مرورگر مایکروسافت اج

7 دلیل برای اینکه از مرورگر مایکروسافت اج استفاده نکنیم

مرورگر مایکروسافت اج توانسته تا حدودی توجه کاربران را به خود جلب کند؛ اما ۷ دلیل وجود دارد که به خاطر آنها نباید از Microsoft Edge استفاده کنیم.

مایکروسافت یکی از بزرگان دنیای فناوری است که شهرتی جهانی دارد و البته یکی از عوامل رسیدن به این شهرت مرورگر اینترنت اکسپلورر بود. مرورگری که بعدها به یکی از نقاط ضعف مایکروسافت تبدیل شد و غول فناوری در نهایت مجبور شد که آن را کنار بگذارد.

مایکروسافت در ابتدا تلاش کرد که یک مرورگر کاملا جدید را جایگزین IE کند؛‌ اما پس از مدتی تصمیم گرفت که مایکروسافت اج را بر اساس پروژه متن باز کرومیوم توسعه دهد. این مرورگر جدید در ابتدا رشد بسیار خوبی را تجربه کرد؛‌ اما متاسفانه اخیرا مسیری کاملا برعکس را طی می‌کند.

در این مقاله از گجت نیوز می‌خواهیم به شما بگوییم که چرا باید حداقل فعلا سمت مرورگر مایکروسافت اج نروید.

۷ دلیل برای اجتناب از مرورگر مایکروسافت اج

مرورگر مایکروسافت اج

ویژگی‌های مربوط به خرید آنلاین

مایکروسافت در چند وقت اخیر چند تصمیم اشتباه درباره اج گرفت بود؛ اما مورد آخر سبب شد تا کاربران دیگر کلافه شوند. این شرکت تمایل دارد (شاید به خاطر بینگ) که خرید آنلاین را به یکی از ویژگی‌های اصلی مرورگر خود تبدیل کند؛ اما کاربران خیلی مشتاق اضافه شدن آن به مرورگر مورد علاقه خود نیستند.

حالا مایکروسافت با همکاری یک شرکت شخص ثالث به نام Zip قابلیتی را به مروگر خود اضافه کرده که بر اساس آن کاربران می‌توانند خرید‌های خود را انجام داده و بعدا به صورت قسطی پرداخت کنند.

مرورگر مایکروسافت اج

در نگاه اول شاید با خود بگویید که این ویژگی در ایران کاربردی ندارد و مهم نیست؛ اما مشکل اینجاست که اضافه شدن این ویژگی‌ها می‌توان Edge را در مسیر تبدیل شدن به اینترنت اکسپلورری دیگر قرار دهد. مورد دیگر اینکه ظاهرا مایکروسافت فراموش کرده که اج یک مرورگر وب است نه یک ابزار اقتصادی.

پیشتر نیز شاهد اضافه شدن برنامه Microsoft Rewards به این مرورگر بودیم. به طور کلی می‌توان گفت که طرفداران اج حق دارند از مایکروسافت به خاطر تصمیمات اخیرش گله‌مند باشند.

نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی

برخی از افراد که به خرید آنلاین علاقه دارند، شاید به همین خاطر قابلیت ردیابی قیمت‌ها و ارائه پیشنهادات مختلف را مفید ارزیابی کنند؛ اما این ویژگی به صورت رایگان به اج اضافه نشده است. در واقع همچون هر فعالیتی در اینترنت، اینگونه ردیابی‌ها برای موفق بودن به اشتراک‌گذاری بخشی از داده‌های شما با مایکروسافت، شرکای این شرکت و فروشندگان نیاز دارند.

بر کسی پوشیده نیست که شرکت‌های مختلف مشتاق دریافت اطلاعات کاربران و هدف قرار دادن آنها هستند.

مرورگر مایکروسافت اج

البته اگر بخواهیم منصفانه به قضیه نگاه کنیم، مایکروسافت امکانات خوبی را برای حفاظت از حریم شخصی در اختیار کاربران قرار می‌دهد (در برخی مناطق همچون اتحادیه اروپا این کار الزامی است)؛ اما این شرکت همیشه در میان بهترین‌ها در حفاظت از حریم شخصی کاربرانش در برابر موسسات سودجو نبوده است.

همچنین حتی اگر شخص دیگری نیز به داده‌های کاربران دسترسی نداشته باشد، بدون شک مایکروسافت به آنها دسترسی دارد و همین نیز باعث می‌شود که آنها کنترل زیادی روی زندگی الکترونیکی کاربران پیدا کنند.

حریم شخصی این روز‌ها به یک مسئله جنجالی بدل شده است و برخی افراد بر این باورند که قابلیت‌های امنیتی مایکروسافت اج حتی از کروم نیز بهتر هستند و وقتی از ویندوز و اج استفاده می‌کنید، باید تا حدودی به شرکت سازنده آنها نیز اعتماد داشته باشید؛ اما مشکل اینجاست که این حجم از داده می‌تواند هر شرکتی را وسوسه کند.

ویژگی‌های بیش از حد

مایکروسافت از همان ابتدای کار می‌خواست با ارائه ویژگی‌های منحصر به فرد، اج را کاملا متفاوت از کروم جلوه دهد و کاربران نیز از آنها استقبال می‌کردند. از میان این ویژگی‌ها می‌توان به تب‌های عمودی (که گوگل به آن حساسیت دارد)، ePub reader داخلی و ابزار گرفتن اسکرین شات از وب اشاره کرد.

البته تغییرات مایکروسافت فقط محدود به ویژگی‌های جدید نبوده‌اند و مرورگر اج از نظر سرعت عملکرد و مصرف انرژی نیز پیشرفت‌های زیادی را به خود دیده است.

