کمپانی Ossur ، روز گذشته طی یک کنفرانس مطبوعاتی که در شهر کپنهاک کشور دانمارک برگزار گردید از پروژهی طراحی و ساخت حسگرهای قابل کاشت خبر داد که به کسانی که بخشهایی از بدنشان مثل دست یا پا رنج این امکان را میدهد تا اعضای مکانیکی مصنوعی خود را همچون اعضای طبیعی کنترل کنند.این تکنولوژی که با عنوان Implanted MyoElectric Sensor شناخته میشود به کاربران اجازه میدهد پای مکانیکی ساخت این شرکت را مثل پای واقعی تکان دهند.
در پاهای مکانیکی آنالوگ فعلی، از زمانی که قصد انجام حرکتی را دارید تا صورت گرفتناش، اختلاف زمانی آزاردهندهای وجود دارد؛ چرا که کاربر ابتدا باید ماهیچههایاش را منقبض کند تا بهوسیلهی آنها پای مکانیکی فعال شود. اما در ساز و کار IMES این اختلاف زمانی کاملا حذف شده است. برای حذف این تاخیر زمانی در بافت ماهیچههای قسمت قطع شدهی پا دو حسگر قرار داده میشود.
این دو حسگر سیگنالهای الکتریکی فرستاده شده از مغز را دریافت و سپس سیگنال بیسیمی به پای مکانیکی میفرستند و به آن دستور خم شدن یا راست شدن را میدهند. بنابراین با حذف پیش نیاز انقباض ماهیچهها دیگر اختلاف زمانی میان قصد و عمل وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، جراحی تعبیه کردن حسگرها در پا۱۵ دقیقه طول میکشد و فقط به یک سانتیمتر برش احتیاج دارد.
«گودموندور اولافسون»، یکی از اولین کسانی که این تکنولوژی جدید رویاش آزمایش شد در این باره گفته:
باورنکردنی است! اولین باری که از این پای مکانیکی استفاده کردم، گریهام گرفت.
این شرکت امیدوار است بتواند طی سه تا پنج سال آینده این دستگاه را به بازارهای جهانی عرضه کند.
منبع : engadget