چیپست اگزینوس ۲۱۰۰

چیپست اگزینوس ۲۱۰۰ سامسونگ در برابر اسنپدراگون ۸۸۸ ؛ کفه ترازو کدام طرف است؟

امسال چیپست اگزینوس ۲۱۰۰ سامسونگ – Exynos 2100 زیر قاب گوشی‌های سری گلکسی اس ۲۱ تفاوت اندکی با اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام دارد.

سامسونگ اکثر گوشی‌های هوشمند پرچمدار خودش را با دو چیپست مختلف در بازارهای مختلف عرضه می‌کند که همین مقایسه عملکرد سال به سال آن‌ها را اجتناب‌ناپذیر می‌کند. سال گذشته چیپست اگزینوس ۹۹۰ یک پله عقب‌تر از اسنپدراگون ۸۶۵ کوالکام قرار داشت؛ این برتری به خصوص در عمر باتری نسخه اسنپدراگونی مشهود بود. اگر بتوان به بنچمارک‌ها اعتماد کرد، امسال این اختلاف عملکرد کمتر از گذشته شده است.

یکی از افراد فعال در حوزه فناوری که با نام Golden Reviewer شناخته می‌شود، بهترین تراشه‌های ۱۲ ماه گذشته را در پلتفرم بنچمارک SPECint2006 اجرا کرده است که نمرات جالب توجهی را برای مقایسه در اختیار ما قرار می‌دهد. این پلتفرم توان خام و نرخ عملکرد خوشه هسته‌های تراشه‌ها را ارزیابی می‌کند.

پیشرفت چشمگیر چیپست اگزینوس ۲۱۰۰ نسبت به اگزینوس ۹۹۰

علیرغم سرعت کلاک بالاتر هسته بزرگ Cortex-X1 چیپست اگزینوس ۲۱۰۰ سامسونگ، آن ۷ درصد امتیاز کمتری در مقایسه با هسته Cortex-X1 تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ کوالکام کسب کرده است. این به معنای اختلاف ۱۲ درصدی عملکرد در هر وات بین دو تراشه است که کفه ترازو را به سمت تراشه کوالکام سنگین‌تر می‌کند. اما بررسی خوشه سه هسته میانی Cortex-A78 در هر دو تراشه نشانگر ۱۲ درصد عملکرد بهتر تراشه Exynos 2100 است؛ هرچند ۵۲ درصد توان خام بیشتر باعث ۲۶ درصد کارایی کمتر در هر وات می‌شود.

هرچند اگر از این نتایج بنچمارک برای مقایسه اگزینوس ۲۱۰۰ با اگزینوس ۹۹۰ استفاده کنیم، متوجه پیشرفت بزرگ چیپست جدید سامسونگ در مقایسه با نسل گذشته آن می‌شویم. هسته اصلی این تراشه ۲۲ درصد عملکرد بهتر و ۳۴ درصد مصرف انرژی کارآمدتر را ارائه می‌کند.

چند روز پیش ویدیویی منتشر شد که در آن گوشی گلکسی S21 Ultra مجهز چیپست اگزینوس ۲۱۰۰ و اسنپدراگون ۸۸۸ را کنار یکدیگر قرار می‌دهد و مقایسه می‌کند. امتیاز کسب شده بین این دو مدل یکسان است؛‌ گرچه مدل اگزینوس افتخار می‌کند که حرارت کمتری را در فعالیت تولید می‌کند. اما وقتی به نرخ فریم بر ثانیه در بنچمارک‌های گرافیکی نگاه می‌کنیم، مدل اسنپدراگون ۸۸۸ برتر از رقیب است. به نظر می‌رسد سامسونگ برای بهبود عملکرد گرافیکی تراشه‌های موبایل خود در حال فاصله گرفتن از پردازشگرهای گرافیکی Mali و استفاده از پردازشگرهای گرافیکی AMD است.

بنچمارک‌ها تفاوت نامحسوسی بین دیوایس‌های گلکسی اس ۲۱ مجهز به این دو چیپست را نشان می‌دهند. برخلاف سال گذشته که عملکرد یکی از این تراشه‌ها بهتر از دیگری بود، امسال اهمیتی ندارد شما از کدام مدل استفاده می‌کنید؛ عملکرد آن‌ها یکسان است.