با مقایسه مزدا 3 نیو و سراتو آپشنال از نظر فنی، ظاهری و امکانات به شما کمک خواهیم کرد بین این دو خودرو بهترین گزینه را انتخاب کنید.
تا چند سال گذشته خودروسازان ایرانی رقابت چندانی با یکدیگر نداشتند و شما اگر میخواستید یک خودرو را در یک رنج قیمت مشخص خریداری کنید، تمام این خودروها متعلق به یک شرکت بودند و فرقی نمیکرد که شما کدام خودرو را خریداری نمایید، زیرا سود حاصل از آن به یک شرکت میرسید. اما باگذشت زمان شرکتهای ایرانی مشغول به مونتاژ خودروهای خارجی شدند و تصمیم گرفتند یک سری از خودروهای خارجی که تولیدشان متوقف شده را در کشور مونتاژ کنند و این امر باعث شد تا دست متقاضیان برای خرید باز شود.
اکنون ما میخواهیم دو خودرویی را برای شما مقایسه کنیم که در رنج قیمتی خود طرفداران زیادی دارند و خریداران برای خرید آنها با مشکل مواجه شدهاند.
مقایسه مزدا 3 نیو و کیا سراتو در طراحی ظاهری و بدنه
با وجود اینکه خودروهای مذکور را به عنوان خودرو صفر خریداری میکنیم؛ اما در حال حاضر یک یا حتی دو نسل بعد از این خودروها نیز ارائه شده است و مثلا وقتی ما از مزدا 3 نیو صحبت میکنیم منظور ما نسل دوم جهانی مزدا 3 است.
سراتو یکی از محصولات کیا است که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد، طراحی این خودرو بسیار ساده است؛ اما در عین سادگی بسیار زیبا است و به همین علت پس از گذشت سالها نیز هنوز طرفداران خاص خودش را دارد. در طراحی این خودرو از خطوط شکسته شده به ندرت استفاده شده است و خودرو سادگی خود را به عنوان خودرویی خوش قیمت حفظ کرده است. از طرفی دیگر طراحی مزدا 3 نیو جسورانهتر و جوان پسندتر است. از ویژگیهای ظاهری این خودرو میتوان به بدنه با خطوط شکسته بیشتر و چراغهای کشیده اشاره کرد که به ما نشان میدهد متقاضیان مزدا ۳ از طرفداران سراتو جوانتر هستند. با توجه به این توضیحات شما میتوانیم انتخاب کنید که خودرو جوان پسندتر بخرید یا خودرو ساده تر و ماندگارتر بخرید.
مقایسه مزدا 3 نیو و کیا سراتو در طراحی داخلی و امکانات
زمانی که داخل خودرو سراتو مینشینیم متوجه میشویم که طراحی داخلی این خودرو ربطی به کشورهای کره و ژاپن ندارد، زیرا در کشور ایران تولید میشوند و همچنین این خودرو از لحاظ کیفیت نیز با پسرفت همراه شده است.
داخل کیا سراتو به اندازه قیمت آن کیفیت ندارد و این خودرو دارای آپشنهایی است که نسبت به قیمت آن مناسب بهنظر نمیرسند، برای نمونهای از این آپشنها میتوان به کروز کنترل، سیستم تهویه اتوماتیک، گیربکس اتوماتیک، سه کیسه هوا و کنترلهای روی فرمان اشاره کرد. اما صندلیهای سراتو کاملا راحت هستند و فضای داخلی کابین نسبتا زیاد است و میتواند برای یک خانواده پنج نفره مناسب باشد.
از طرف دیگر طراحی داخلی مزدا همانند طراحی بیرونی آن از سراتو جذابتر و جسورانهتر است. مزدا ۳ جدید آپشنهای بیشتری دارد؛ اما یک مشکل اساسی در خودرو مزدا وجود دارد و آن هم کم بودن فضای سرنشینان عقب است و میتوان گفت فضای عقب این خودرو به اندازه یک خودرو هاچبک است، بنابراین اگر خانواده پرجمعیتی هستید ما مزدا ۳ جدید را به شما پیشنهاد نمیکنیم.
