حضور فعال روسای قوا و اعضای دولت جدید در توییتر دوباره این بحث را داغ کرده که آیا فیلترینگ فقط برای مردم است؟ چرا توییتر رفع فیلتر نمیشود؟
موضوع فیلترینگ همواره محل مناقشه بین کاربران و صاحبنظران با دولت و نهادهای تاثیرگذار در این زمینه بوده است. یکی از مواردی که همیشه حرف و حدیثهای فراوانی در خصوص فیلترینگ آن مطرح بوده، شبکه اجتماعی توییتر است. این شبکه اجتماعی در سال ۱۳۸۸ فیلتر شد و در طول این دوازده سال بحثهای زیادی در رسانهها و حتی بین مسئولان برای رفع فیلتر آن شکل گرفت. حتی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هم کاندیداهای این دوره در خصوص این موضوع صحبتهایی را مطرح کردند. به عنوان مثال، سعید جلیلی گفت فیلترینگ توییتر توجیه ندارد.
یکی از مسائلی که همیشه کاربران به آن معترض بودهاند، حضور بسیاری از مقامات و مسئولان بلندپایه کشور در این شبکه اجتماعی است. کاربران به این اعتراض دارند که اگر توییتر بد و مضر است و باید فیلتر باشد، پس چرا بسیاری از مسئولان در آن فعالیت میکنند. چنین اتفاقی در مورد تلگرام نیز رخ داد و پس از فیلتر شدن تلگرام تمام مسئولان و نهادهای دولتی و عمومی این پیام رسان را ترک کردند، اما طولی نکشید که باز هم خیلی از آنها برگشتند و خیلی بی سروصدا به فعالیت خود در تلگرام ادامه دادند.
فعالیت اعضای دولت جدید در توییتر
اکنون اگر به توییتر مراجعه کنید میبینید که اعضای کابینه دولت جدید حضور فعالی در این شبکه اجتماعی دارند و تقریبا هیچکس از مقامات دولت، مصوبه شورای عالی امنیت ملی را رعایت نمیکنند. رستم قاسمی (وزیر راه و شهرسازی)، حجتالله عبدالملکی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، بهرام عین اللهی (وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، امیر عبداللهیان (وزیر امور خارجه)، احمد وحیدی (وزیر کشور)، سید محمد حسینی (معاون امور مجلس رئیس جمهور)، محمد مخبر (معاون اول رئیس جمهور)، سید احسان خاندوزی (وزیر امور اقتصاد و دارایی)، سید عزتالله ضرغامی (وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)، سید جواد ساداتی نژاد (وزیر جهاد و کشاورزی) و همچنین رئیس دو قوه یعنی محمد باقر قالیباف (رئیس مجلس شورای اسلامی) و ابراهیم رئیسی (رئیس جمهور) همگی در توییتر حضور دارند و فعالیت میکنند.
علاوه بر این چندی پیش تصویری منتشر شد که نشان میداد یک نماینده مجلس در حال روشن کردن فیلترشکن در گوشی خود است که این تصویر نیز سروصدای زیادی به پا کرد و با اعتراض بسیاری از کاربران و صاحبنظران مواجه شد.
آیا در چنین شرایطی رفع فیلتر کردن توییتر تصمیم بهتری نیست؟ چرا باید با فیلترینگ بازار فیلترشکنها را داغ کنیم؟ آیا فیلترینگ فقط برای محدود کردن و به دردسر انداختن کاربران عادی است؟ باید دید در آینده چه اتفاقی میافتد و آیا توییتر سرانجام رفع فیلتر میشود یا با اجرای طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی شاهد فیلتر شدن بقیه شبکه های اجتماعی نیز خواهیم بود؟