مرورگر مایکروسافت اج

ولی ویژگی‌های جدید نیز اگر از یک حدی بگذرند می‌توانند به یک شمشیر دو لبه تبدیل شوند. اول از همه اینکه این ویژگی‌ها سبب پیچیده شدن نرم افزار خواهند شد و کار نگهداری از آن را در سال‌های آينده سخت‌تر خواهند کرد.

این مشکل برای اینترنت اسکپلورر نیز پیش آمد. آنقدر ویژگی‌های این مرورگر زیاد شدند که در نهایت مشکلات امنیتی متعددی را ایجاد کردند و به خاطر تعداد زیاد این ویژگی‌ها ارائه پچ برای آنها بسیار سخت شد. همین نیز در نهایت سبب شد که کاربران از آن رو برگردانند.

دوم اینکه ویژگی‌های اضافی روی سرعت مرورگر تاثیر منفی خواهند داشت و در نهایت به یک تجربه کاربری منفی منجر خواهند شد.

سوم اینکه اج را از هدف اصلی خود که یک مرورگر سبک، سریع و بهینه است، دور خواهند کرد.

انحصار

این روز‌ها انتقادات زیادی به مایکروسافت به خاطر انحصارطلبی این شرکت وارد می‌شود. شاید اگر پروسه تغییر مرورگر پیش فرض در ویندوز آسان بود، این موارد اصلا مطرح نمی‌شدند. برای اولین با در ویندوز 10 بود که شرکت‌هایی همچون فایرفاکس از سخت بودن تعویض مرورگر پیش فرض انتقاد کردند.

مرورگر مایکروسافت اج / تغییر مرورگر

اما حالا با ارائه ویندوز 11 این کار سخت‌تر از قبل شده است. در واقع مایکروسافت می‌خواهد با سخت کردن یا خسته‌کننده کردن پروسه تغییر مرورگر پیش فرض، کاربران را مجبور به استفاده از اج کند. امیدواریم مایکروسافت به این موضوع در بیلد‌های آینده ویندوز توجه کند.

مشکل دیگر این است که حتی پس از تعویض مرورگر پیش فرض نیز، ویندوز در برخی موارد مثل زمانی که داخل بخش تنظیمات ویندوز یا برنامه‌های سیستمی هستید از اج استفاده می‌کند. چنین چیزی شبیه به یک باگ به نظر می‌رسد؛ اما ظاهرا مایکروسافت چنین نظری ندارد.

تحمیل به کاربران

مایکروسافت نه تنها سعی می‌کند کاربران را از ترک کردن اج منصرف کند، بلکه به شدت می‌خواهد مرورگر خود را به کاربران تحمیل کند. مایکروسافت در مورد آپدیت ویندوز 10 نیز رویکرد مشابهی را در پیش گرفته بود. کاربران در بخش‌های مختلف از منو استارت گرفته تا آيکون‌های تسکبار یا نوتیفیکشن‌های وبسایت‌ها، «تبلیغات» مربوط به اج را مشاهده خواهند کرد.

مرورگر مایکروسافت اج

در جدیدترین مورد نیز اگر کاربری به صفحه دانلود گوگل کروم برود، مایکروسافت با پیامی به او یادآوری می‌کند که اج سریع‌تر،‌جدیدتر و بهتر است.

دژاوو عدم رقابت

با توجه به اینکه مایکروسافت اج مرورگر پیش فرض ویندوز است؛ تلاش‌های مایکروسافت در مجبور کردن کاربران به استفاده از آن و ترک نکردن آن خنده‌دار به نظر می‌رسند. اگر اخیرا سیستم خود را به ویندوز 10 آپدیت کرده باشید، متوجه می‌شوید که مرورگر پیش فرض شما به اج تغییر پیدا کرده است.

مرورگر مایکروسافت اج

این در حالی است که چند سال پیش به خاطر رفتاری مشابه در رابطه با اینترنت اکسپلورر، مایکروسافت با مشکلات زیادی مواجه شد. حالا این شرکت در ویندوز 10 و 11 همان مسیر را با سرعت بیشتری طی می‌کند.

البته تا حدی قابل قبول است که مایکروسافت می‌خواهد سرویس‌های خود را با هم یکپارچه کند و یک اکوسیستم کامل و بی‌نقص را در اختیار کاربر قرار دهد. اپل و گوگل نیز همین کار را می‌کنند؛ اما محدود کردن رقبا تا این حد کار درستی نیست.

ترفندهای مایکروسافت

ظاهرا بزرگترین دلیلی که سبب می‌شود کاربران از اج اجتناب کنند خود مایکروسافت است. ردموندی‌ها توانستند در چند سال اخیر یک تغییر بزرگ را ایجاد کنند؛ اما مجددا به ترفندهای قدیمی خود در بازار‌یابی خشن و فریبکارانه روی‌ آورده‌اند.

چنین چیزی واقعا ناراحت کننده است، مخصوصا اینکه اج به آرامی در حال تغییر چهره وبگردی در آینده بود و اگرچه بر پایه کرومیوم ساخته شده، می‌توانست به تهدیدی کاملا جدید برای کروم تبدیل شود. کاربران فکر می‌کردند که مایکروسافت واقعا دارد به آنها گوش می‌دهد.

مرورگر مایکروسافت اج

هرچند که حالا همه چیز تغییر کرده است و حتی طرفداران این مرورگر نیز درباره مسیر آينده آن ابراز تردید می‌کنند.

البته هنوز دیر نشده است و امیدواریم که مایکروسافت با حذف ویژگی‌های اضافه و تبدیل آنها به مجموعه‌ای از افزونه‌های کاربردی، اج را در مسیر تبدیل شدن به بهترین مرورگر وب دنیا قرار دهد.