تهدید جدید این روزها برای نوجوانان بازی مریم بوده که باعث ایجاد ترس و وحشت در بازیکن شده و اطلاعات شخصی کاربر در خطر سرقت قرار میگیرند.
ژانر وحشت از مدتها پیش به یکی از سبکهای پذیرفته شده در بازیها تبدیل شده و طرفداران خودش را دارد. اما برخی با عرضه بازی و چالشهای ترسناک قصد آسیب رساندن به بازیکن و اطرافیانش دارند و به نوعی از این ژانر سواستفاده میکنند. بازی مریم از جمله بازیهای ترسناکی بوده که خلا اطلاعاتی زیادی دربارهاش وجود دارد و همین موضوع باعث شده تا نگرانیهای زیادی درباره سلامت روانی کاربر و امنیت اطلاعات شخصی او ایجاد شود.
گرچه عرضه بازی ترسناک مریم به حدود دو سال پیش بازمیگردد اما به تازگی در کنار چالش مومو رواج پیدا کرده است. این بازی شباهت زیادی به نهنگ آبی ندارد چرا که در نهنگ آبی دستورات به شکل متنی ارسال شده و در اصل نهنگ آبی یک چالش بود، نه یک بازی. در ادامه به مراحل بازی مریم و خطرات و مضرات آن خواهیم پرداخت.
بازی مریم چیست؟
بازی مریم یک بازی به ساخت عربستان سعودی در ژانر ترسناک بوده که در ابتدا از کاربر اطلاعاتی نظیر حساب شبکههای اجتماعی، دسترسی به قسمتهای مختلف گوشی، نام و آدرس محل سکونت کاربر را درخواست میکند. در صورتی که از دادن این اطلاعات خودداری کنید روند بازی طی نمیشود و ثبت این اطلاعات الزامی است. حتی اگر اطلاعاتی نادرست و غیر واقعی به بازی بدهید، به دلیل اجازه دسترسی به اپلیکیشن احتمال لو رفتن هویت واقعی کاربر از طریق استعلام از حساب گوگل وجود خواهد داشت. پس از ورود اطلاعات وارد محیط بازی خواهید شد و با دخترکی روبرو میشوید که خانوادهاش در جنگ دچار بحران شده و او را به تنهایی در جنگل خواهید یافت. او از شما تقاضای کمک میکند تا بتواند دوباره به خانه و خانوادهاش برگردد و حین بازی به کاربر وابستگی دیجیتالی عاطفی پیدا میکند.
در خلال این بازی اطلاعات جزئی و گاهی مهم از کاربر درخواست میشود و ممکن است کاربر به دلیل قرارگیری در موقعیت احساسی متوجه اهمیت پاسخهایش نباشد. برای نمونه سوالاتی درباره بحران قطر مطرح میشود و تا زمانی که کاربر موضع دقیق خود را در این باره مشخص نکند به مرحله بعدی نخواهد رفت. گیم پلی بازی چندان طولانی نیست و بیشتر به واسطه صداهای موهوم و ترسناک و تصاویر گرافیکی کم کیفیت سعی شده تا ترس و ارتباط با اجنه در کاربر القا شود. ممکن است حین بازی چندان احساس ترس نداشته باشید اما به گزارش کاربرانی که این بازی را نصب کردهاند، پس از مدتی دچار توهم شنیداری و لمسی شده و به اشتباه فکر میکنند شخصی آنها را لمس میکند.
برای من که تا ساعت شش و نیم صبح مشغول بازی بودم، مریم چیزی نبود که انتظارش را داشتم. هنگام صبح صداهای عجیب و غریبی به گوشم خورد. صداهایی مثل جیغ کشیدن یک دختر یا اینکه کسی به شیشه میزند. احساس اینکه کسی پشت سرتان باشد یا حتی صدای لمس کردن و خاراندن! با این حال من مطمئن بودم همه اینها زیر سر یک اپلیکیشن موبایلی است، پس آن را حذف کردم!
