مدیرعامل ایرانسل در سومین سمپوزیوم مخابرات بیسیم نوری و موج میلیمتری غرب آسیا (WASOWC2020) از فراهم کردن امکان پژوهش درباره شبکه 6G برای دانشمندان داخلی خبر داد.
سومین سمپوزیوم مخابرات بی سیم نوری و موج میلیمتری غرب آسیا (WASOWC2020) از صبح روز سه شنبه 4 آذر 99 به صورت آنلاین و به زبان انگلیسی برگزار شد. پژوهشگران عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات از کشورهای مختلف در این رویداد آنلاین آخرین دستاوردهای خود در حوزه ارتباطات بیسیم نوری و موج میلیمتر را به اشتراک میگذارند. همچنین در این رویداد علاوه بر سخنرانی سخنرانان کلیدی و دعوتشده بینالمللی و داخلی و ارائه مقالات از سوی دانشجویان و پژوهشگران، نشستهایی هم در حوزه روندهای فناوری 5G و کووید 19 برگزار میشود.
دکتر بیژن عباسی آرند، مدیرعامل ایرانسل در این رویداد آنلاین عنوان کرد در طول دهههای گذشته تحول در زندگی روزمره فراتر از پیشبینیها بود. جهان ما به دلیل فرصتهای ارائه شده از سوی ارتباطات بیسیم به جلو سوق داده شد و در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری آمادهایم تا مزایای بیشتر این فناوری پیشرفته را کشف کنیم.
مدیرعامل ایرانسل در ادامه بیان کرد:
ارتباطات بیسیم، همه ما را به دوران «سبک زندگی دیجیتال» سوق داده است؛ سبک زندگیای که عمدتا متمرکز بر رفاه مردم و تامین نیازهای منحصر به فرد و متنوع آنها، به سریعترین و کارآمدترین روش است و ایرانسل به عنوان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، مفتخر است که در توسعه سبک زندگی دیجیتال در ایران، سهیم بوده است. ما افتخار میکنیم که در کنار دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، سهم خود را ایفا کنیم تا این فناوری را به حداکثر توانایی خود ارتقا دهیم.
ارائه فناوری 5G توسط ایرانسل برای اولین بار در کشور
مدیرعامل ایرانسل با اشاره به این که این اپراتور برای اولین بار خدمات نسل پنجم تلفن همراه را در کشور ارائه کرده است، عنوان کرد نسل پنجم در مقایسه با 4G به طور مشخص ارتباطی با سرعت بسیار بالا، اتصال قدرتمندتر، قابل اعتمادتر و با ضریب تاخیر بسیار پایینتری را ارائه خواهد داد. وی افزود نسل 5G از 4G حدود 20 برابر سریعتر است و در هر کیلومتر مربع از اتصال 10 برابر دستگاه پشتیبانی خواهد کرد و ضریب تاخیر آن تا 25 برابر کمتر از 4G است.
عباسی آرند در ادامه تاکید کرد:
شبکه ایرانسل به طور میانگین، با انتقال بیش از ۹ پتابایت دیتا در روز، به بیش از ۳۷ میلیون کاربر دیتا دست یافته و بزرگترین اپراتور اینترنت همراه در ایران است. همچنین زیرساختهای خدمات دیجیتال با برند ایرانسل در حوزههای مختلفی مانند آموزش آنلاین، ویدیو و سرگرمی، Open API، تبلیغات و موارد دیگر توسعه داده شده است. همچنین مشارکتهای دیجیتالی متعدد با ارائهدهندگان محتوا و سایر صنایع حوزه دیجیتال، موجب ایجاد بیش از ۲۵۰۰ شغل مستقیم و ۴۰ هزار شغل غیر مستقیم شده است.
آیا شبکه 6G واقعی است؟
مدیرعامل ایرانسل در ادامه اظهار کرد با وجود پیشرفتهای فوقالعاده 5G باید به این موضوع فکر کنیم که نسل ششم تلفن همراه چه مزایایی به همراه خواهد داشت. بدون شک بسیاری در این حوزه میپرسند آیا شبکه 6G واقعی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله قطعا واقعی است. وی افزود ما بر این باوریم که در آیندهای نزدیک 5G نیز با فناوری پیشرفتهتری جایگزین خواهد شد، هرچند شبکه 6G هماکنون در مرحله پژوهشی قرار دارد تا عملکرد و اثربخشی آن مورد بررسی قرار بگیرد.
استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به این که سرعت 6G حدود 10 ترابایت بر ثانیه خواهد بود، عنوان کرد:
در حال حاضر موسسههای مهم ارتباطاتی، قدرتهای جهانی و کشورهای پیشرو در توسعه ICT، فعالیت برای پروژههای 6G خود را آغاز کردهاند. دولتها نیز مشتاق پژوهش و تدوین برنامههایی برای تحولات آینده هستند. برای مثال آمریکا، ژاپن، چین و فنلاند قبل از این اقدامات چشمگیری را برای پیشبینی جنبههای شبکه 6G انجام دادهاند. من با افتخار اعلام میکنم که ما اکنون با فراهم کردن امکان فعالیت برای دانشمندان و کارشناسان خود، یک جهش رو به جلو انجام دادهایم تا آنها فراتر از حد معمول بیاندیشند و ایدههای پیشگامانه خود را به اشتراک بگذارند تا در چشماندازهای آینده، به این ایدهها جامه عمل پوشانده شود.