طی همکاری آژانس فضایی ژاپن و شرکت خودروسازی تویوتا، کاوشگر قمری لونارکروزر – Lunar Cruiser برای کاوش رو سطح کره ماه ساخته خواهد شد.
یکی از پروژههای آژانس کاوشهای هوافضای ژاپن (جاکسا – JAXA) ساخت یک کاوشگر قمری دوربرد و سرنشیندار است که بتواند با فناوری سوخت سلولی وسیله نقلیه برقی (FCEV) فضانوردان را روی سطح کره ماه حمل کند. این کاوشگر قمری با همکاری آژانس فضایی ژاپن و شرکت خودروسازی تویوتا ساخته خواهد شد که اخیرا به صورت رسمی نام مستعار لونار کروزر (Lunar Cruiser) را برای آن انتخاب کردند؛ این نام از روی یکی از خودروهای تویوتا به نام لندکروزر برداشته شده است.
جزئیات ساخت کاوشگر قمری لونارکروزر
اگر سازمانهای فضایی بخواهند فضانوردان خود را به مدت بیشتر روی سطح کره ماه نگه دارند، علاوه بر ساخت موشک، کاوشگرهای رباتیک و فرودگرها برای حمل فضانوردان در این قمر به خودروهای پیشرفته و مختص سطح ماه نیاز خواهند داشت. در همین راستا طی همکاری آژانس فضایی ژاپن (جاکسا) و شرکت خودروسازی تویوتا یک کاوشگر قمری برای حملونقلهای سطحی در حال توسعه است که طی دهه آینده میلادی مراحل ساخت آن به پایان خواهد رسید.
کاوشگر قمری لونارکروزر با سیستم سوخت سلولی/خورشیدی دارای برد 10 هزار کیلومتری خواهد بود و با ابعادی مشابه دو مینیبوس فقط 2 فضانورد را در خود جای خواهد داد. البته در مواقع اورژانسی تعداد سرنشینان این کاوشگر به 4 نفر نیز افزایش پیدا میکند. لونارکروزر با استفاده از ترکیب سوخت سلولی و پانلهای خورشیدی قادر به تصفیه آب بوده و با برگرداندن آن به هیدروژن میزان برد حرکتی خود را افزایش میدهد.
سازمان فضایی ژاپن (جاکسا) اعلام کرد برای انتخاب نام لونارکروزر از شاسی بلند تویوتا لندکروز الهام گرفته شده است که بسیاری از علاقهمندان به خودروها با آن آشنا هستند. هماکنون شرکت تویوتا و سازمان جاکسا قدرت این وسیله نقلیه و عملکرد مصرف انرژی آن را با شبیهسازیهای رایانهای مورد آزمایش قرار دادند و برای طراحی فضای داخلی آن از واقعیت مجازی استفاده شده است.