به تازگی آژانس فضایی ناسا مراحل اصلی فرود کاوشگر استقامت (Perseverance)، جدیدترین مریخ نورد این سازمان روی سیاره سرخ را در قالب یک انمیشین، شبیهسازی کرده است.
اخیرا انیمیشنی از طرف ناسا منتشر شده که اصلیترین مراحل فرود کاوشگر استقامت (Perseverance) یا همان مریخ 2020 را نشان میدهد. این ربات پیشرفته در تاریخ 18 فوریه 2021 روی سیاره سرخ مینشیند و هماکنون، فضاپیمای حامل آن در مسیر رسیدن به مریخ قرار دارد.
نیروهایی که استقامت به هنگام فرود روی مریخ باید با آنها کنار بیاید، شدیدا قدرتمند و چالشبرانگیز هستند؛ قرار بر این بوده که ربات مورد نظر در منطقهای به نام دهانه جزرو (Jezero Crater) فرود بیاید و با اینکه سرعت اولیه کاوشگر به هنگام ورود به قسمت بالایی اتمسفر سیاره سرخ، 19.5 هزار کیلومتر بر ساعت بوده، این سرعت باید در زمان فرود به عدد 3.2 کیلومتر بر ساعت کاهش یابد.
هدف اصلی این مریخ نورد شگفتانگیز جستجو برای یافتن نشانههایی از حیات باستانی روی سیاره سرخ است و به علاوه، استقامت نمونههایی از خاک و سنگ مریخ را جمعآوری خواهد کرد. در میان سایر وظایف کاوشگر میتوان به اندازهگیری جزئیات دقیق زمین شناسی و هواشناسی سیاره همسایه ما اشاره کرد؛ این وظایف مقدمه را برای ارسال فضانوردان به مریخ فراهم کرده و در نهایت، راه را برای اقامت دائم انسانها روی این جرم آسمانی باز میکنند.
شبیهسازی فرود کاوشگر استقامت
مریخ نورد استقامت در 30 جولای گذشته به مقصد سیاره سرخ، به فضا پرتاب شد و سوار بر آن، تجهیزات جالبتوجهی برای انجام انواع آزمایشهای علمی قرار گرفته است؛ یکی از این تجهیزات، اولین وسیله پروازی بوده که به یک جرم آسمانی دیگر فرستاده میشود و آژانس فضایی ناسا امیدوار است که به کمک این پهپاد، اطلاعات جالبتوجهی در مورد وضعیت مریخ جمعآوری کند.
این پهپاد مدت کوتاهی پس از فرود کاوشگر استقامت کار خود را آغاز میکند و ناسا قصد دارد تا از این طریق، تواناییهای خود برای راهاندازی وسایل پروازی روی مریخ را محک بزند.
چالش اصلی این بوده که اتمسفر سیاره همسایه ما در منظومه شمسی بسیار رقیقتر از اتمسفر زمین است به همین دلیل، هنوز نمیتوان با اطمینان گفت که این پهپاد میتواند در آسمان مریخ پرواز کند یا خیر؛ با این حال اگر وسیله مورد نظر واقعا کارایی داشته باشد، مقدمه لازم برای ارسال تجهیزات کاوشی بسیار مجهزتری به مریخ فراهم میشود و شاهد این خواهیم بود که در آیندهای نه چندان دور، پهپادهای کوچک و بزرگ آسمان سیاره سرخ را کاوش خواهند کرد.
با این تفاسیر به ویدیویی میرسیم که اخیرا توسط ناسا منتشر شده است؛ همانطور که دیدیم، فرآیند فرود کاوشگر استقامت روی سیاره سرخ بسیار پایهای و نسبتا ساده بوده و شامل مانورهای عجیب و غریب یا جزئیات پیچیده نمیشود. به علاوه شگفتیهایی که با دیدن این ویدیو، در مورد تواناییهای تکنولوژیکی حال حاضر بشر توجه ما را به خود جلب میکنند، میبینیم که وسیله مورد نظر باید از قابلیتهای منحصر به فردی برخوردار باشد تا بتواند از شرایط سخت محیط مریخ جان سالم به در ببرد.