این روزها اگر به سراغ گوگل بروید و عبارت بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی برای فارسی زبانان را جستجو کنید، با کوهی از مطالب مختلف مواجه میشوید. افزایش تب مهاجرت و نیاز به استفاده و مطالعهی مقالههای جدید در کنار هم باعث شدند، آموزش و یادگیری زبان انگلیسی جایگاه مهمی در زندگی روزمره ما پیدا کنند.
از طرف دیگر به خاطر مشغلههای روزانه، کمبود وقت و پیکهای تمام نشدنی ویروس کویید نوزده، امکان حضور در کلاس برای همه فراهم نیست و پیدا کردن یک برنامه آموزش زبان انگلیسی دیگر رسما یک ضرورت است.
اما یک اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی مناسب چه ویژگیهایی دارد؟ و برای پیدا کردن اپلیکیشن کاربردی باید به چه مواردی توجه کنیم؟ اصلا کدام اپلیکیشنهای آموزش زبان انگلیسی در صدر جدول آموزش زبان انگلیسی قرار میگیرند؟
برای پیدا کردن پاسخ این سؤالات با این مطلب همراه باشید. و البته یادتان باشد که با توجه به شناختهتر بودن بعضی از برنامههای آموزش زبان انگلیسی در این مطلب به سراغ چند برنامه آموزش زبان انگلیسی کمتر شناختهشده اما کاربردی رفتیم.
چند نکته در رابطه با انتخاب بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی برای فارسی زبانان
- هدفتان از یادگیری زبان انگلیسی را مشخص کنید؛ اگر حس میکنید با یادگیری لغات و گرامر میتوانید گلیمتان را از آب بیرون بکشید به سراغ اپلیکیشنهای تخصصی آموزش همین موارد بروید، اما اگر در فکر مهاجرت یا گرفتن مدرک تافل و آیلتس هستید، باید به فکر یادگیری موارد جزییتر مثل ماه های انگلیسی و شیوههای رفتاری در فرهنگ کشورهای انگلیسی زبان و… باشید. بنابراین شاید بهتر باشد که از اپلیکیشنهایی که تمام مهارتهای لازم را آموزش میدهند، غافل نشوید.
- هر اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی شیوهی آموزش منحصربهفرد و مخصوص به خود را دارد، با خواندن مزایا و معایب اپلیکیشنها بهترین اپلیکیشن را با توجه به سطح زبان انگلیسیتان و نوع آموزش متناسب با ساختار یادگیریتان انتخاب کنید.
- اگر زمان کمی در اختیار دارید، یا لازم است که فقط با یک لهجهی خاص مسیر یادگیری زبان انگلیسی را پیگیری کنید، بهتر است قبل از انتخاب برنامه آموزش زبان انگلیسی به این موارد دقت کنید. بسیاری از نرم افزارها و اپلیکیشنهای کاربردی سطح سختی و آسانی آموزشها، مدتزمان یادگیری و البته لهجهی دورههای مختلف آموزشی را مشخص میکنند تا کاربر بتواند برای انتخاب درست، بهتر تصمیم بگیرد.
معرفی 6 برنامه آموزش زبان انگلیسی پرطرفدار
1. Fluentu: برنامهی فلوئنتو برخلاف سایر اپهای موجود در بازار به سراغ آموزش انگلیسی کلاسیک نرفته است. بلکه تلاش کرده تا با مجموعهای از ویدیوهای کوتاه، تریلرهای فیلمهای روز، آگهیهای مختلف و برنامههای گفتگو محور انگلیسی روزمره را آموزش بدهد.
بیشتر ویدیوهای fluentu دارای زیرنویس انگلیسی هستند و میتوانید با کلیک روی کلمات ناآشنا معنای آن کلمه، تصویر مربوط به آن و البته کلمههای مشابه را مشاهده کنید.
Fluentu سیستم یادآوری کلمات تازه دارد و هر بار با پشت سر گذاشتن و حفظ کردن تعدادی از کلمات، کلمات دشوار جدیدی را جایگزین میکند.
اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی فلوئنتو را میتوانید روی تلفن همراه یا رایانهی شخصیتان نصب کنید. تنها مشکل این برنامه پشتیبانی نکردن از زبان فارسی است. که استفاده از آن را برای زبانآموزان سطح ابتدایی کمی دشوار میکند.
نکتهی مهم بعدی اینکه برای استفاده از تمام امکانات فلوئنتو باید حق اشتراک پرداخت کنید، اما در صورت استفاده آزاد از این برنامه آموزش انگلیسی هم باز میتوانید تعدادی از ویدیوها را تماشا و از امکانات ابتدایی اپلیکیشن بهرهمند شوید.
