اسنوا برای تجربه محصول در خانه مشتری طرح جدیدی را در نظر گرفت که طبق آن مشتریان اسنوا اجازه دارند تا 30 روز پس از نصب، محصول را تجربه کنند و در صورت عدم رضایت آن را تغییر و یا عودت دهند.
در حالی که تولیدکنندگان ایرانی و حتی خارجی بر روی خدمات فیزیکی محصول متمرکز شده و در زمینی برای تامین سریعتر و بهتر قطعات متمرکز شدهاند، توجه به مفهوم عمیقتر در کیفیت، میتواند زمین جدیدی برای آنها باشد؛ زمینی که اجازه خواهد داد تا مخاطبان کیفیت را در ذهن خود تجربه و قضاوت کنند.
لوازم خانگی از جمله محصولاتی است که به دلیل عملکردهای متفاوت به دلیل تنوع استفاده مشتریان از آنها، باید انتظاراتی سختگیرانهتر از سوی مشتری را پاسخ دهند و به دلیل قرارگیری در میان عملکردها، طراحیهای محصول و همخوانی با دکوراسیون و سبکهای متفاوت زندگی، کیفیتی نه فقط در سطح عملیات که در سطح ذهن یا به عبارتی در تجربه مشتریان پیدا کند.
بخش مهمی از این فرآیند اجازه دادن به مشتری برای تجربه شخصی با محصولات در شرایطی واقعی است. در این خصوص برندهای بسیاری مانند Miele تلاش داشتند تا با ایجاد فروشگاههای تجربه محور، مشتریان بتوانند عملکرد یک محصول را از نزدیک دیده و آن را قضاوت کنند. با این حال همچنان برخی عوامل در چنین محیطهایی نیز مغفول میماند. شیوههای مصرف بیرون از چهارچوبهای در نظر گرفته شده یا عدم همخوانی انتظارات با محیط خانه میتواند نکاتی باشد که در فروشگاههایی که برای نشان دادن بهترین حالت محصولات طراحی شدهاند و فروشندگان حرفهای آن را اداره میکنند، دیده نشود.
جزئیات طرح جدید اسنوا
این بار غول لوازم خانگی ایران در طرحی که در بخش اخبار خود اطلاعرسانی کرده است، اجازه داده تا مشتریان، محصولات را نه صرفا در فروشگاههای تجربه محور آن، بلکه در محیط خانه خود تجربه کنند. در این طرح، مشتریان اسنوا اجازه خواهند داشت تا 30 روز پس از نصب، محصول را تجربه کنند و در صورت عدم رضایت آن را تغییر و یا عودت دهند تا در چرخه دیگری از آنها استفاده شود. البته این طرح صرفا شامل ماشینهای لباسشویی اتوماتیک آن است و به گفته مدیر روابط عمومی آن، ممکن است برای سایر محصولات نیز توسعه پیدا کند.
هر چند اسنوا در حال حاضر از قویترین خدمات پس از فروش در ایران با نام «انتخاب الکترونیک» استفاده میکند اما در نهایت این مشتری خواهد بود که باید بتواند قضاوت دقیقی نسبت به آنچه «اطمینان» خوانده میشود، داشته باشد.
این اقدام میتواند زمین خدمات پس از فروش و حتی فروش را در ایران برای لوازم خانگی را تغییر دهد. چرا که از مهمترین بخشی که این طرح میتواند بر روی آن موثر باشد، ذهنیت تجربه محصولی ایرانی است. در حال حاضر ژئوبرند ایرانی به ویژه در محصولات سخت افزاری تولید داخل دارای چالشهای متعددی است و باعث سردرگمی خریداران آن میشود که ایجاد سطح تجربه شخصیسازی شده میتواند باعث قضاوت دقیقتری از عملکردها و انتظارات معرفی شده توسط کمپانیها شود.
باید منتظر بود و دید آیا چنین اقداماتی تا چه حدی میتواند بر قضاوت مصرفکنندگان موثر باشد و آیا میتواند جایگزینی بهتر برای شیوههای مرسوم فعلی مانند فروشگاههای تجربه محور باشد یا نه.