سرمایه گذاری هواوی

سرمایه گذاری هواوی روی استارتاپ های چینی برای مقابله با تحریم های آمریکا

با محدودیت‌های اعمال شده از سوی دولت آمریکا، Huawei به راهکارهای مختلفی برای توسعه زنجیره تامین خود می‌اندیشد. سرمایه گذاری هواوی روی استارتاپ‌های چینی و به ویژه صنعت نیمه هادی، یکی از این راهکارهای بلند مدت است.

نمونه‌ای از سیاست جدید هواوی را می‌توان در عملکرد گروه سرمایه گذاری Habo Technology دید که یکی از زیرمجموعه‌های این کمپانی است. هواوی این شرکت را در بهار سال 2019 و در واکنش به تحریم‌های آمریکا تاسیس کرد. از آن زمان «هابو تکنولوژی» مشغول خرید سهام شرکت‌های فناوری چین بوده و تاکنون 17 معامله را به سرانجام رسانده است.

رویکرد سرمایه گذاری هواوی

بیشتر سرمایه‌گذاری‌های Habo روی استارتاپ‌های مرتبط با تولید چیپ بوده؛ کمپانی‌هایی که در زنجیره تامین هواوی وارد شده‌اند. شرکت Zonghui Xinguang (تاسیس شده در سال 2015)، یکی از آن‌هاست. این کمپانی، سنسورهای VCSEL تولید می‌کند که برای قابلیت تشخیص چهره دوربین‌ها کاربرد دارند و در گوشی های هواوی نیز استفاده شده‌اند.

البته سرمایه گذاری هواوی در این عرصه، هنوز شکاف ایجاد شده در زنجیره تامین را پر نکرده است؛ اما در بلند مدت می‌تواند موثر واقع شود. این رویکرد با برنامه دولت چین برای توسعه صنعت نیمه هادی کشور نیز همسویی دارد. هابو در عرصه‌های دیگری مانند شرکت‌های نرم افزاری، فناوری باتری و مواد خام هم ورود کرده؛ حتی به وسایل نقلیه خودران علاقه نشان داده است.

سرمایه گذاری هواوی

اما شرکت‌های تحت حمایت هواوی، عمدتا در آغاز راه هستند و برخی از فعالان بازار معتقدند در مقطع فعلی، این کمپانی باید به فکر سرمایه گذاری خارجی باشد. مثلا به عقیده‌ی ایوان پلاتونوف، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی EqualOcean که صنعت تراشه‌سازی چین را دنبال می‌کند:

اکثر این شرکت‌ها در حد تجارت کوچک خود، موقعیت مناسبی دارند؛ ولی این لزوما برای رقابت در سطح جهانی کافی نیست.

نمونه‌اش Wuxi Haoda Electronics که فیلترهای فرکانس رادیویی برای ارتباطات بی‌سیم تولید می‌کند. این شرکت از ماه ژانویه تحت حمایت Habo قرار گرفت؛ اما نتوانست تولیدات خود را با گوشی های 5G پیشرفته، سازگار کند.

هواوی امسال روی Si Ruipu Microelectronics Technology هم سرمایه گذاری کرد. این شرکت، مبدل‌های آنالوگ به دیجیتال (ADC) برای استفاده در ایستگاه‌های پایه شبکه وایرلس می‌سازد؛ ولی در سال گذشته، درآمدی کمتر از 44 میلیون دلار داشت.

به هرحال، رویکرد جدید هواوی این است که تمرکز خود را دوباره به داخل چین معطوف کند؛ پس از اینکه مدتی به دنبال مالکیت شرکت‌های خارجی بود. مثلا در سال 2013 هواوی شرکت Calopia، فعال در عرصه فوتونیک و مستقر در بلژیک را خرید. سال بعد هم شرکت بریتانیایی Neul را تصاحب کرد که سازنده‌ی تراشه برای اینترنت اشیا است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*