اخلالگر نسل بعد جدیدترین سیستم جنگ الکترونیک نیروی دریایی آمریکاست که قابلیتی بسیار شگفت انگیز و انقلابی دارد.
جنگ الکترونک از مهمترین ارکان درگیری در میدانهای نبرد امروزی و آینده است. مهاجم با این روش سعی در ایجاد اخلال در سیستمهای الکترونیکی همچون رادار، سامانههای کنترل آتش و هدفگیری دارد و مدافع نیز با استفاده از آن سعی دارد طرف مقابل را کور و مانع از انجام عملیات شود.
تا پیش از این سیستمهای جنگ الکترونیکی با ارسال امواج قدرتمند در کار دیگر سامانهها اخلال ایجاد میکردند، اما سیستم جنگ الکترونیک اخلالگر نسل بعد کاری متفاوت نیز انجام میدهد آن این است که سامانه مذکور قابلیت حمله سایبری دارد!
در حل حاضر جنگنده EA-18G گراولر (Growler) هواپیمای جنگ الکترونیک نیروی دریایی آمریکاست. این هواپیما که بر پایه جنگنده نسل 4.5 آمریکایی F/A-18F سوپر هورنت (Super Hornet) ساخته شده است، ناونشین بوده و ضمن حمل تجهیزات جنگ الکترونیک، مهمات همچون موشک نیز با خود حمل میکند.
سیستم جنگ الکترونیک اخلالگر نسل بعد یا NGJ نیز مخصوص این هواپیما توسط کمپانی هوافضا، دفاعی و امنیتی آمریکایی ریتیان – Raytheon طراحی و ساخته شد تا جایگزین سامانه فعلی AN/ALQ-99 آن شود. ناگفته نماند استرالیا نیز در این پروژه مشارکت دارد.
غلاف این سامانه به تازگی مورد آزمایش پروازی نیروی دریایی آمریکا قرار گرفت و با آغاز تولید از پاییز امسال، در سال 2021 وارد خدمت میشود. غلاف NGJ ضمن برخورداری از قابلیت جنگ الکترونیک، با حمله سایبری نیز به مصاف پیشرفتهترین جنگ افزارهایی میرود که آخرین تکنولوژی روز را در خود دارند.
این سیستم به آنتنهای آرایه فازی فعال مجهز است تا ضمن پنهان ماندن از دید دشمن و عدم لو دادن محل حضور هواپیما به واسطه نشر امواج، خود در برابر جنگ الکترونیک مقاوم باشد و ضمن برخورداری از قابلیت تنظیم شدت حمله، بتواند در آن واحد چندین کار متفاوت را انجام دهد.
جنگنده گراولر با حمل این غلاف در کنار رادار آرایه فازی فعال AN/APG-79 خود و مسلح شدن به موشکهای هوا به هوا و هوا به سطح ضد تششع (ضد رادار) همچون AGM-88G AARGM-ER، میتواند پدافند دشمن را از کار انداخته و سپس آن را مورد هدف قرار دهد تا راه برای دیگر هواپیماهای خودی و حمله به اهداف دیگر هموار شود.