ساخت اولین نمایشگر پوستی قابل تجزیه در موسسه KIT آلمان

ساخت اولین نمایشگر پوستی قابل تجزیه در موسسه KIT آلمان

دانشمندان موسسه فناوری KIT اخیرا خبر ساخت نوعی نمایشگر پوستی با قابلیت زیست‌تخریب‌پذیری را منتشر کرده‌اند که می‌تواند آینده نمایشگرها و گجت های پوشیدنی را دگرگون کند.

اولین نمایشگر پوستی زیست‌تخریب‌پذیر جهان از موادی که به صورت طبیعی قابل تجزیه و تخریب هستند، توسط دانشمندان موسسه فناوری KIT در آلمان ساخته شده است. در بررسی خبر این دستاورد جالب‌توجه با ما همراه باشید.

موضوع زیست‌تخریب‌پذیری نکته مهمی در تولید مواد مختلف مصرفی بشر بوده، چرا که اگر بتوان وسایلی را ساخت که به صورت طبیعی قابل تجزیه باشند، دیگر نیازی نیست تا نگران آلودگی محیط زیست به واسطه تولیدات پلاستیکی و شیمیایی بشر باشیم. چنین موضوعی به هنگام ساخت نمایشگر منعطف و تجزیه‌پذیر اخیر، مدنظر دانشمندان موسسه KIT بوده و گفته شده که اختراع مورد نظر مجوزها و تاییدیه‌های مربوط به زیست‌تخریب‌پذیری را دریافت کرده است.

این دانشمندان می‌گویند که دستاورد آن‌ها اولین باری در تاریخ فناوری بوده که امکان ساخت نمایشگرهای پایدار با استفاده از مواد قابل تجزیه و طبیعی فراهم شده و فرآیندهای تولید صنعتی که معمولا برای ساخت تجهیزات دیگر به کار گرفته می‌شوند، برای تولید این نمایشگر پوستی به کار گرفته شده است.

نمایشگر پوستی قابل تجزیه

تیم موسسه KIT می‌گوید که پس از استفاده از این محصول می‌توان بدون هیچ نگرانی از لحاظ آلودگی آن را دور انداخت و نیازی نیست تا به فکر خلاص شدن از شر ضایعات الکترونیکی این نمایشگر باشیم. این دانشمندان معتقدند که اگر محصول ساخت آن‌ها به مراحل پیشرفته‌تری برسد، تجزیه طبیعی این نوع نمایشگرها و یا بازیافت آن‌ها نیاز به ساخت وسایل الکترونیکی با استفاده از مواد آلوده کننده محیط زیست را از بین می‌برد.

در مورد جزئیات محصول اخیر می‌توان گفت که این دانشمندان با استفاده از اثر الکتروکرومیک مواد ارگانیک، نمایشگری را ساخته‌اند که هم قابلیت انتقال جریان الکتریسیته و کار کردن به عنوان وسیله‌ای برای نشان دادن اطلاعات را دارد و هم در آن موادی به کار رفته که در تجهیزات الکترونیکی معمولی استفاده نمی‌شوند.

ساخت اولین نمایشگر پوستی قابل تجزیه در موسسه KIT آلمان

مانیتورهای الکتروکرومیک همانند نمایشگر پوستی موسسه KIT مصرف برق کمتری نسبت به سایر مانیتورها دارند و معماری اتصالی آن‌ها در مقایسه با نمایشگرهای ال سی دی، ال ای دی و کاغذهای الکترونیکی بسیار ساده‌تر است. نکته مثبت دیگر اختراع اخیر علاوه بر زیست‌تخریب‌پذیری محصول، قابلیت استفاده از تجهیزات پرینت سه بعدی برای تولید این نمایشگر است.

محققان می‌گویند که با استفاده از جت‌های جوهری پرینتری می‌توان به روشی ارزان، کارآمد و کاملا متناسب با نیاز مصرف کننده، این نمایشگرها را با مشخصات دلخواه تولید کرد. به علاوه، اعلام شده که امکان تولید انبوه چنین نمایشگرهایی هم وجود دارد و نیازی نیست تا نگران طراحی روش‌هایی برای صنعتی کردن این نمایشگرها باشیم.

استفاده‌های مختلف

مواد به کار رفته در نمایشگر پوستی اخیر یا به صورت طبیعی تامین می‌شوند و یا از لحاظ زیستی با طبیعت سازگاری دارند. در نهایت هم کل نمایشگر درون ژلاتین مخصوصی مهر و موم می‌شود تا بتوان از این طریق اختراع مورد نظر را به پوست چسباند و به هر شکل دلخواهی آن را انعطاف داد. این نوع مانیتورها بیشتر برای مصارف کوتاه مدت مناسب هستند و می‌توان از آن‌ها در کاربردهای پزشکی و یا استفاده‌های مشابه بهره برد.

از طرف دیگر دانشمندان KIT می‌گویند که نمایشگر آن‌ها در ساخت بسته‌بندی محصولات غذایی هم بسیار مناسب است؛ در این حوزه از صنعت نمی‌توان از محصولات بازیافتی برای بسته‌بندی غذاها استفاده کرد و اگر از چنین محصولات زیست‌تخریب‌پذیری به جای مواد پلاستیکی حال حاضر استفاده کنیم، نگرانی‌های زیادی در رابطه با تخریب محیط زیست از این طریق برطرف خواهند شد.

در مورد خود نمایشگرها گفته شده که بدون نیاز به تغییر دادن فرآیند تولید، این امکان وجود دارد تا مواد زیست‌تخریب‌پذیر مورد نظر را به تناسب سطح بدن افراد و یا موارد استفاده پیچیده موجود، دچار تغییر کرد. دانشمندان می‌گویند که اختراع آن‌ها برای اولین بار نشان داده که می‌توان مواد قابل تجزیه را به این شکل برای ساخت نمایشگر پوستی به کار گرفت و در فرآیند تولید هم از جت‌های جوهری پرینت استفاده کرد.

با این تفاسیر هنوز خبری در مورد زمان بهره‌برداری گسترده از این نوع محصولات منتشر نشده و نمی‌توان گفت که دقیقا چه زمانی بشر شروع به استفاده از این نوع نمایشگرهای پیشرفته خواهد کرد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*