دوربین شیائومی 12 پرو

مقایسه دوربین شیائومی 12 پرو با آیفون 13 پرو ؛ کیفیت عکس کدامیک بهتر است؟

آيا گوشی پرچمدار Xiaomi 12 Pro می‌تواند نماینده اپل را در عکاسی و فیلم‌‌ برداری شکست دهد؟ در مقایسه دوربین شیائومی 12 پرو با آيفون 13 پرو به این سوال پاسخ خواهیم داد.

در هنگام رونمایی از سری شیائومی 12، Lei Jun بنیانگذار شیائومی بارها گوشی‌های پرچمدار جدید شرکتش را با سری آيفون 13 مقایسه کرد. البته برند‌های زیادی خود را با آيفون مقایسه می‌کنند، ولی این اولین بار است که شیائومی سری گوشی‌های پرچمدار خود را مستقیم برای رقابت با اپل توسعه داده است.

مقایسه دوربین شیائومی 12 پرو با آيفون 13 پرو

دوربین شیائومی 12 پرو

گوشی شیائومی 12 پرو بدون شک قوی‌ترین گوشی ارائه شده توسط شیائومی است و آيفون 13 پرو نیز محبوب‌ترین آيفون امسال به حساب می‌آید. بنابراین امروز می‌خواهیم به مقایسه دوربین شیائومی 12 پرو با آيفون 13 پرو بپردازیم و ببینیم که آيا گوشی ۶۵۰ یورویی شیائومی می‌تواند آيفونی که تقریبا دو برابر آن قیمت دارد را شکست دهد.

اول از همه به مشخصات فنی مجموعه دوربین این گوشی‌ها می‌پردازیم. آيفون 13 پرو از سه دوربین در بدنه پشتی خود بهره می‌برد که شامل یک لنز ۲۶ میلی‌متری با گشودگی دیافراگم f/1.5، یک لنز فوق عریض ۱۳ میلی‌متری با دیافراگم f/1.8 و یک لنز تله فوتو ۷۷ میلی‌متری با دیافراگم f/2.8 و بزرگنمایی ۳ برابری اپتیکال دیده می‌شود. هر سه دوربین دارای رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل هستند.

دوربین شیائومی 12 پرو - آيفون 13 پرو

از آن طرف شیائومی 12 پرو حداقل روی کاغذ از مجموعه دوربین بهتری بهره می‌برد. این گوشی به یک لنز ۲۴ میلی‌متری با دیافراگم f/1.9، یک لنز فوق عریض با دیافراگم f/2.2 و یک لنز تله فوتو ۴۸ میلی‌متری با دیافراگم f/1.9 و زوم اپتیکال ۲ برابری مجهز شده است. رزولوشن هر سه دوربین ۵۰ مگاپیکسل است.

دوربین اصلی شیائومی 12 پرو در برابر آيفون 13 پرو – نور مناسب

خب حالا نوبت به مقایسه دوربین اصلی این دو گوشی قدرتمند می‌رسد. با نگاه کردن به تصاویر Xiaomi 12 Pro در کمال تعجب متوجه می شوید که نماینده شیائومی کمی بیش از حد رنگ‌ها را تغییر می‌دهد که در نتیجه آن رنگ‌های روشن‌تری را در مقایسه با آنچه در دنیای واقعی وجود دارد، شاهد هستیم.

ولی آيفون 13 پرو رویکرد واقع گرایانه‌‌تری دارد که سبب می‌شود رنگ‌ها طبیعی به نظر برسند. تراز سفیدی متعادل نیز به بهتر دیده شدن محیط اطراف کمک می‌کند. البته شیائومی 12 پرو رنگ‌های روشن‌تر را به صورت اشباع شده نشان می دهد که شاید در نگاه اول بتواند کاربر را به خود جذب کند.

در اکثر مواقع، نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین شیائومی 12 پرو کنتراست بیشتری دارند، ولی اگر دقیق‌تر نگاه کنیم متوجه می‌شویم که فاصله بین دو گوشی بسیار کم است. در هر حال هر دو گوشی در صحنه‌های تاریک کنترل خوبی روی میزان نویز تصویر ندارند و برای عکاسی با کنتراست بالا مناسب نیستند.

شیائومی 12 پرو امکان عکاسی با رزولوشن ۵۰ مگاپیکسل را نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد، ولی در این حالت آنچنان به وضوح و جزئیات تصویر اضافه نمی‌شود. این مشکل در بسیاری از گوشی‌های با رزولوشن بالای دیگر نیز دیده می‌شود. دیگر مشکلی که در هر دو مدل مشاهده می‌شود، پدیده لنز فلر یا همان انعکاس نور در لنز است.

وقتی که در نزدیکی سوژه شما یک منبع نور قوی وجود داشته باشد، انعکاس نور یا پرتو‌های آن را در تصویر مشاهده خواهید کرد. برای جلوگیری از این مشکل می‌توان زاویه دوربین را تغییر داد و یا اینکه از برنامه‌های ویرایش تصویر همچون Snapseed برای حذف آن کمک گرفت. البته گفته می‌شود اپل قصد دارد در آپدیت بعدی iOS این مشکل را تا حدودی رفع کند.