2. Duolingo: امکان ندارد عبارت بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی برای فارسی زبانان را وارد موتور جستجو کنید و بعد با پیشنهاد نرم افزار دولینگو مواجه نشوید.
دولینگو یکی از پرطرفدارترین برنامههای آموزش زبان انگلیسی است که نهتنها به آموزش زبان انگلیسی کمک میکند بلکه اگر هوس یادگیری سایر زبانها مثل روسی، فرانسوی و… هم به سرتان بزند، میتواند کمکتان کند.
دولینگو یک اپ رایگان است و در هر درس هفت لغت مرتبط را به شما آموزش میدهد. این لغتها در سطح مبتدی در رابطه با مسائل روزمرهای مثل آموزش، کسبوکار و… هستند.
دولینگو کاملا آموزش را با سرگرمی مخلوط کرده است؛ گاهی یک جورچین حروف سر راهتان میگذارد تا دیکته و رایتینگتان را قوی کند، گاهی از شما میخواهد که یک کلمه را تلفظ کنید و البته بعضی وقتها همدلش برای زبان مادریتان تنگ میشود و از شما میخواهد که یک لغت را به زبان مادری ترجمه کنید.
سیستم دولینگو هوشمند است، بنابراین با توجه به سرعت پاسخگوییتان حدس میزند که یادگیری کدام لغت برایتان دشوار بوده است. بنابراین آن لغت را در شکلهای مختلف دربازیهای متفاوت میگذارد جلوی چشمتان تا هیچوقت فراموشش نکنید.
دولینگو بهتازگی یک آزمون نسبتا معتبر را هم طراحی کرده که میتوانید بهعنوان یک سنگ محک خوب برای آمادگی شرکت در آزمونهای بزرگ زبان به سراغش بروید.
3. Babble: بابل به عنوان یکی از هزاران اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی شناخته میشود و اتفاقا یکی بهترینهاست. اپلیکیشن بابل دارای بخشها و دورههای آموزشی 15 دقیقهای است. بنابراین میتوانید برای آموزش روزانه رویش حساب کنید.
حتما میدانید که یکی از راههای مطالعهی بهتر زبان انگلیسی مطالعه بر روی موضوعات جذاب و مورد علاقهتان است. اپلیکیشن بابل به این موضوع هم توجه کرده است و با تفکیک موضوعی به شما این امکان را میدهد تا در رابطه با موضوع سفر، تحصیلات و… مطالب مختلفی پیدا کنید و کلمات و تمرینها را در همان قالب پیش ببرید.
یادآوری درسهای خوانده شده برای مرور به موقع و همچنین بررسی تلفظ کاربر جهت تصحیح آن هم از دیگر عواملی هستند که این اپلیکیشن را در میان لیست بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی به فارسی زبانان جا داده است.
4. Busuu: اپلیکیشن Busuu یکی از پرمراجعترین برنامههای آموزش زبان انگلیسی در دنیاست و کاربران مختلفی در سرتاسر دنیا دارد. به نظرتان دلیل این موضوع چیست؟
اول از همه Busuu با کمک هوش مصنوعی و بر اساس اهدافی که همان اول ماجرا برایش تعریف میکنید، هدفمند شده دروس مختلف را در اختیارتان میگذارد.
دوم Busuu به شما این امکان را میدهد تا با افراد بومی انگلیسیزبان صحبت کنید، درنتیجه هم میتوانید کلی دوست و رفیق از سراسر دنیا پیدا کنید و هم خیلی راحتتر و بهتر به انگلیسی صحبت کنید و ایرادهای گرامری و تلفظ را زودتر تشخیص بدهید.
هر درس برنامه آموزش زبان انگلیسی Busuu دارای بخشهای آموزش کلمات و واژگان کلیدی، بخش تمرین نوشتن، بخش تلفظ (که میتوانید صدایتان را ضبط کنید تا نرمافزارها ایرادهای تلفظ را برایتان مشخص کند) و درنهایت بخش گفتگو با سایر کاربرهاست.
این اپلیکیشن برای سیستمعاملهای مختلف طراحیشده و برای استفاده درست از تمام امکاناتش باید حق اشتراک پرداخت کنید.
5. Rosetta stone: رزتا استون را میتوانیم با خیال راحت بهعنوان یکی از قدیمیترین و بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی به فارسی زبانان معرفی کنیم.
رزتا استون کارش را از حدود 1992 شروع کرد و بعد با استفاده از روش Language Immersion Method توانست کاربران زیادی را عاشق زبان دوم یا حتی سوم کند. چون همانطور که ممکن است بدانید این نرم افزار برای آموزش سایر زبانها مثل فرانسوی، عربی و… هم آستین بالا زده است.
روش کار رزتا استون نسبتا ساده است. این نرمافزار در ابتدا کلمات اصلی را با تصویر به شما نشان میدهد تا مجبور نباشد برای توضیح مفهوم کلمات از زبان مادریتان کمک بگیرد. مثلا یک پرنده را نشان میدهد و یک درخت.
