بهترین تصاویر فضایی سال ۲۰۲۰ از نگاه مجله فوربس معرفی شدند. عکاسان حوزه فضا امسال از مهمترین رویدادهای فضایی تصاویر زیبایی را ثبت کردند.

عکاسان حوزه فضا و ستارهشناسان در سال 2020 همانند سالهای گذشته موفق شدند تصاویر خارقالعادهای را از پدیدههای نجومی ثبت کنند. ستارهشناسان برای ثبت این تصاویر از تلسکوپهای بزرگ زمینی و فضایی نظیر تلسکوپهای ویالتی (VLT)، تلسکوپ فضایی هابل (Hubble Space Telescope) و همچنین مدارگرد خورشیدی (Solar Orbiter) استفاده کردهاند. در ادامه بهترین تصاویر فضایی سال ۲۰۲۰ را مشاهده میکنید:
بهترین تصاویر فضایی سال ۲۰۲۰
دنبالهدار قرن
منظومه شمسی هر ساله میزبان دنبالهدارهای متعددی است، اما بسیاری از آنها با چشمان غیرمسلح قابل رویت نیستند. در ماه ژوئیه سال 2020 دنبالهدار نئووایز (Comet Neowise) ابتدا در نیمکره جنوبی و سپس در نیمکره شمالی سیاره زمین رخ نشان داد و ستارهشناسان توانستند تصویر فوقالعادهای از آن را به ثبت برسانند. گفتنی است فاصله دنبالهدار نئووایز با زمین در نزدیکترین حالت حدود ۶۴ میلیون مایل است. این دنبالهدار دارای 3 مایل عرض بوده و سرعت آن به 144 هزار مایل بر ساعت میرسد.

مقارنه بزرگ
سیارههای مشتری و زحل در تاریخ ۲۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ به نزدیکترین فاصله خود طی ۴۰۰ سال گذشته رسیدند. عکاسان حوزه نجوم توانستند تصویر زیبایی از نزدیکترین مواجهه مشتری و زحل را از زمان مقارنه بزرگ سال ۱۶۲۳ را در آسمان شب پس از غروب خورشید ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ ثبت کنند.
واضحترین تصویر خورشید از زمین
ستارهشناسان رصدخانه هالیکالا (Haleakala Observatory) در هاوایی توانستند واضحترین تصویر از خورشید را به ثبت برسانند. این تصویر فوقالعاده به کمک تلسکوپ خورشیدی دانیل ک اینوی (DKIST) به عنوان قدرتمندترین تلسکوپ خورشیدی به ثبت رسیده است. در این تصویر شاهد سلولهای پلاسما هستیم که از درون خورشید خارج میشوند. مرزهای تاریک نیز بخشهایی که در حال خنک شدن هستند را نشان میدهد.
خورشید گرفتگی
عکاسان حوزه نجوم توانستند در تاریخ ۱۴ دسامبر ۲۰۲۰ تصویر زیبایی از خورشید گرفتگی کامل را ثبت کنند. در این تاریخ سراسر آمریکای جنوبی در زیر سایه کامل قرار داشت.
مقارنه سیاره زهره و خوشه پروین
مقارنه سیاره زهره با خوشه پروین به عنوان دومین مقارنه بزرگ سال ۲۰۲۰ محسوب میشود که ستارهشناسان تصویر فوقالعادهای را از آن ثبت کردند. ستارگان خوشه پروین که با نام هفت خواهر معروف هستند به دلیل حضور موقت سیاره زهره به هشت خواهر تبدیل شدند.
حلقه آتش
کره ماه توانست در تاریخ ۲۱ ژوئن سال ۲۰۲۰ به مدت کمتر از ۱ دقیقه حدود ۹۹.۴ درصد از خورشید را بپوشاند که چنین پدیدهای یک حلقه شبیه به حلقه آتش را به وجود آورد. علاقهمندان به پدیدههای نجومی توانستند این پدیده را در بخشهایی از آفریقا، خاورمیانه و آسیا مشاهده کنند.
سیارات فراخورشیدی در حال گردش به دور یک ستاره
ستارهشناسان به کمک تلسکوپ بزرگ VLT توانستند اولین تصویر را از یک ستاره جوان مشابه خورشید به ثبت برسانند. در مدار این سیاره جوان دو سیاره بزرگ مشابه مشتری و زحل نیز دیده میشوند. طبق این تصویر دو سیاره خورشیدی عظیم به دور ستارهای به نام TYC 8998-760-1 در حال گردش هستند. این ستاره با زمین حدود 300 سال نوری فاصله دارد.
تولد ستاره درخشان در سالگرد ۳۰ سالگی هابل
تلسکوپ فضایی هابل در 30 سال فعالیت خود توانست دید انسان به فضا را تغییر دهد. ستارهشناسان به کمک هابل توانستند تصویر زیبایی از یک تولد ستارهای را به ثبت برسانند. در این تصویر شاهد سحابی غولپیکر NGC 2014 و همسایه آن یعنی NGC 2020 هستیم که در واقع آنها یک قسمت وسیع تشکیل ستاره را در ابر بزرگ ماژلانی (Large Magellanic Cloud) ایجاد میکنند.
رنگینکمانی در سیاره مشتری
ستارهشناسان به تلسکوپ فضایی هابل این تصاویر را به ثبت رساندند؛ تصویری که نمایانگر ترکیبی از پرتوهای ماورابنفش، مرئی و پرتو فروسرخ نزدیک در سیاره مشتری هستند.
ستاره غبارآلود
بسیاری از دانشمندان در چند ماه اول سال ۲۰۲۰ به این نتیجه رسیدهاند که ستاره درخشان ابطالجوزا در آینده منفجر خواهد شد و بررسیهای بیشتر آنها حاکی از آن بود که به طور قطعی این ستاره طی ۱۰۰ هزار سال آینده نابود خواهد شد. همچنین دلیل کمنور شدن این ستاره که در اکتبر سال ۲۰۱۹ شروع شده بود به گرد و غباری که در مسیر نور آن وجود داشته است مربوط میشود.
شعلههای خورشیدی
ستارهشناسان با استفاده از مدارگرد خورشیدی توانستند پدیده کاملا جدیدی را روی خورشید مشاهده کنند. در این تصاویر شاهد شعلههایی روی سطح خورشید هستیم. گفتنی است این تصاویر از فاصله ۷۷ میلیون کیلومتری از خورشید به ثبت رسیدهاند.