دوربین فوق عریض Xiaomi 12 Pro در برابر iPhone 13 Pro – نور مناسب

در رابطه با دوربین فوق عریض نیز باید گفت که هر دو گوشی جزئیات بسیار زیادی را ثبت می‌کنند و کاربر می‌تواند از تصاویری باکیفیت و شارپ لذت ببرد. به نظر می‌رسد که در این بخش شیائومی اندکی بهتر از آيفون 13 پرو باشد. هرچند که این تفاوت بسیار اندک است و تنها با دقت زیاد متوجه خواهید شد.

در بحث رنگ‌ها نیز وضعیت مشابه دوربین اصلی است. شیائومی 12 پرو رنگ‌ها را روشن و به صورت اشباع شده نشان می‌دهد؛ اما رنگ‌ها در آيفون طبیعی‌تر هستند. همچنین در تصاویر ثبت شده توسط هر دو گوشی، آنچنان اعوجاج زیادی مشاهده نمی‌شود که یعنی از اکثر گوشي‌های بازار بهتر هستند.

دوربین تله فوتو شیائومی 12 پرو در برابر آيفون 13 پرو (زوم ۲، ۳ و ۵ برابری) – نور مناسب

در زمینه دوربین تله فوتو تفاوت‌هایی بین آيفون 13 پرو و شیائومی 12 Pro وجود دارد. نماینده شیائومی از زوم اپتیکال ۲ برابری پشتیبانی می‌کند؛ اما آیفون می‌تواند زوم اپتیکال ۳ برابری را در اختیار کاربر قرار دهد. وقتی می‌خواهید در حالت زوم دو برابری عکاسی کنید، شیائومی با حسگر ۵۰ مگاپیکسلی خود بدون شک تصاویر واضح‌تری را ثبت می‌کند و در زمینه کنترل نویز نیز عملکرد بهتری دارد.

از طرفی آیفون هم در زوم ۳ برابری رنگ‌ها را بهتر و جزئیات را بیشتر نشان می‌دهد. شخصا در این بخش دوربین تله‌فوتو آيفون را ترجیح می‌دهم؛ زیرا در هنگام زوم ۲ برابری تفاوت خیلی زیادی بین آيفون و شیائومی دیده نمی‌شود؛ اما در زوم ۳ برابری و بیشتر از آن آيفون پیشی می‌گیرد.

به عنوان مثال اگر بخواهید با هر دو گوشی عکسی با زوم ۵ برابری بگیرید، آيفون 13 پرو می‌توانید تصویری با جزئیات بیشتر و وضوح بالاتر را ارائه کند. البته اگر به تصاویر پرتره علاقه دارید، بهتر است شیائومی را انتخاب کنید؛ زیرا تصاویر این گوشی در حالت پرتره حتی از آيفون (در حالت زوم ۳ برابری) نیز بهتر است.

دوربین اصلی شیائومی 12 پرو در برابر آيفون 13 پرو – شب

خب حالا نوبت به عکاسی در شب می‌رسد. با مقایسه تصاویر ثبت شده توسط دو گوشی می‌توان متوجه شد که آيفون 13 پرو علی‌رغم تمامی پیشرفت‌هایی که نسبت به نسل‌های گذشته داشته، در نور کم حریف شیائومی 12 پرو نمی‌شود. البته در چند سال اخیر اپل فاصله خود را با گوشي‌های اندرویدی در زمینه عکاسی در شب کمتر و کمتر کرده و این احتمال وجود دارد که در آيفون 14 حتی آنها را به چالش بکشد.

در این مقایسه از حالت خودکار استفاده کردیم و هر دو گوشی وقتی به واسطه هوش مصنوعی متوجه می‌شدند که با یک صحنه با نور کم مواجه هستند، کیفیت تصویر‌ برداری دگرگون میشد. البته چه شیائومی و چه آيفون از حالت شب دستی نیز پشتیبانی می‌کنند. برای دسترسی به افکت شب در آيفون باید اسلایدر مربوطه را تا بیشترین حالت ببرید و در شیائومی 12 پرو نیز به حالت Night Mode سوییچ کنید.

دوربین شیائومی 12 پرو تجربه کاربری بهتری را در هنگام عکاسی با نایت مود ارائه می‌کند. به لطف بهینه‌سازی‌های نرم افزاری انجام شده، نایت مود شیائومی بسیار سریع و روان است و حتی در صحنه‌های با نور بسیار کم نیز باید تنها ۳ ثانیه برای پردازش تصویر منتظر بمانید. این در حالی است که در هنگام عکاسی با آيفون باید ۱۰ ثانیه صبر کنید.

تازه با این وجود هم تصاویر شیائومی روشن‌تر هستند و در آنها جزئیات بیشتری مشاهده می‌شود. در تصاویر ثبت شده با نایت مود دوربین اصلی شیائومی 12 پرو رنگ‌ها نیز بهتر ثبت می‌شوند. در حالی که تلاش آيفون برای کاهش نویز منجر به اندکی تار شدن تصویر می‌شود و جزئیات بیشتری از بخش‌های تاریک از دست می‌رود.

