در سفرش همراهی کنید.
فضاپیمای استقامت با نام کاوشگر مریخ 2020 هم شناخته میشود و چندین هفته پیش بوده که ناسا این ربات را راهی مریخ کرد. بر اساس اطلاعات موجود، چیزی در حدود شش ماه زمان میبرد تا چنین محمولهای از زمین به مریخ برسد و همانطور که اشاره شد، ناسا اخیرا دست به ابتکار عملی جالبتوجه زده تا علاقهمندان را در این سفر با استقامت همراه کند.
در این ابزار آنلاین، امکان مشاهده وضعیت لحظهای کاوشگر وجود داشته و علاوه بر فراهم شدن اطلاعات گوناگون در مورد مراحل ماموریت و هدف و ویژگیهای این پروژه، علاقهمندان این امکان را خواهند داشت تا نزدیکترین اجرام آسمانی به استقامت را در هر لحظه شناسایی کنند.
ردیابی وضعیت سفر کاوشگر استقامت
گفته شده که در فوریه 2021 کاوشگر استقامت به سطح مریخ خواهد رسید و علاوه بر ربات مورد نظر، یک هلیکوپتر کوچک هم همراه استقامت به سیاره سرخ فرستاده شده است؛ این اولین بار بوده که ناسا وسیلهای پروازی را برای کاوش مریخ به این جرم آسمانی میفرستد و انتظار میرود که اطلاعات شگفتانگیز و ارزشمندی از طریق این ابزار کاوشی جمعآوری شود. به علاوه تازهترین اخبار نشان میدهند که بالگرد مورد نظر باتریهایش را با موفقیت توسط منبع تغذیه کاوشگر شارژ کرده است.
شما میتوانید از طریق این لینک به ابزار ساخته شده توسط ناسا برای ردیابی وضعیت سفر فضاپیمای استقامت دسترسی داشته باشید. در این لینک شما میتوانید شبیهسازی جالبتوجهی از وضعیت لحظهای استقامت را دیده و علاوه بر خبردار شدن از مسیر حرکت فضاپیمای حامل این کاوشگر، اجرام آسمانی که هماکنون نزدیک فضاپیما هستند را ببینید؛ اجرامی مانند دنبالهدار 81p Wild 2 که در ابزار جدید ناسا مسیر حرکت آن هم به خوبی مشخص شده است.
اگر روی هرکدام از اجرام دیده شده در شبیهسازی ناسا کلیک کنید، اطلاعات بیشتری در مورد جرم مورد نظر در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در عین حال امکان بزرگ و کوچک کردن شبیهسازی هم به علاقهمندان داده شده تا از این طریق بتوان تصویر بزرگتری از کل محیطی که کاوشگر استقامت در آن قرار دارد را دید.
البته همانطور که میدانیم تصاویر به نمایش گذاشته شده واقعی نبوده و میتوان گفت که این شبیهسازیها بر اساس اطلاعات و محاسبات دانشمندان درگیر پروژه استقامت تهیه شدهاند. گفته شده که متخصصان در تمامی طول مسیر کاوشگر استقامت را به دقت زیر نظر خواهند گرفت تا از سلامت فضاپیما و درست پیش رفتن اوضاع مطمئن شوند.