مادربرد ایسوس ROG Maximus XIII Apex با میزبانی از چیپست Z590 توانست رکورد جدیدی را برای این پردازنده به ثبت برساند.
امسال در ایران شاهد رونمایی رسمی از چیپست Z590 توسط ایسوس بودهایم؛ این برند تایوانی علاوه بر مدلهای متنوعی که در ابتداری معرفی رسمی به ما نشان داد، یک مدل ROG Maximus XIII Apex نیز دارد که به تازگی همزمان با معرفی رسمی توانسته است رکوردهای جهانی قابل توجهی را به ثبت برساند.
ایسوس عادت دارد تا همزمان با معرفی مادربردهای جدید خود و ثبت چندین رکورد اول جهانی، مجددا لقب بزرگترین تولید کننده مادربرد را به گوش مصرف کنندگان این حوزه برساند. سری Apex نیز جزو مادربردهایی مخصوص اورکلاکینگ هستند که عمدتا رکوردهای مادربردهای ایسوس را ثبت میکنند. اورکلاکرهای حرفهای که تشنه قدرت، نیتروژن و البته فرکانس بالا هستند، همیشه این سری را تحسین میکنند. اما در سری Z590 چه رکوردهایی توسط ایسوس و این مادربرد به ثبت رسیده است؟
اگر نگاهی به اعداد و ارقام Hwbot داشته باشیم، خواهیم دید که هر 35 تست سنگین سطح جهانی از نرم افزارهای مختلف، تماما توسط این مادربرد رکوردها و مقامهایی در سطح جهانی ثبت شده است. اما در مورد پردازنده پرچمدار نسل یازدهم اینتل که به مدل Core i9-11900KF معرفی شده، فرکانسی بیش از 7 گیگاهرتز توسط این مادربرد به ثبت رسیده است. برای اورکلاکرهای قدیمی این اعداد و ارقام جای تعجب بسیاری دارد.
رکوردشکنی با مادربرد ROG Maximus XIII Apex
میزبانی ROG Maximus XIII Apex ایسوس از این پردازنده توانسته است تا فرکانس 7307 مگاهرتز را به ثبت برساند؛ اما این تمام موضوع نیست. در بخش تست Super Pi 32M که جزو سختترین تستهای ممکن است، رکورد زمان 39.953 به ثبت رسیده است. حال اگر قرار باشد این پردازنده و مادربرد را در حالی که هستههای پردازشی مشغول به فعالیت صد درصد هستند در نظر بگیریم، میتوان به دو رکورد CineBench 2003 با امتیاز 12357 و Geekbench 4 با یک هسته و امتیاز 11208 اشاره کرد.
به صورت جمعبندی شده میتوان گفت این مادربرد توانسته است تا 7 رکورد اول جهانی و 10 رکورد برتر جهانی نیز کسب کند؛ برای کسی نیز این مورد پوشیده نیست که ایسوس و اورکلاکرهای حرفهای این برند منتظر حرکت رقبا هستند تا رکوردهایی بالاتر برای این چیپست ثبت کنند.
مادربردی که در مورد آن تا به اینجا صحبت کردیم، مبتنی بر چیپست Z590 اینتل با سوکت LGA 1200 است که میتواند پردازندههای نسل دهم و یازدهم را پشتیبانی کند. در مورد اتصالات میتوان به خطوط ارتباطی PCI-E 4.0 در این مادربرد اشاره داشت که دو مزیت کلی سازگاری با تمام کارت گرافیکهای جدید و قدرتمند و افزایش پهنای باند برای SSD درایوهای جدید دارد. همچنین گروه مهندسان ایسوس با استفاده از 18 فاز، متشکل از قدرتمندترین قطعات سعی داشتند تا تمام قدرت و پتانسیل پردازندههای جدید و حافظههای DDR4 را استخراج کنند.
در حال حاضر مادربردهای Z590 ایسوس تحت گارانتیهای رسمی موجود و قابل تهیه هستند.