مشخصات فنی و موتور
در بخش فنی و موتور این دو خودرو رقابت حساسی باهم دارند. در سراتو سایپایی همان موتور سراتوهای وارداتی استفاده شده است، این موتور ۲ لیتری است و ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۱۹۵ نیوتون متر گشتاور را به کمک یک گیربکس ۶ سرعته به چرخهای جلو میرساند که البته این اعداد برای یک خودرو وارداتی در این رنج قیمت مناسب بهنظر میرسند.
از طرفی دیگر مزدا ۳ نیو نیز موتور ۲ لیتری دارد که ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۱۸۷ متر نیوتون گشتاور را به کمک یک گیربکس دستی ۵ سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو میرساند. همانطور که میبینید اعداد و ارقام این دو خودرو به هم نزدیک هستند؛ اما در عمل چگونه هستند؟ موتور و گیربکس مزدا ۳ جدید هماهنگی بالایی دارند به نحوی که لذت تعویض پدال شیفترهای آن در این رنج قیمتی رقیب ندارد. از سویی دیگر سراتو بهواسطه نیروی بیشتری که دارد چابکی بیشتری را از خود نشان میدهد و باید دید که در تست رانندگی کدام یک از این دو خودرو توجه راننده را جلب میکنند.
تست رانندگی
اکنون تست رانندگی را با سراتو سایپایی آغاز میکنیم. سراتو طراحی داخلی جذابی دارد و کلیدهای مورد نیاز راننده در دسترس آن قرار دارند، به همین علت نیازی نیست که راننده تمرکز خود را از رانندگی بگیرد و دنبال کلیدها بگردد. شروع حرکت با سراتو لذت بخش است، زیرا این خودرو توان فنی بالایی دارد و گیربکس ۶ سرعته نیز عملکرد مناسبی دارد؛ اما یکی از اصلیترین مشکلاتی که در سراتو وجود دارد ترمزهای عقب کاسهای هستند که منجر میشوند که راننده بعد از شتاب گیری هیچ ترمزگیری مناسبی را نداشته باشد و نبود ترمز دیسکی در چرخهای عقب یک ضعف بزرگ محسوب میشود.
یکی دیگر از ایرادات این خودرو نداشتن سیستم کنترل پایداری است که متأسفانه هر دو ویژگی مذکور توسط شرکت ایرانی حذف شدهاند. سراتو سواری خوبی را ارائه میکند و نسبت به مزدا 3 نیو تکانهای اتاق آن بسیار کمتر است و این مسئله به ما نشان میدهد که سراتو برای خانواده خودرو مناسبتری است.
اکنون با مزدا 3 نیو بحث را ادامه میدهیم، در این خودرو حس اسپرت بودن بهمحض نشستن به سرنشینان القا میشود. هم از نظر طراحی و هم از لحاظ اینکه پس از آغاز حرکت، مزدا ۳ جدید برای انجام حرکتی و مانورها کاملا آماده است. موتور این ماشین با گیربکس هماهنگی بسیار خوبی دارد و به همین دلیل تعویض دندهها و معکوس کشیها به بهتریت حالت ممکن انجام میشوند. فرمان مزدا نسبت به سراتو تیزتر است و علاوهبر هندلینگ عالی یک سواری مناسب برای یک سدان اسپرت را به راننده ارائه میکند. این نکته درست است که هردو خودرو سدان محسوب میشوند؛ اما مزدا۳ خریداران متفاوت و جوانتری نسبت به سراتو دارد.
در قسمت پایانی مقایسه مزدا 3 نیو با سراتو آپشنال میتوان گفت که طراحی سراتو آپشنال نسبت به مزدا 3 نیو عامه پسندتر است و کابین آن جادارتر و سواری آن پرشتابتر است؛ اما طراحی مزدا ۳ جوان پسندتر است و میان موتور و گیربکس آن هماهنگی زیادی وجود دارد و همچنین آپشنهای آن نیز بیشتر است؛ اما نکته حائز اهمیت این است که هزینههای نگهداری مزدا ۳ بسیار زیاد است و این موضوع را نیز میتوان یک عامل مهم در تصمیم گیری دانست.