اگر به قهرمانان، کمیکها و رمانهای مصور علاقهمند هستید، در ادامه میتوانید با تعدادی از بهترین بازی های ابرقهرمانی آشنا شوید.
ژانر ابرقهرمانی محبوبیت زیادی در دنیای بازیهای ویدیویی دارد و در این مطلب، به معرفی بهترین بازی های ابرقهرمانی خواهیم پرداخت.
در دورانی که فیلمهای دنیای سینمایی مارول (MCU) به پرفروشترین آثار تاریخ سینما تبدیل شدهاند و انیمیشنهای شرکت دی سی توانستهاند پرمخاطب ظاهر شوند، میتوان با قاطعیت ادعا کرد که عناوین ابرقهرمانی در اوج محبوبیت قرار دارند. این محبوبیت بالا باعث شده تا قهرمانان محبوب به دنیای بازیها نیز قدم بگذارند و حالا مخاطبان، این سبک را جدیتر میگیرند.
بهترین بازی های ابرقهرمانی
در گذشته، بازی های ابرقهرمانی چندان با کیفیت نبودند اما با تشکر از بتمن، مرد عنکبوتی و غیره حالا شرایط تغییر پیدا کرده و با آثار پرخرج و بزرگی رو به رو هستیم که میتوانند به راحتی، یکی از بهترین بازی های سال باشند. در ادامه به معرفی تعدادی از بهترین بازی های ابرقهرمانی میپردازیم. این فهرست بر اساس امتیاز بازیها و نمرات منتقدان در سایت متاکریتیک (Metacritic) طبقه بندی شده است.
– بازی The Incredible Hulk: Ultimate Destruction
- امتیاز متاکریتیک: 84
هنگامی که مایکروسافت اعلام کرد ایکس باکس قرار است از عناوین نسل قبل پشتیبانی کند، یکی از اولین آثاری که از ایکس باکس اصلی منتشر شد، بازی هالک شگفت انگیز سال 2005 بود. این بازی توسط استودیوی رادیکال انترتینمنت (Radical Entertainment) ساخته شده و امتیاز 84 را در سایت متاکریتیک دریافت کرده که عدد قابل قبولی است، آن هم برای اثری که بسیار شلوغ بوده و در آن میتوانید یک شهر را به طور کامل نابود کنید.
البته بازی The Incredible Hulk: Ultimate Destruction مشکلات خاص خودش را داشت، مکانیکهای گیم پلی ایده آل نبودند و گاهی مخاطب را آزار میدادند. با این حال، اثر یک ادای دین مناسب به شخصیت هالک است و در زمان عرضه، مورد توجه طرفداران قرار گرفت.
– بازی X-Men Legends II: Rise Of Apocalypse
- امتیاز متاکریتیک: 84
در بین عناوین مجموعه مردان ایکس، بازی ایکس من لجندز 2 بالاترین امتیاز را دارد. نام بازی به شکلی است که گویی با یک اثر درجه دو یا سه رو به رو هستیم اما این اثر اکشن نقش آفرینی، کیفیت مناسبی دارد و مخاطبان را غافل گیر میکند.
ساخت بازی بر عهده استودیوی ویکتوریس ویژنز (Vicarious Visions) بوده است که نسخههای ریمستر تونی هاوک و کراش بندیکوت را در کارنامه دارد. بازی X-Men Legends II در سال 2005 برای پلی استیشن 2، رایانههای شخصی و ایکس باکس منتشر شد و داستان آن پیرامون اتحاد اعضای ایکس من برای نجات دادن پروفسور ایکس جریان دارد.
– بازی Marvel Vs. Capcom 3
- امتیاز متاکریتیک: 85
بازی مارول در برابر کپکام 3 یک اثر مبارزهای قابل قبول بود که متاسفانه باید با آثار بزرگ این ژانر همانند مورتال کمبت رقابت میکرد و به همین دلیل کمتر دیده شد. با این حال، کسانی که آن را تجربه کردهاند، به این نکته اشاره داشتهاند که از نظر گیم پلی حرفهای زیادی برای گفتن دارد و به عنوان یک دنباله، بهبودهای خوبی نسبت به قسمت قبلی داشته است. البته این بازی هم نقاط ضعف خودش را دارد.
بازی Marvel Vs Capcom 3 برای بخش آرکید بیش از حد کوتاه خود مورد انتقاد قرار گرفت. این بازی هیچ آیتم قابل باز کردنی هم نداشت؛ در حالی که جای خالی چنین چیزی حس میشد. این بازی در سال 2011 برای پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 منتشر شد و در نهایت میانگین امتیاز 85 را در سایت متاکریتیک برای خود ثبت کرد که مناسب است. بیش از 4 میلیون نسخه از مارول در برابر کپکام 3 فروش رفت و نسخه دنباله آن با نام اینفینیت (Infinite) در سال 2017 عرضه شد.
