نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که پیش نمونه جنگنده نسل شش این کشور تولید شده و چندین آزمایش پروازی نیز داشته است.
آمریکا سالهای زیادی است که هواگردهای رادار گریز را توسعه داده و به خدمت گرفته است. از بمب افکن F-117 تا جنگنده F-35 که هماکنون پیشرفتهترین جت جنگنده دنیا به حساب میآید، این کشور در طی 40 سال گذشته 4 بمب افکن و جنگنده رادار گریز را وارد خدمت کرده است. این در حالی است که رقبای این کشور مانند چین و روسیه تنها در سالهای اخیر موفق به تولید اولین جنگندههای نسل 5 خود شدهاند که البته از نظر قابلیتهای رزمی نیز از فاصله قابل توجهی از نمونههای آمریکایی دارند.
اکنون نیروی هوایی آمریکا در اقدامی غافلگیر کننده اعلام کرده است که نه تنها پیش نمونه جنگنده نسل شش خود را ساخته، بلکه این پیش نمونه چندین آزمایش پروازی را نیز پشت سر گذاشته است. این مساله آمریکا را در زمینه رزم هوایی سالها از رقبا جلو خواهد انداخت. نیروی هوایی آمریکا جزئیاتی در مورد این پیش نمونه، آزمایشهای انجام شده و حتی پیمانکاران دخیل در ساخت آن ارائه نکرده است، اما به نظر میرسد در این مرحله، هدف کاهش ریسک و آزمودن تکنولوژیهای اصلی است که قرار است در ساخت نمونه نهایی به کار روند.
حدس و گمانهای زیادی در مورد خصوصیات جنگنده نسل شش آمریکا که تحت برنامه “برتری هوایی نسل آینده” در دست توسعه است وجود دارد. نیروی هوایی و نیروی دریایی آمریکا پیش از این اعلام کرده بودند به جنگندهای نیاز دارند که قابلیت حمله به همه اهداف سطحی و هوایی را داشته باشد و بتواند در نقشهای گسترده از تجسس و کسب اهداف گرفته تا جنگ الکترونیک به کار گرفته شود. چنین هواگردی احتمالا از توانایی عملکرد با سرنشین و بدون سرنشین برخوردار خواهد بود. در کنار همه اینها، این جنگنده به جدیدترین ادوات از جمله رادار و سنسورهای پیشرفته، سامانههای دفاعی موثر و قدرتمند مانند دفاع لیزری و دیگر جنگ افزارهای پیشرفته مجهز خواهد شد.