دوربین فوق عریض Xiaomi 12 Pro در برابر آيفون 13 پرو – شب

در مقایسه با لنز فوق عریض، فاصله دو گوشی بیشتر هم می‌شود. عملکرد دوربین فوق عریض آيفون در هنگام شب آنچنان رضایت بخش نیست.

در واقع در برخی قسمت‌ها شاهد نوردهی بیش از حد هستیم و بخش‌های تاریک نیز کمی نویز دارند.

دوربین تله فوتو Xiaomi 12 Pro در برابر iPhone 13 Pro – شب

اگر در نور کم برنامه دوربین در حالت خودکار باشد و بخواهید از زوم ۲ برابری (در شیائومی 12 پرو)‌ یا ۳ برابری (در آيفون 13 پرو) استفاده کنید، گوشی به جای دوربین تله فوتو از دوربین اصلی استفاده خواهد کرد. در این حالت تصویر ارائه شده نمونه برش خورده‌ای از دوربین اصلی است و تار و مملو از نویز است. فرقی هم نمی‌کند گوشی در دست شما آيفون باشد یا شیائومی.

اما اگر می‌خواهید در هنگام شب با خیال راحت زوم کنید و تصاویری با کیفیت داشته باشید، باید در شیائومی 12 پرو نایت مود دستی را فعال کنید و در آیفون نیز اسلایدر افکت شب را تا بیشترین حالت ببرید. در این حالت تصاویر خیلی بهتر خواهند شد.

هچننین همانند عکاسی در نور روز، اگر بخواهید از زوم ۲ برابری استفاده کنید، شیائومی 12 پرو نتیجه بهتری را ارائه خواهد کرد و در صورتی که به زوم ۳ برابری نیاز باشد، آيفون 13 پرو گزینه بهتری خواهد بود. البته فراموش نکنید که دوربین تله فوتو مدل پرو سری شیائومی 12 فاقد لرزشگیر اپتیکال تصویر است و به همین خاطر برای ثبت یک تصویر خوب در هنگام شب، باید لرزش دست خود را در هنگام عکاسی کنترل کنید.

مقایسه فیلم‌برداری آیفون 13 پرو و شیائومی 12 پرو

وقتی صحبت از فیلم‌برداری می‌شود، بدون شک جذاب‌ترین قابلیت آيفون 13 پرو Cinematic Mode است. این قابلیت در گوشی‌های هوشمند عملکردی فوق‌العاده دارد و به خوبی می‌تواند روی سوژه فوکوس کرده و بخش خارج از فوکوس را تار کند. البته هنوز جای پیشرفت دارد؛ زیرا مثلا هنوز فقط از رزولوشن 1080p در دوربین اصلی و تله‌فوتو پشتیبانی می‌کند و در سناریو‌های پیچیده نیز خیلی در شناسایی سوژه‌ها دقیق نیست.

از طرفی شیائومی نیز قابلیت جدیدی را به نام Cyber-focus به گوشی خود اضافه کرده که برای فوکوس سریع در هنگام فیلم‌برداری به کار می‌آید و عملکرد خوبی نیز دارد. این قابلیت از رزولوشن 4K پشتیبانی می‌کند و فقط در دوربین اصلی و تله ‌فوتو در دسترس است. دوربین فوق عریض شیائومی امکان از قابلیت ردیابی سوژه در هنگام عکاسی یا فیلم‌برداری پشتیبانی نمی‌کند.

در رابطه با رنگ‌ها در فیلم نیز باید گفت که آيفون همچنان بهترین گوشی‌ هوشمند در این زمینه است. همچنین عملکرد بهتر لرزشگیر آيفون نیز به خروجی بهتر کمک می‌کند.

جمع‌بندی

شیائومی 12 پرو عملکرد تحسین‌ برانگیزی در هنگام عکس گرفتن دارد و این موضوع در هنگام عکاسی در نور کم نیز بیشتر خود را نشان میدهد. این گوشی نسبت به نسل قبل هوشمند‌تر شده است و نرم‌افزار دوربین آن نیز کاملا روان و پایدار است. همچنین در هنگام بررسی، نرم افزار دوربین کرش نکرد، در حالی که در شیائومی 11 این مشکل مشاهده شده بود.

دوربین شیائومی 12 پرو

از طرفی آيفون 13 پرو همچنان در نور مناسب عملکرد درخشانی دارد و رنگ‌ها را واقع‌گرایانه و طبیعی ثبت می‌کند. رابط کاربری ساده و جذاب آيفون نیز کار با دوربین گوشی را برای کاربر به امری لذت بخش تبدیل می‌کند. دوربین شیائومی 12 پرو در بخش فیلم‌برداری همانند سایر گوشی‌های اندرویدی هنوز نمی‌تواند هم تراز آيفون 13 پرو ظاهر شود.

به نظر شما دوربین آيفون 13 پرو عملکرد بهتری داشت یا شیائومی 12 پرو؟