– بازی Spider-Man
- امتیاز متاکریتیک: 87
در مورد قسمت اول مرد عنکبوتی به اندازه قسمت دوم صحبت نشد اما این نسخه بر روی پلی استیشن 1 بسیار درخشان ظاهر شد و میانگین امتیاز 87 را در سایت متاکریتیک دریافت کرد. این بازی توسط استودیوی نِورلافت اینترتیمنت (Neversoft Entertainment) توسعه یافته بود و در سال 2001 منتشر شد.
این بازی اکشن ماجراجویی ثابت کرد که ژانر ابرقهرمانی در دنیای بازیها تا چه اندازه میتواند درخشان ظاهر شود و در آن لباسهای زیادی وجود داشت که میتوانستید پیدا کنید. بازی Spider-Man برای نینتندو 64، دریم کست و رایانههای شخصی هم منتشر شد. در این نسخه، یک شخصیت منفی با لباس مرد عنکبوتی شروع به خرابکاری در شهر میکند و حالا اسپایدرمن اصلی باید او را پیدا کرده و بی گناهی خود را ثابت کند.
– بازی Batman: Arkham Knight
- امتیاز متاکریتیک: 87
اینکه بازی شوالیه آرکهام با میانگین امتیاز 87، ضعیفترین قسمت مجموعه است، یک بار دیگر ثابت میکند که این سهگانه تا چه اندازه جریان ساز و بینظیر بوده است. آرکهام نایت در سال 2015 برای پلی استیشن 4، ایکس باکس وان و رایانههای شخصی منتشر شد و داستان آن در رابطه با رویایی بتمن با مترسک (Scarecrow) است، جایی که این شخصیت منفی با همکاری یک شخصیت ناشناس به نام شوالیه آرکهام، قصد یک حمله شیمیایی به شهر گاتهام را دارد. این نسخه دارای نقشه بزرگتری نسبت به قسمتهای قبلی بود و المانهایی جدیدی به گیم پلی آن اضافه شده بود.
به این بازی هم انتقادات مختلفی شد، از جمله اینکه کنترل بت موبیل چندان خوب نبود و از ماشین بتمن بیش از حد در بخشهای داستانی استفاده شده بود. مشکل دیگر، هویت شخصیت آرکهام نایت بود که خیلی زود فاش شد. حضور کمرنگ شخصیتهایی همچون دوچهره و پنگوئن در کنار عدم وجود بخش مبارزات با غول آخرها را هم اضافه کنید. با این حال، نکات مثبت بازی به اندازهای زیاد بود که بتواند نظر منتقدان و طرفداران را جلب کند. با گذشت پنج سال، حالا بیشتر از این اثر به نیکی یاد میشود.
– بازی Marvel’s Spider-Man
- امتیاز متاکریتیک: 87
کوتاه بگوییم، بهترین بازی ابرقهرمانی دو سال اخیر. بازی مرد عنکبوتی خیلی غافل گیر کننده، به یکی از بهترین بازی های پلی استیشن 4 تبدیل شد و طوفانی بر پا کرد. بازی از نظر بصری شگفت انگیز است و دنیای بزرگی دارد که در آن میتوانید چیزهای تماشایی زیادی ببینید و کارهای مختلفی انجام دهید، تجربه این بازی گاهی شکوهمندانه و حتی خاطره انگیز است. از لحظهای که برای اولین بار در بالای شهر نیویورک به پرواز در میآیید تا مراحل بعدی که باید ضربات و حرکات خود را ترکیب کنید، مرد عنکبوتی میخکوب کننده جلوه میکند. داستان بازی پرکشش و حتی گاهی بامزه بوده و در مجموع، این بازی موفق میشود برای اولین بار این شخصیت محبوب کمیکها را به درستی در دنیای بازیهای ویدیویی عرضه کند. اگر دنبال یک اثر نوآورانه هستید که میتواند شما را برای ساعتها سرگرم کند، این بازی مخصوص شماست.