این صحبتهای یک کاربر بوده که در قسمت نظرات این بازی ثبت شده است. بر خلاف چالش نهنگ آبی که سبب آسیب فیزیکی به کاربر میشود، بازی مریم تنها با روان او بازی کرده و باعث ایجاد ترس و دلهره میشود. هیچگونه پیام آمرانهای به بازیکن داده نمیشود و کاربر تنها با قرار گرفتن در محیط ترسناک دچار اضطرابی میشود که ناخودآگاه او را تحت تاثیر قرار میدهد. برخی از کاربران میگویند حتی پس از اتمام بازی از مزاحمتهای آن خلاص نشدهاند و تماسهای نیمه شب از شمارههای خارج از کشور باعث سلب آرامش از آنها شده است. در این تماس صدای رباتیک به کاربر میگوید «هنوز کارمان با تو تمام نشده» و این تماس میتواند کودکان را تا حد زیادی بترساند و ممکن است برای بازیابی آرامششان دست به انجام کارهای غیر عقلانی بزنند.
توسعهدهنده بازی ادعا میکند برنامهاش هیچگونه شباهتی به نهنگ آبی نداشته و قصد سواستفاده از اطلاعات کاربر را ندارد. او میگوید هیچگونه دستور مخاطرهآمیزی به بازیکن داده نمیشود و مریم را در دسته بازیهای ترسناک سالم قرار میدهد. شاید ادعای این توسعهدهنده تا حدودی درست باشد اما در دسترس بودن این بازی برای تمامی مردم و اقشار سنی مختلف باعث ایجاد مشکلات زیادی خواهد شد و حتی بزرگسالان دارای مشکلات قلبی تنفسی میتوانند دچار حملات بیماری شوند.
مراحل بازی مریم
در ویدیوی زیر میتوانید قسمتی از مراحل بازی ترسناک مریم را مشاهده کنید. روند بازی بیشتر با متنهای روی صفحه طی میشود و با فضاسازی ترسناک و صداهای ریز، رفته رفته مشکلاتی برای کاربر به وجود خواهد آمد.
قربانیان بازی
گرچه گزارشهایی مبنی بر خودکشی یک فرد در ترکیه پس از اتمام بازی مریم به گوش میرسد اما از سایر نقاط جهان هیچگونه خبری مبنی بر خودکشی منتشر نشده است. بیشتر کسانی که این بازی را تمام میکنند تا مدتی دچار ترس و وحشت عمومی شده و احساس میکنند توسط ارواح و اجنه تسخیر شدهاند.
خطرات بازی مریم و واکنش پلیس فتا
به دلیل دسترسی راحت به این بازی از طریق فروشگاههای نرم افزاری گوگل پلی و اپ استور، کودکان زیادی در معرض خطر این بازی قرار میگیرند. بازی مریم برای رده سنی کودکان خطرناک تلقی شده و برای رده سنیهای بالاتر به جز مزاحمت و در خطر بودن اطلاعات شخصی سود دیگری نخواهد داشت. با وجود اینکه از لحاظ فنی بازی ترسناک مریم حرف زیادی برای گفتن ندارد و حتی متنهای بازی دارای مشکلات گرامری هستند اما همچنان جلوههای بصری و شنیداری سلامت روانی کاربر را تهدید میکند.
پلیس فتا نیز به بازی مریم واکنش نشان داده و از والدین کودکان میخواهد نظارت بیشتری روی برنامههای دانلودی فرزندانشان داشته باشند. مراحل حذف این بازی با همکاری مراجع قانونی طی خواهد شد تا از آسیبهای احتمالی به مردم ایران جلوگیری شود.
ما نیز به شما کاربران گجت نیوز توصیه میکنیم تا مراقبت بیشتر و نزدیکتری از کودکتان حین کار با وسایل الکترونیکی انجام بدهید تا از مضرات بازی مریم و چالش مومو در امان باشید. اگر متوجه نصب بودن این برنامه روی موبایل یا تبلت فرزندتان شدید آن را سریعا حذف کرده و سعی کنید از روشهای مختلف برای کودک ایجاد امنیت و آرامش خاطر کنید.