و بعد با نشان دادن یک پرنده که روی درختی نشسته است. جملهای شبیه به پرنده روی درخت نشست، نشانتان میدهد. در این جمله شاید شما معنای نشستن را ندانید. اما با توجه به معنای درخت و پرنده احتمالاً میتوانید حدس بزنید که معنای آن فعل، نشستن است.
به این ترتیب شما بهتدریج یاد میگیرید با نگاه انگلیسی به موضوعات نگاه کنید و مطالب را بدون اتکا به زبان فارسی بیاموزید.
6. Zabanshens: تا اینجا به چند برنامه آموزش زبان انگلیسی غیر ایرانی اشاره کردیم. اما به نظرتان تمام مطالب مورد نیاز یک کاربر فارسیزبان در این برنامهها وجود دارد؟
نرم افزار زبانشناس با شناخت همین خلأهای کوچک در آموزش زبان انگلیسی به کاربران فارسی به وجود آمد و توانست خیلی زود خودش را بهعنوان بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی به فارسی زبانان معرفی کند.
بیایید برای شناخت بهتر این نرمافزار چرخی در این اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی بزنیم.
در منوی اصلی صفحهی ورودی اپلیکیشن زبانشناس اولازهمه باید ثبتنام کنید و یک پروفایل درستودرمان برای خودتان بسازید. این پروفایل کمکتان میکند تا در تالارهای گفتگو در رابطه باتجربههای زبانآموزیتان با سایر کاربران گفتگو کنید.
اما دوست دارید چطور زبان انگلیسی بخوانید؟ لازم است که فقط دامنهی لغتهایتان را گسترش بدهید یا به خاطر کمبود وقت و نزدیک بودن زمان آزمون دوست دارید هرچه سریعتر موارد گرامری را یاد بگیرید، یا اصلاً دلتان میخواهید با نگاهی به گفتگوهای مختلف یا شنیدن پادکستها سروسامانی به روند یادگیری آموزش انگلیسیتان بدهید؟
نرم افزار زبانشناس برای تمام این موارد یک یا چند دوره آموزشی دارد. مجموعهای از پادکستها با لهجهی امریکن و بریتیش در صفحهی اصلی برای گوش دادن به زبان انگلیسی در زمانهای مرده، بخشهای آموزش گرامر در زمان کوتاه، کورسهای آموزش زبان انگلیسی با اساتید مختلف تا بتوانید بر اساس شیوه یادگیری موردعلاقهتان روش مناسبی را انتخاب کنید و همچنین آموزش مکالمه انگلیسی در کسبوکار و تجارت و… ازجمله دورههای مختلف و در دسترس اپلیکیشن زبانشناس است.
اما ماجرا به همینجا ختم نمیشود. اپلیکیشن زبانشناس دارای سه بخش مجزا و مهم است. چه بخشهایی؟
زیبوک: بسیاری از کارشناسها معتقدند که باید بخشی از مهارت خواندن، نوشتن و آموزش لغتها را از طریق کتابهای داستان آموخت. اپلیکیشن زبانشناس با توجه به همین مورد در بخش زیبوک کتابهای مختلف را بر اساس میزان سختی و آسانی دستهبندی کرده است تا کاربر بتواند با توجه به سطح دانش زبانش به سراغ کتابهای متنوع برود.
بعد از کلیک روی نام کتاب شما میتوانید بخشهای مختلف آن، نام فصلها، خلاصهای از داستان اصلی، مدتزمان حدودی مطالعه و سطح سختی و آسانی کتاب را بررسی کنید. همچنین میتوانید در صورت نیاز به صوت کتاب هم گوش بدهید و ببینید تلفظ کلمات جدید به چه شکل است.
جعبهی لایتنر: همهی ما با اهمیت یادآوری به موقع درسها در یادگیری بهتر آشنا هستیم. اما گاهی حوصلهی استفاده از انواع کارتها و مرور به موقعشان در فواصل زمانی معین را نداریم. اپلیکیشن زبانشناس باکم جعبه لایتنر کمکتان میکند که لغتهای جدید را در فاصلههای زمانی معین بخوانید و مرور کنید.
اما این لغتهای جدید از کجا وارد صف جعبه لایتنر میشوند؟ وقتی از همان بخش زیبوک مشغول مطالعهی کتابهای جدید هستید، ممکن است به لغت جدیدی بربخورید. بعدازآن کافی است که آن لغت را هایلایت کنید و بعد لغت موردنظر با همان جملهی داخل کتاب وارد جعبه لایتنر میشود و میتوانید با یک مثال درست تا همیشه لغت را در گنجینه ذهنتان حفظ کنید.
