استاد دانشگاه هاروارد می‌گوید که سیارک مرموز اومواموا یک تکنولوژی فرازمینی است

استاد دانشگاه هاروارد می‌گوید که سیارک مرموز اومواموا یک تکنولوژی فرازمینی است

سیارک مرموز اومواموا (Oumuamua) از سال 2017 تا به امروز جنجال‌های زیادی به پا کرده و اخیرا هم یک پروفسور دانشگاه هاروارد ادعا کرده که جرم آسمانی مورد نظر متعلق به آدم فضایی‌ها است.

سیارک مرموز اومواموا (Oumuamua) اولین جرم آسمانی شناخته شده‌ای بوده که از بیرون منظومه شمسی و از فضای بین ستاره‌ای، وارد منظومه ما شده است. این سیارک در سال 2017 توجه دانشمندان را به خود جلب کرد و شاید تاکنون بخشی از جنجال‌های عجیب و غریب به پا شده با کشف اومواموا شما را هم متوجه خود کرده باشد. در همین رابطه، یکی از اساتید ستاره شناسی دانشگاه معروف هاروارد ادعاهای شگفت‌انگیزی در مورد سیارک مورد نظر مطرح کرده است.

آوی لوئب (Avi Loeb)، پروفسوری از دانشگاه هاروارد بوده که جزو اعضای دپارتمان ستاره شناسی این دانشگاه هم هست. لوئب باور دارد که اگر قرار باشد تا بشریت نشانه‌ای از وجود تکنولوژی‌های فضایی و تمدن‌های فرازمینی دریافت کند، به احتمال قوی این نشانه یک فضاپیما یا سیگنالی هدف‌دار نخواهد بود؛ این استاد دانشگاه باور دارد که پیش از هر چیزی ما انسان‌ها زباله‌های مربوط به تمدن مورد نظر را پیدا خواهیم کرد و اجرامی که بدون قصد قبلی از طرف این موجودات در فضا رها شده‌اند، توجه ما را جلب می‌کنند.

ماهیت سیارک مرموز اومواموا

لوئب در هفته‌های آینده کتابی را در این رابطه منتشر خواهد کرد که اطلاعات جالب‌توجهی را در مورد دلیل فرازمینی بودن سیارک مرموز اومواموا در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. همان‌طور که اشاره شد، در سال 2017 خبر ورود این جرم به منظومه شمسی منتشر شد و لوئب هم در کتاب خود از این مسئله که سیارک مورد نظر یک قطعه از تکنولوژی‌های فرازمینی بوده، دفاع می‌کند.

استاد دانشگاه هاروارد می‌گوید که سیارک مرموز اومواموا یک تکنولوژی فرازمینی است

تصویری تلسکوپی از سیارک اومواموا که با دایره آبی رنگ مشخص شده است

شاید در تاریخ چند میلیارد ساله منظومه ما اجرام آسمانی فراوانی از فضای بین ستاره‌ای به منظومه وارد شده و از آن خارج شده باشند، اما دانشمندان تایید کرده‌اند که اومواموا اولین جرم از این نوع اجسام بوده که بشریت از وجود آن باخبر شده است. گفته شده که این سیارک از طرف ستاره وگا (Vega) که حدودا 25 سال نوری از زمین فاصله دارد، به سیستم ستاره‌ای ما وارد شده و در مقیاس فواصل بین ستاره‌ای، می‌توان گفت که وگا به عنوان ستاره‌ای نزدیک به خورشید، به حساب می‌آید.

بررسی‌ها نشان داده که سیارک مرموز اومواموا در تاریخ 6 سپتامبر 2017 وارد صفحه مداری منظومه شمسی شده، در تاریخ 9 همان سپتامبر اولین پرواز نزدیک خود از کنار خورشید را انجام داده و تا پایان همان ماه میلادی تا فاصله مداری سیاره زهره از خورشید دور شده است.

