هیچ سیاره‌ای تاکنون اینقدر به زمین شباهت نداشته است : با Kepler 452b آشنا شوید

دانشمندان تا کنون سیارات بسیاری را کشف کرده اند که از جهات بسیاری به زمین ما شباهت دارد.اما هیچکدام از آنها به اندازه سیاره ای که به تازگی کشف شده به زمین شباهت نداشته است !

این سیاره Kepler 452b نام گذاری شده و به عقیده محققان ناسا درست شبیه به زمین می باشد.سیاره Kepler 452b با اینکه هزاران سال نوری با زمین فاصله دارد اما به نظر دوقولوی سیاره آبی ماست.

پیش از این دانشمندان نتوانسته بودند سیاره ای را پیدا کنند که این ویژگی‌ها را به شکل همزمان داشته باشد: دقیقا هم اندازه با زمین باشد، به دور خورشیدی مشابه با خورشید ما بچرخد، و در منطقه ای به نام «منطقه قابل سکونت» یا Habitable Zone بچرخد؛ منطقه ای که دمای آن برای وجود و ذخیره آب مایع مناسب است.اما سیاره Kepler 452b از امروز به عنوان اولین سیاره ای یاد خواهد شد که بیشترین شباهت را به زمین دارد.

شبیه ترین سیارات به زمین که تا کنون توسط رصدخانه فضایی کپلر ناسا کشف شده است

شبیه ترین سیارات به زمین که تا کنون توسط رصدخانه فضایی کپلر ناسا کشف شده است

البته سیاره Kepler 452b ، اندکی بزرگتر ، سنگین تر و پیرتر از زمین است و در فاصله ۱۴۰۰ سال نوری از زمین، در صورت فلکی ماکیان قرار دارد.این سیاره را هم شکارچی سیارات زمین مانند یا همان فضاپیمای کپلر ناسا در قالب ماموریت ” جستجو برای دنیاهای قابل سکونت یا Searching for Habitable Worlds ” کشف کرده است.

مأموریت کپلر(به انگلیسی: Kepler Mission) یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که باهدف کشف سیارات فراخورشیدی مشابه زمین به فضا پرتاب شده‌است.و برای این‌کار درخشندگی ۱۰۰٬۰۰۰ ستاره را در عرض ۳٫۵ سال بررسی می‌کند تا نشانه‌ای از کاهش درخشندگی بر اثر گذار سیاره‌ای بیابد. این ماموریت به نام منجم آلمانی یوهانس کپلر نامگذاری شده‌است.(ویکی پدیا)
فضاپیمای کپلر ناسا ( Kepler spacecraft )

تصویری هنری از فضاپیمای کپلر ناسا ( Kepler spacecraft )

جان گرانسفلد یکی از دانشمندان ارشد ناسا پس از این کشف گفته که:

تا امروز سابقه چنین شباهتی وجود نداشته است.

دانشمندان در گذشته سیاره‌های بسیاری هم‌‎اندازه با زمین را کشف کرده بودند، اما تاکنون کشف سیاره ای که به دور یک ستاره مادر همانند خورشید منظومه شمسی بچرخد، ثبت نشده بود. علاوه بر این کشف، ناسا از ثبت ۱۱ سیاره هم‌اندازه با زمین توسط کپلر خبر داده است. در میان این سیاره‌ها تنها کپلر ۴۵۲بی است که دور یک ستاره G چرخش می‌کند. ستاره‌های G مشابه با خورشید منظومه شمسی هستند.جالب است بدانید یک سال در این سیاره ۳۸۵ روز است که نزدیک به محدوده زمانی مشابه در زمین می باشد.

Small-Habitable-Zone-Planet

تحلیلگر ارشد داده ناسا ، جان جنکینز نیز می‌گوید :

سیاره تازه‌ کشف‌شده هم اکنون ۱۰ درصد بیش از زمین از خورشید خود انرژی دریافت می‌کند. پیشبینی‌ها نشان می‌دهد که کره زمین ۱.۵ میلیارد سال دیگر به چنین سطحی از دریافت انرژی خواهد رسید؛ به عبارت دیگر، کپلر ۴۵۲بی آینده زمین در ۱.۵ میلیارد سال دیگر را نشان می‌دهد.

 

کشف چنین سیاره ای امیدها برای یافتن خانه دوم انسان‌ در کهکشان راه شیری را بیش از گذشته افزایش داده است. اما سوال مهم اینجاست که دستیابی فیزیکی به این سیاره‌ها تا چه زمانی به طور خواهد انجامید؟ نظر شما چیست ؟

برای کسب اطلاعات بیشتر به ” صفحه مخصوص ماموریت جستجو برای دنیاهای قابل سکونت یا Searching for Habitable Worlds ناسا ” مراجعه فرمایید.

منبع : NASA