گوشی های ایرانی صاایران

دلیل شباهت گوشی های ایرانی صاایران با مدل‌های چینی مشخص شد

شباهت گوشی های ایرانی شرکت صاایران با مدل های چینی حواشی زیادی داشت. اکنون معاون وزیر ارتباطات دلایل شباهت گوشی تولید داخل با مدل‌های خارجی را شرح داد.

مدتی قبل در فضای مجازی تصاویری منتسب به گوشی های ایرانی شرکت صاایران منتشر شد که شباهت آنها به مدل‌های چینی حواشی زیادی را به همراه داشت؛ به گونه‌ای که محمد جواد آذری جهرمی در واکنش به این ماجرا اعلام کرده بود هنوز این موضوع را به صورت دقیق مورد کارشناسی قرار ندادم، اما واقعیت این است در کشور به 0 تا 100 تکنولوژی لازم برای تولید گوشی داخلی دسترسی نداریم.

گوشی های ایرانی صاایران به طور کامل وارد می‌شوند

ستار هاشمی، معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره این که چرا گوشی‌های تولید داخل شرکت صاایران با مدل‌های چینی شباهت داشت توضیح داد. وی اعلام کرد هدفمان این است که بتوانیم تا پایان سال 400 هزار دستگاه گوشی را به تولید برسانیم. هاشمی افزود گوشی های موبایلی که مدتی قبل تصاویر و مشخصات آنها در فضای مجازی منتشر شد در قالب سی بی یو – CBU (گوشی کامل) و با هدف مطالعه بازار طی همکاری ایرانسل و شرکت صاایران تهیه شده بود و قرار است تا 6 ماه دیگر این گوشی به مرحله CKD (کاملا قطعه قطعه شده) برسد.

معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه تاکید کرد موضوع شباهت این دو گوشی تولید داخل باید مورد کارشناسی قرار بگیرد، اما هنگامی که موضوع تولید مطرح است، منظور این نیست که حتما از همان مراحل اولیه توقع تولید گوشی در قالب CKD (کاملا قطعه قطعه شده) را داشته باشیم. وی افزود بسیاری از محصولات در گام نخست به صورت کامل از مبدا خریداری می‌شوند و پس از ارزیابی بازار و میزان تقاضا برای آن محصولات، برای تولید در قالب SKD (نیمه قطعه قطعه شده) و CKD برنامه‌ریزی انجام خواهد شد.

هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا شباهت گوشی تولید داخل با مدل‌های خارجی باعث بدبینی مردم نمی‌شود، عنوان کرد:

هنگامی که گوشی موبایل در قالب CBU تهیه می‌شود، احتمال دارد با سایر محصولات شباهت‌هایی داشته باشد. این که گوشی «ری برند» است را نمی‌دانم و باید کارشناسان در این خصوص نظر بدهند. برندهای زیادی هستند که طراحی مد نظر خودشان را به کارخانه‌ای می‌دهند تا آن را تولید کند؛ مانند آنر. طبق برنامه‌ای که صاایران به ما داده است، در یک افق شش ماهه باید CKD تولید کنند و ما حمایت‌های خود را ادامه دهیم؛ دغدغه اصلی ما این است. به درست یا غلط بودن این مسئله ورود نمی‌کنم اما در ادبیات تولید، حتی CBU نیز به عنوان تولید تلقی می‌شود. تولیدکنندگان کارشان را با CBU شروع می‌کنند، بعد به سمت SKD می‌روند و در مرحله آخر به CKD می‌رسند.

معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد ما دغدغه‌ها و حساسیت‌های مردم نسبت به تولید داخل را درک می‌کنیم؛ زیرا در برخی از موارد مردم از تولید داخلی خاطره خوشی ندارند، اما باید بدانیم اگر تولیدکنندگان داخلی طی زمان‌بندی‌هایی که برای آنها در نظر گرفته شده است، کارهای خود را به انجام نرسانند، از حمایت‌های ما برخوردار نخواهند شد.