تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) آخرین مراحل آزمایشهای خود را در شهر کالیفرنیا پشت سر گذاشته است و قرار است در سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شود.
بر اساس گزارشها آخرین آزمایشهای عملکردی تلسکوپ فضایی جیمز وب در کالیفرنیا به پایان رسیده است، این تستها شامل آزمایش سیستم مرکزی و جامع است که مشخص میکند اجزای الکترونیک داخلی تلسکوپ کارکرد مناسبی دارند یا خیر. دادههای نسخه قبلی این آزمون با دادههای پس از آزمایش محیط پرتاب مقایسه شد تا محققان بتوانند بررسی کنند که سیستمها پس از قرارگیری در شرایط سخت مانند لرزش شدیده، نیروهای شتاب و نوسانات دما به درستی به کار خود ادامه می دهند یا خیر.
به واسطه برخی از آزمایشها اطمینان حاصل شده است که فضاپیما میتواند دادهها را ارسال و دریافت کند و هر چهار ابزار تلسکوپ میتوانند به ارسال دادهها از طریق شبکه فضایی ناسا اقدام کنند. لازم به ذکر است که با انجام آزمایشهای مذکور تلسکوپ فضایی جیمز وب آماده پرتاب به فضا در اکتبر سال جاری میشود. این پروژه در سال گذشته به علت فراگیری ویروس کرونا به مدت هفت ماه به تأخیر افتاده بود.
زمان پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب
تلسکوپ فضایی JWST که افراد زیادی چشم انتظار آن هستند قرار است تا در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شود، پرتاب و آغاز فعالیت جیمز وب به این دلیل اهمیت دارد که با توجه به امکانات آن تحولی در فضا ایجاد خواهد شد که این تحول فصلی جدید را رقم خواهد زد؛ سایهبان خورشیدی تلسکوپ JWST که ابعاد آن مانند یک زمین تنیس است و آینه اولیه ۶.۵ متری مانند کشتی درون بطری در درون موشک قرار میگیرد و پرتاب میشود. این تلسکوپ ۲۰ دقیقه بعد از پرتاب از راکت جدا شده و در عرض یک روز در فضا مستقر میشود.
همچنین این تلسکوپ فضایی مسئولیت انجام وظایف تلسکوپهای قبلی را نیز مانند تلسکوپ فضایی کپلر، تلسکوپ فضایی هابل و تلسکوپ فضایی اسپیتزر بر عهده دارد. تلسکوپ JWST بعد از پرتاب بیش ۱.۵ میلیون کیلومتر را طی میکند تا به نقطه پایدار جاذبه معروف به لاگرانژ ۲ (L2) برسد. این نقطه روی خط مستقیم خورشید به زمین قرار دارد، تلسکوپ جیمز وب به این صورت در مدار سالانه زمین به دور خورشید مستقر میشود.