– بازی Injustice 2
- امتیاز متاکریتیک: 89
ندررلم استودیوز (NetherRealm Studios) را همه بازی دوستان با مجموعه مورتال کمبت میشناسند و به آن احترام میگذارند. در حالی که سری مورتال جایگاه خاص خودش را دارد، تلاش این استودیو در طراحی مناسب بازی اینجاستیس نیز تحسین برانگیز بوده است. این بازی نه تنها از نظر مکانیکهای مبارزه عالی است، بلکه یک رویکرد متفاوت و تازه نسبت به بخش داستانی تک نفره عناوین مبارزهای دارد. بازی Injustice 2 اثری است که هم مخاطبان سبک مبارزهای را راضی میکند و هم طرفداران سوپرمن، بتمن و دیگر قهرمانان دنیای دی سی را.
این بازی در سال 2017 برای رایانههای شخصی، ایکس باکس وان، پلی استیشن 4 و گوشیهای هوشمند منتشر شد. اینجاستیس 2 برای سیستم خرید درون برنامهای پریمیومی که داشت، مورد انتقاد قرار گرفت اما کیفیت بالای آن در بخشهای دیگر باعث شد تا میانگین امتیاز 89 را در سایت متاکریتیک برای خود ثبت کند.
– بازی Marvel Vs. Capcom 2
- امتیاز متاکریتیک: 90
نسخه دوم مارول در برابر کپکام بدون شک بهترین قسمت این مجموعه است. طرفداران عاشقانه آن را دوست دارند، خصوصا نسخه بازسازی سال 2009 را که بسیار مورد توجه قرار گرفت و دریافت میانگین امتیاز 90 در سایت متاکریتیک نیز همین مسئله را نشان میدهد. در این نسخه، بازیکنان میتوانند در وسط مبارزه، شخصیت قهرمان خود را تغییر دهند تا شرایط را تغییر داده و دشمن را غافل گیر کنند. بازی Marvel Vs Capcom 2 از آن آثاری است که برای پیروزی در هر مبارزه، تنها مهارت کافی نیست و باید استراتژیهای درستی هم داشته باشید.
– بازی Batman: Arkham Asylum
- امتیاز متاکریتیک: 91
برای سالها، طرفداران مارول و دی سی، شاهد انتشار نسخههای لایسنس شده نسبتا خوبی پیرامون قهرمانان مورد علاقهشان بودند اما هرگز یک اثر درجه یک (یا به اصطلاح، AAA) را به چشم ندیده بودند. از لحظهای که استودیوی راکاستدی (Rocksteady Games) بازی بتمن: تیمارستان آرکهام را معرفی کرد، دنیا برای همیشه عوض شد. این بازی نه تنها یک تجربه کامل از بتمن به ارمغان آورد بلکه ژانر ابرقهرمانی را یک بار دیگر بر سر زبانها انداخت و مخاطبان بیصبرانه در انتظار عرضه عناوین مشابهای بودند. اگر این بازی نبود، شاید هرگز بازی مرد عنکبوتی استودیوی اینسامنیاک گیمز (Insomniac Games) هم ساخته نمیشد.
بازی Batman: Arkham Asylum در سال 2009 برای ایکس باکس 360، پلی استیشن 3 و رایانههای شخصی منتشر شد و از آن به عنوان یکی از بهترین بازیهای کمیکی تاریخ و یکی از بهترین بازی های ابرقهرمانی عصر مدرن نام برده میشود. نسخه ریمستر این بازی نیز در سال 2016 برای پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان عرضه شد.
همچنین مطالعه کنید:
– بازی Batman: Arkham City
- امتیاز متاکریتیک: 96
قسمت دوم مجموعهها گاهی خیلی زود فراموش میشوند اما قسمت دوم مجموعه بتمن آرکهام از هر نظر یک شاهکار است و نمیتوان از کنار آن عبور کرد. این بازی توانست به درستی، جا پای تیمارستان آرکهام بگذارد، ویژگیهای آن را برداشته و بهبود ببخشد و البته حس و حال خاص خودش را داشته باشد. آرکهام سیتی، دنیای قسمت اول را به خوبی گسترش داد و توانست در حد و اندازه نسخه محبوب اول ظاهر شود.
بازی Batman: Arkham City در سال 2011 برای ایکس باکس 360، پلی استیشن 3 و رایانههای شخصی عرضه شد و شرکت برادران وارنر بیش از 10 میلیون دلار برای تبلیغات آن هزینه کرد که نشان میدهد آنها تا چه اندازه به موفقیت این اثر ایمان داشتند. این بازی، بالاترین امتیاز سایت متاکریتیک در سال 2011 را کسب کرد (در بخش بازیها) و از آن به عنوان یکی از بهترین بازی های ابرقهرمانی تاریخ نام برده میشود.
کدام یک از آثار فهرست بهترین بازی های ابرقهرمانی را تجربه کردهاید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.