مسدودسازی فضای مجازی

وزیر ارتباطات: آگاه‌سازی مخاطب باید جایگزین مسدودسازی فضای مجازی شود

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد از این پس به جای مسدودسازی فضای مجازی از راهکار آگاه‌سازی مخاطب استفاده خواهد شد.

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور در جریان مراسم انعقاد تفاهم‌نامه همکاری پویش ملی ارتقای آگاهی حقوقی جامعه بین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه عنوان کرد که قوه قضائیه در سال گذشته گزارشی را به وزارت ارتباطات ارائه کرده بود که در آن به بررسی کلاهبرداری‌های رایانه‌ای متعددی که باعث شده بود برای مردم مشکلاتی به وجود بیاید، پرداخته بود.

مسدودسازی فضای مجازی

قوه قضائیه در این گزارش از وزارت ارتباطات تقاضا کرده بود که برای جلوگیری از این مشکلات چاره‌ای را بیندیشد تا دیگر چنین اتفاقاتی در فضای مجازی به وقوع نپیوندد. آذری جهرمی در ادامه با اشاره به قابل قبول بودن دیدگاه قوه قضائیه، بیان کرد که بلافاصله پس از دریافت گزارش، کارگروهی برای تحلیل و بررسی این مسئله مشغول به کار شدند. این موضوع در حدود شش ماه توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار گرفت تا بدین وسیله منابع فساد ریشه‌یابی شوند.

عدم دسترسی وزارت ارتباطات به تجهیزات حوزه فناوری

دلیل اصلی قسمتی از این مشکلات، تعاملات موجود با عرصه بین‌الملل و همچنین سیستم‌های فنی است؛ مانند اخبار کذبی که باید هرچه سریع‌تر از بین بروند. وی ادامه داد از آنجایی که دولت آمریکا شرکت‌های فناوری اطلاعات را از همکاری با ایران منع کرده است، ما دسترسی چندانی به تجهیزات حوزه فناوری و امکانات فنی نداشتیم، اما برای این موضوع راه حل‌هایی پیدا شد که از جمله آن‌ها تبلیغات بود. مثلا بتوانیم یک پلتفرم داخلی را ایجاد کنیم تا آژانس‌ها بتوانند به جای استفاده از پلتفرم‌ها خارجی، در آن به تبلیغات بپردازند.

بنابراین ایجاد یک بستر در فضای مجازی که آژانس‌های تبلیغاتی بتوانند با استفاده از آن کاربران ایرانی را به خود جذب کنند و در آن کسب و کار مجازی ایجاد کنند یکی از مسائل مهمی بود که نتیجه خوبی را نیز در پی داشت. امضای این تفاهم‌نامه توسط دولت، آژانس‌های تبلیغاتی قانونی را قادر می‌سازد تا با استفاده از هوش مصنوعی مخاطب خود را به طور دقیق بشناسند و از تبلیغات کذب پیش‌گیری کنند.

آذری جهرمی در ادامه با اشاره به این که افزایش آگاهی‌رسانی فضای مجازی یکی از اصلی‌ترین وظایف ما بود، عنوان کرد که فضای مجازی اطلاعات بسیاری را به کاربران خود ارائه می‌کند و وظیفه ما این است که آن‌ها را از درست یا غلط بودن این اطلاعات آگاه کنیم، مثلا در ارتباط با کرونا روزانه اخبار کذب بسیاری منتشر می‌شد. وزارت ارتباطات برای این که مردم بتوانند اطلاعات درست را از غلط تشخیص بدهند بستر قابل قبولی را به وجود آورد.

آگاه‌سازی مخاطب به جای مسدودسازی فضای مجازی

مسدودسازی فضای مجازی

آذری جهرمی در ادامه با بیان این که وزارت ارتباطات آگاه‌سازی مخاطب را جایگزین مسدودسازی فضای مجازی کرد، افزود ما مجموعه‌ای از این مسائل را با دستگاه‌های قضائی در میان گذاشتیم و آن‌ها نیز با تیم اجرایی نهایت همکاری را به خرج دادند و در نتیجه معاونت پیشگیری از وقوع جرم به نمایندگی از قوه قضائیه و سازمان تنظیم مقررات به نمایندگی از دولت تفاهم‌نامه‌ای را بین خود به امضا رساندند.

مسئولیت اصلی در به اجرا درآوردن این تفاهم‌نامه بر عهده اپراتورها است و در صورت لزوم دیگر فعالان فناوری نیز دست به کار خواهند شد. امضای این تفاهم‌نامه مشترک منجر به آن خواهد شد که بسترهای ترویج‌دهنده جرایمی مانند کلاهبرداری، با استفاده از روش‌هایی مانند آگاهی رساندن به کاربران از بین بروند.

البته قسمتی از تفاهم‌نامه مذکور نیز مربوط به آموزش قضات، دانش‌افزایی قضات و آموزش اپراتورها در مسائل حقوقی است. هم‌اکنون میزان ثبت جرم در دستگاه قضایی معلوم است و توقع می‌رود که مطابق با نوشته سند توسعه شبکه ملی اطلاعات (کاهش 30 درصدی جرایم در هر سال) به واسطه این تفاهم‌نامه از جرایم موجود در کشور کاسته شود و مردم بتوانند با خیالی راحت‌تر در  فضای مجازی مشغول به فعالیت شوند.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*