راستی خوب است بدانید که این جعبهی لایتنر یک هوش مصنوعی حسابی هم دارد و بر اساس سرعت عملتان در یادآوری معنی و میزان مکث و… مشخص میکند که هرچند وقت یکبار لازم است آن لغت را مرور کنید.
زوم: زوم زبانشناس با آن برنامهی زومی که میشناسیم کمی متفاوت است، چطور؟ در زوم زبانشناس شما میتوانید انواع انیمیشن انگلیسی برای تقویت زبان و فیلمهای مختلف را با توجه به لهجه و سطح دانش زبان انتخاب کنید. همان اول ماجرا هم زبانشناس برایتان میگوید که با دیدن این فیلم قرار است چند لغت جدید یاد بگیرید و البته سطح فیلم چقدر سخت یا آسان است. زیرنویس انگلیسی برای درک بهتر فیلم هم موجود است که میتوانید روی کمکش حساب کنید و خلاصه هم انگلیسی یاد بگیرید هم از تفریح و فیلم دیدن غافل نشوید.
معرفی برنامه آموزش زبان انگلیسی ویژهی یک مهارت
Grammarly: انواع برنامه آموزش زبان انگلیسی مثل hello talk یا hi native به شما این امکان را میدهند تا با انگلیسیزبانهای سراسر دنیا صحبت کنید و یا حتی در برنامهای نظیر hi native از سایر کاربران بخواهید تا اشتباهات نوشتاری شمارا تصحیح کنند. اما به دلیل شلوغ بودن تالارهای گفتگو ممکن است این تصحیح خیلی دیر انجام بشود.
برنامهی grammarly از آن برنامههایی است که میتوانی متن نوشتهی انگلیسی را در آن وارد کنید و بعد منتظر باشید تا معلم ندیدنی داخل برنامه غلطهای نوشتاری و دستوریتان را تصحیح کند. این برنامه مخصوصا برای مواقعی که عجله دارید و باید هرچه زودتر پاسخ ایمیل رئیستان را به انگلیسی بدهید، به کارتان میآید.
Ef hello: خب اگر هیچ دوست و رفیقی ندارید تا با او انگلیسی صحبت کنید، میتوانید به سراغ ef hello بروید. این اپلیکیشن توسط یک هوش مصنوعی اداره میشود که عاشق گپ زد و گفتگو است. بنابراین میتوانید با دوست هوش مصنوعی جدیدتان به زبان انگلیسی چت کنید و البته از سیستم آموزش واژگان و دیکشنری برنامه هم استفاده کنید.
این اپلیکیشن از زبان فارسی پشتیبانی نمیکند اما به دلیل ساده بودن جملهها و کاربری ساده خیلی زود به محیط کاربریاش عادت میکنید.
Hello talk: اپلیکیشن hello talk یک اپلیکیشن آموزشی است که درآن شما باید هم یاد بدهید هم یاد بگیرید. چطور؟ در این اپلیکیشن شما میتوانید با انگلیسیزبانهای سراسر دنیا از طریق تماس تصویری، ویس و یا حتی نوشتار ارتباط برقرار کرده و به انگلیسی صحبت کنید، اما در مقابل میتوانید زبان مادری خودتان را هم به سایرین آموزش بدهید. در ضمن اگر فکر میکنید در زبان انگلیسی به اندازه کافی پیشرفت کردید میتوانید با آموزش زبان انگلیسی درسهای قبلی را برای خودتان مرور کنید.
حرف آخر؛ بهترین اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی برای فارسی زبانان
در این مطلب به بررسی و معرفی انواع برنامهها و چند اپلیکیشن آموزش زبان انگلیسی پرداختیم. تمام این برنامهها باهدف آموزش صحیح زبان انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی کاربردی و… ساختهشدهاند؛ اما نکته اینجاست که تقریبا هیچیک از آنها برای کاربر فارسیزبان کاربردی نیستند.
پشتیبانی نکردن از زبان فارسی، ویدیوها و پادکستها پراکنده یا تمرکز بر آموزش یک مهارت خاص از ویژگیهای هزاران برنامه آموزش زبان انگلیسی است.
در این میان اپلیکیشن زبانشناس با شناخت نقاط ضعف و قوت زبانآموز ایرانی تلاش کرده تا با گردآوری مطالب منسجم آموزشی در سطوح مختلف، ایجاد بانک اطلاعاتی کامل و کاربردی شامل انواع فیلم، کتاب، پادکست و… کاربر را از گشتوگذار بیمورد در سایر کانالهای آموزشی بینیاز کند و بر اساس سطح کاربر با یک سیستم جامع و مشخص کردن زمان موردنیاز برای مرور و یادگیری مطالب یادگیری را برای کاربر راحتتر و برنامهریزی را آسانتر کند.