سیارکی معمولی یا زباله آدم فضایی‌ها؟

در 7 اکتبر 2017 دانشمندان اعلام کردند که اومواموا از نزدیکی زمین، با سرعت 95 هزار کیلومتر بر ساعت عبور کرده و ابعاد آن هم حدودا 100 متر تخمین زده شده و شکل سیارک هم شبیه به استوانه یا سیگار است. پس از این اتفاق سیارک به سمت صورت فلکی پگاسوس (Pegasus) حرکت کرد و گفته شده که مهم‌ترین نکته در مورد اومواموا، محل اصلی به وجود آمدن آن، یعنی فضای بین ستاره‌ای بوده و این مسئله که برای اولین بار انسان‌ها جرمی آسمانی از خارج از منظومه شمسی را کشف کرده‌اند، سر و صدای زیادی به پا کرد.

ستاره شناسان اعلام کردند که مسیر حرکت سیارک مرموز اومواموا بیش از هر چیز دیگری به آن‌ها ثابت کرد که جرم مورد نظر به منظومه شمسی تعلق ندارد؛ گفته شده که این مسیر حرکت همانند سایر اجرام موجود در منظومه ما تحت تاثیر گرانش خورشید نبوده و با تحلیل این مسیر می‌توان اطمینان کسب کرد که این سیارک فقط در حال عبور از منظومه ما است.

از همان موقع تاکنون دانشمندان و نظریه پردازان گوناگون صحبت‌های مختلفی در مورد اومواموا مطرح کرده‌اند و با اینکه بسیاری معتقدند که این جرم آسمانی تفاوت چندانی با سایر سنگ‌های سرگردان درون فضا ندارد، دانشمندانی مانند لوئب هم هستند که اومواموا را به تکنولوژی‌های فرازمینی ارتباط داده‌اند.

همان‌طور که اشاره شد، لوئب می‌گوید که به احتمال قوی این جرم آسمانی زباله‌ای رها شده از تمدن موجودات فضایی است. این دانشمند نتیجه‌گیری‌های خود را بر اساس چند مشاهده بنا کرده که یکی از آن‌ها با ابعاد و ظاهر سیارک ارتباط دارد. گفته شده که طول این سیارک حدودا 5 تا 10 برابر بیشتر از عرض آن بوده و تاکنون دانشمندان سراسر دنیا هیچ جرم آسمانی را مشاهده نکرده‌اند که به صورت طبیعی، به چنین شکلی در بیاید.

مشاهدات عجیب

از طرف دیگر لوئب می‌گوید که سیارک مرموز اومواموا بیش از حد درخشان بوده و حدودا 10 برابر بیشتر از سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله‌دار عادی، نور اطراف را منعکس می‌کند.

با این حال مشاهده دیگری که نظر لوئب را کاملا در مورد این جرم آسمانی تغییر داد، بی‌تاثیر بودن جاذبه خورشید روی اومواموا است. این محقق می‌گوید که معمولا وقتی اجرام به خورشید نزدیک می‌شوند، سرعت حرکت آن‌ها به نسبت فاصله افزایش می‌یابد و در زمان دور شدن اجرام هم این سرعت به تدریج کم می‌شود. در عین حال، دیده شده که اومواموا چنین رفتاری ندارد و حتی به هنگام دور شدن از خورشید، شتاب آن به مقدار بسیار کمی بیشتر شد.

استاد دانشگاه هاروارد می‌گوید که سیارک مرموز اومواموا یک تکنولوژی فرازمینی است

لوئب باور دارد که اومواموا با نیروهایی فراتر از گرانش خورشید از ستاره مورد نظر دور شده و بررسی‌های تیم او نشان داده که این سیارک به شکل استوانه نیست؛ این محققان با آنالیز اعداد به دست آمده مربوط به ابعاد سیارک، این نظریه را مطرح کرده‌اند که اومواموا در حقیقت نوعی بادبان خورشیدی (تصویر بالا) بوده و در صورت درست بودن این نظریه، می‌توان دلیل حرکت عجیب آن در نزدیکی خورشید را توجیه کرد.

با این وجود تمامی ستاره شناسان مطرح دنیا با این نظریه موافق نیستند و شاید هیچ‌گاه بشریت متوجه نشود که سیارک مرموز اومواموا دقیقا چه ماهیتی دارد. تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهند که این جرم آسمانی با دو برابر سرعت فضاپیمای وویجر 1 (Voyager 1) در حال دور شدن از زمین بوده و تقریبا در کمتر از بیست سال آینده از منظومه شمسی خارج می‌شود. وویجر 1 یکی از سریع‌ترین فضاپیمایی بوده که تاکنون توسط انسان‌ها ساخته شده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*